Har du haft besøg af håndværkere, gartnere, vinduespudsere, rengøringsfolk eller lignende? Så kan du nyde godt af det populære håndværkerfradrag. Her kan du læse om de forskellige typer for håndværkerfradrag, se hvornår du egentlig er berettiget til at få fradrag - og ikke mindst få indsigt i, hvor meget du kan regne med at få tilbage fra SKAT.

Håndværkerfradraget omhandler to forskellige services:

  • Håndværksydelser
  • Serviceydelser.

Der er en lille forskel på disse to typer. En håndværksydelse omhandler maler- og byggeprojekter, hvor serviceydelser omhandler rengøring etc. Fradragene for disse services er også forskellige. Dem kan du læse mere om nedenfor, eller se mere om i nedenstående video.

Hvor meget kan man få i håndværkerfradrag?

For håndværksydelser

Der kan du få fradrag på 12.500 kr. pr. person pr. år i 2020. Det gælder for arbejdsløn til håndværksydelser, udvalgte energiforbedringer og/eller klimatilpasning. Det gælder fx, hvis du har fået fikset dit tag, ordnet en væg eller hvis du har fået bygget en ny carport, eller andet, hvor du har benyttet hjælp fra fx en tømrer, murer eller en maler. 

For serviceydelser

Der kan du få håndværkerfradrag på 6.200 kr. pr. person pr. år i 2020 for arbejdsløn til serviceydelser – fx rengøring, havearbejde og børnepasning. Har du haft besøg af en VVS'er, så kan du også trække det fra som servicefradrag.

Hvis du har en fast rengøringshjælp tilknyttet dit hjem, så kan du få håndværkerfradrag. Det er en fordel, hvis du husker at ansøge om fradraget, så du både kan nyde goden ved et rent og pænt hjem samtidig med at du får lidt tilbage af skattefar. 

Beregningseksempel og oversigt over, hvor meget man kan få tilbage i håndværkerfradrag

 

Regler for håndværkerfradraget

  • Du skal have almindelig skattepligt i Danmark og være fyldt 18 år inden udgangen af det år, hvor arbejdet blev udført.
  • I en helårsbolig skal du bo der, dvs. have adresse, mens arbejdet udføres.
  • Ægtefæller og samlevere med fælles økonomi (formuefællesskab) kan dele fradraget uanset, hvem der har betalt. Hver ægtefælle/samlever kan få fradrag for op til 12.500 kr. for håndværkerydelser i 2020 (12.200 i 2019) og op til 6.200 kr. for serviceydelser i 2020 (6.100 kr. i 2019). Beløbet overføres ikke automatisk, så det skal indtastes i hver jeres andel i årsopgørelsen.
  • Hvis du har både helårsbolig og sommerhus, kan du højst få fradrag for 12.500 kr. i 2020 (12.200 kr. i 2019) for håndværkerydelser og 6.200 kr. i 2018 (6.100 kr. i 2019) for serviceydelser.

 

Få hjælp af en revisor

Selvangivelsen kan ofte drille. Især i forhold til håndværkerfradraget, hvor der findes flere betingelser, der skal overholdes før dit fradrag bliver godkendt. Hvis du ønsker at høre mere om, hvordan du kan få hjælp til din selvangivelse, så kan du få 3 tilbud på revisorer på knappen nedenfor. 

Søger du en ny revisor eller bogholder?

Det har aldrig været nemmere at finde den rette revisor eller bogholder. På blot fem minutter lære vi dig, din virksomhed og dine behov at kende.

 

Håndværkerfradrag for 2021

Håndværkerfradraget bliver fordoblet i 2021. Det er positivt, og gør det ekstra vigtigt, at man noterer håndværkerfradraget i sin selvangivelse. Fradragsgrænsen på håndværksydelser bliver sat op til 25.000 kr. i 2021. Grænsen for fradrag på serviceydelser bliver hævet til 25.000 kr. i 2021. Derfor kan man se frem til en ekstra skilling fra SKAT, når der skal udbetales skattekroner tilbage til de danske borgere.

 

Sådan indberetter du dit håndværkerfradrag

Modsat andre fradrag udfyldes håndværkerfradraget, eller servicefradraget som det også kaldes, ikke i en rubrik i din årsopgørelse. I stedet indberettes håndværkerfradraget via dit NemID på SKATs hjemmeside.

Sådan gør du:

  1. Gå ind på Håndværkerfradrag på skat.dk, log på med NemID.
  2. Ret din årsopgørelse og indberet dit håndværkerfradrag (rubrik 460).
  3. Tryk på ikonet af lommeregneren og følg vejledningen.
  4. Beløbet bliver derefter automatisk overført til årsopgørelsen for det forgangne år.

Det kan være svært at få styr på de forskellige fradrag. Hvis du allierer dig med en revisor, så kan du være sikker på, at du får de fradrag, du er berettiget til og at alt bliver indberettet korrekt. Hos Ageras er vi specialister i at finde det rette match til virksomhedsejere og vores service er helt GRATIS. 

Artiklens indhold

Få 3 Tilbud