Advokater har ikke ry for at være billige. Men hvad koster det egentlig at gå til advokat? Og er der forskel fra region til region? Læs her hvad en advokat koster i 2018 ekskl. moms.

DR har bedt Ageras analysere vores data og finde frem til forskellen i advokaters priser - både gennemsnitligt, men også konkret på 4 typer af advokatopgaver. Desuden har vi også set på, hvilken betydning kundens postnummer har for prisen. Ageras indhenter 3 tilbud på advokater for danske virksomheder og forbrugere. Når en opgave bliver oprettet på Ageras, konkretiserer vi den, så der afgives tilbud på et ensartet grundlag. Herefter har vi analyseret de priser, der er givet på platformen. På kortet til højre kan du se hvor meget prisforskel der er fra billigste til dyreste tilbud, hvis man ser gennemsnitligt på samtlige advokatopgaver.

På kortene nedenfor kan du se både prisforskellen på den samme opgave i de forskellige regioner og samlet set.

   - Gns. prisforskel fra billigste til dyreste tilbud: 70%

   - Gns. besparelse ved at vælge digital løsning: 33%

   - Region med højeste priser: Hovedstaden

   - Region med laveste priser: SyddanmarkAdvokat: Få en skarp prisTestamenter                     Bolighandeladvokat-priser-testamenter           boligadvokat-priserDødsbo                     Ægtepagtadvokat-priser-doedsbo           advokat-priser

Sådan lavede vi undersøgelsen

Boligadvokat: 1.010 gange er tre tilbud indhentet. Gennemsnittet af de dyreste tilbud er 5.766 kroner, mens de billigste ligger på 3.920 kroner.

Dødsbo: 170 gange er tre tilbud indhentet. Gennemsnittet af de dyreste tilbud er 18.772 kroner, mens gennemsnittet af de billigste er 12.402 kroner.

Testamenter: 800 gange er tre tilbud indhentet. Gennemsnit af dyreste tilbud er 2.801 kr., mens gennemsnit af billigste er 1.824 kr

.