5 gode råd til iværksætteren i maven, der har hjertet med

En hurtig søgning på den gode gamle Google-maskine på “iværksætteri” eller “gode råd til iværksætteren” giver flere hundrede tusinde resultater. Der findes et utal af gode råd fra mange forskellige såvel erfarne som uerfarne kilder. Der er dog én ting som de alle har til fælles, hvilket er, at den lille iværksætter i maven betragtes uden hjertet, der jo altid vil følge med. Iværksætteri hører i en klasse for sig, fordi kærligheden til virksomheden samt villigheden og evnen til at blande privatlivet med hastværket som iværksætter, er nøglerne til succes.

Iværksætterens liv er ikke kun hektisk og ubalanceret men også givende og spændende. For mange kan jagten på balance og sikkerhed være det, der driver innovationen for virksomheden. Usikkerheden må dog aldrig erstattes af erindringen om, hvorfor du startede - du havde en knaldhamrende god ide, og den skal du tro på. Ageras er selv resultatet af to unge iværksættere, der dag ud og dag ind knokler for deres hvorfor. Med inspiration fra Ageras, får du her 5 gode råd til, hvordan DU får succes som iværksætter men et lykkeligt hjerte som følgesvend.

Hjertet over hjernen vs. hjernen over hjertet

Som iværksætter, skal du brænde for det du laver og skaber, fordi ikke kun vil du gå mange søvnløse nætter i møde, du vil også tilbringe størstedelen af din tid på udviklingen af din virksomhed. Når det så er sagt, er der typisk mange af dine hårdt tjente penge i spil, hvorfor du selvfølgelig også skal tænke dig godt om før du investerer i virksomheden. Tænk på fremtiden allerede nu: Ved at tænke i nye konstellationer frem for idéer, sikrer du innovation og foretningsidéer, der kan lede virksomheden fremad.

Husk dig selv: Du er kun et menneske

Som iværksætter kan du hurtigt komme til at agere som en Duracell kanin, der aldrig sænker farten eller bliver træt. Husk at du skal have dig selv med og det kan du ikke, hvis du går ned med stress. Tag pauser ind imellem. Tænk på dig selv som en svamp, du kan kun indeholde en vis mængde, før du når bristepunktet.

Derudover, er det ingen skam at bede om hjælp, du er måske ny, hvor andre er erfarne. Pluk deres hjerne og sug til dig af viden.

Dine fejl er din læremester

Du skal huske at begå fejl, og lære af dem. De fleste iværksættere går konkurs utallige gange med forskellige opstartsvirksomheder inden de får reel success. Det behandler vi ofte som et tabu, men det må det ikke være. Dine fejl og eventuelle konkurs-erklæringer vil styre dig i den rigtige retning, fordi uden dem, havde du ikke den viden og de styrker som du har i dag.  

Menneskene omkring dig er altafgørende

“Find den rigtige partner” siger Ageras’ co-founder Martin Hegelund. Martin kender bedre end de fleste til vigtigheden af at omgive sig med kompetente mennesker, der kan udfordre en. Gode forretningsidéer udspringer af innovation og kritik. Derfor er det vigtigt, at du omgiver dig med mennesker, såvel ansatte som familie og venner, der ikke tænker som dig - og som tør fortælle dig deres ærlige mening. På den måde bliver du altid holdt til ilden og får muligheden for at gennemtænke og/ eller gentænke gode idéer.

Husk dem omkring dig, de har nemlig ikke glemt dig

Iværksætterlivet kan være ensomt: Tiden til fornøjelser og familien kan i starten være mere knap end de flestes. Det kan lede til vanrøgt af dine nærmeste og ikke mindst dig selv. Som iværksætter bevæger du dig ud på tynd is og livsstilens tilhørende uvished medfører, at du har brug for opbakning og kærlighed i større grad, end du havde før. Mærk altid efter om livet du lever stadig er noget for dig: Success er intet værd, hvis man ingen har at dele det med.

 

Posted: 25 Apr, 2018 (Updated: 14 Aug, 2018)

Mette Kamper Ahlgreen

Læs mere fra denne skribent

Ageras yder ikke individuel økonomisk eller juridisk rådgivning, men samarbejder i stedet med advokater og revisorer, der kan hjælpe dig videre. Udfyld formularen herunder og modtag tilbud fra professionelle rådgivere indenfor ganske kort tid.

Klik her for at få tilbud fra advokater og revisorer