De vigtigste regnskabsdatoer i januar

For nogen repræsenterer januar en ny start. En måned hvor man får realiseret en masse ting, som blot har stået på den mentale to-do-liste de seneste mange måneder. Man får gjort alle de ting, som man burde gøre som f.eks. at tjekke sine forsikringer, eller læse den bog, som bare står og samler støv. Men der findes også dem, som ser januar som en lang og kold måned, som mest af alt bruges på at komme sig over de mange festlige lejligheder, som december har budt os. At have det på den måde er selvsagt ikke ideelt, hvis man er virksomhedsejer. Men heldigvis er januar en meget tilbagelænet og overkommelig måned ift. vigtige regnskabsfrister.

Hvad? Hvornår?
Lønsumsafgift Mandag d. 15.1.2018
eIndkomst / A-skat og AM-bidrag (små virksomheder)  Onsdag d. 17.1.2018
B-skat og AM-bidrag / AES- og AUB-bidrag  Fredag d. 22.1.2018
Momsindberetning (månedsvis) Torsdag d. 25.1.2018
A-skat og AM-bidrag (store virksomheder) Onsdag d. 31.1.2018

15. januar

Lønsumsafgift

Er din virksomhed lønsumsregistreret skal du indberette lønsum d. 15. januar. Dette gælder uanset, hvilken af de 4 lønsumsmetoder, som du benytter dig af. Benytter du dig af metode 2, som gælde for finansielle virksomheder, og derfor er komplet irrelevant i denne sammenhæng, skal du indberette lønsum for december måned. Benytter du dig en af de øvrige 3 metoder, skal du indberette lønsum for 4. og sidste kvartal af 2017.

17. januar

Indberetning af A-skat og AM-bidrag for små virksomheder samt eIndkomst

Mindre virksomheder skal betale A-skat og AM-bidrag d. 17. januar såfremt deres årlige A-skat ikke overstiger 1 mio. kr. og/eller deres AM-bidrag ikke overstiger 250.000 kr. Overstiger virksomheden disse beløbsgrænser, skal den betale A-skat og AM-bidrag sidst på måneden.

Uagtet virksomhedens størrelse skal de ansattes eIndkomst for den forrige måned indberettes senest d. 17. januar.

22. januar

Betaling af B-skat og AM-bidrag samt AES- og AUB -bidrag

Modtager du B-indkomst, fordi du f.eks. arbejder som freelancer, skal du huske selv at indberette og betale B-skat og AM-bidrag af din B-indkomst senest d. 22. januar.

Derudover skal du indbetale såkaldte AES- og AUB-bidrag (tidl. AES-bidrag). AUB-bidrag (Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag) og AES-bidrag (Arbejdsmarkedets Erhvervssikring) skal alle virksomheder betale for den enkelte fuldtidsmedarbejder. Du kan se bidragssatserne for 2018 på SKATs hjemmeside.

25. januar

Momsindberetning (månedsvis)

Virksomheder med en momspligtig omsætning på mere end 50 millioner kr. skal indberette moms hver måned. Er det tilfældet for din virksomhed, har jeres revisor sikkert styr på det, og denne artikel er komplet irrelevant for dig. Men man ved selvfølgelig aldrig.

31. januar

A-skat og AM-bidrag

Tidligere nævnte vi, at virksomheder der på årsbasis betalte mere end 1 million kroner i A-skat og/eller mere end 250.000 kroner i AM-bidrag, skulle indberette disse sidst på måneden. Denne frist falder helt præcis d. 31. januar.

Klik her, og få 3 gratis og uforpligtende revisortilbud

Posted: 20 Dec, 2017

Ageras yder ikke individuel økonomisk eller juridisk rådgivning, men samarbejder i stedet med advokater og revisorer, der kan hjælpe dig videre. Udfyld formularen herunder og modtag tilbud fra professionelle rådgivere indenfor ganske kort tid.

Klik her for at få tilbud fra advokater og revisorer