Opstart af online virksomhed

August 25, 2023 · 3 minutter

Indholdsfortegnelse

Din guide til opstart af en online virksomhed

Denne guide er en fortsættelse på Opstart af virksomhed: den komplette guide. Guiden går i dybden med hvordan du lægger en forretningsplan, opstartskapital, etableringsbudget, forsikringer, CVR og mere. Samme punkter kan også være gældende for at starte din online virksomhed, og jeg vil derfor anbefale at du læser guiden. Denne guide har til hensigt at informere dig om de specifikke punkter gældende for online virksomheder og webshops, som differentierer sig fra offline virksomheder. 

Den rette webshop-løsning

Hvad skal din webshop kunne? 

Det er vigtigt at forholde sig til hvad du ønsker din online hjemmeside skal kunne. Hvis du ønsker både en webshop og en hjemmeside, kan det være en god idé at vælge en løsning som er kompatibel med både shopsystem og tekstsider. 

Hvis du primært skal sælge varer, vil en platform udviklet til netop online handel være den bedste løsning. Det er også vigtigt at forholde sig til den valgte platforms systemer, og hvilke systemer der kan tilknyttes og integreres for at assistere din webshop-løsning. På de mest udbredte e-handelsplatforme er integrationen ofte nemt via interne app stores, som fx systemer til webanalyse, nyhedsbreve, kundehåndtering og mm.

Hvad skal man bruge et domæne til?

Det er nødvendigt at have en webhost, også kaldt hosting domæne, til at huse din webshop eller hjemmeside. Det er ofte også hos webhosten du kan købe og registrere dit domæne, som er din virksomheds internetadresse. Hos webhosten kan du også registrere den email, du vil tilknytte dit domæne.

Hvilken betalingsløsning skal du vælge?

Ønsker du at forhandle online, så kræver online salg at du har en betalingsløsning. Det er vigtigt at undersøge dit marked, inden du vælger betalingsløsning. Din betalingsløsning er afhængig af hvem dine kunder er, og hvor i verden de befinder sig. I Danmark kan det fx være vigtigt, at du kan modtage Dankort og Mobilepay.

Den gode kundeoplevelse

Udover det tekniske, når du bygger din virksomhed online, skal du huske at tage højde for brugeroplevelsen. Det betyder, at siden er overskueligt opbygget, så kunderne instinktivt kan regne ud, hvordan de finder rundt på siden. Samt at der bliver skabt indsigt i dit produkt eller service, så dine kunder bliver klædt bedst muligt på, til at handle hos dig.

Virksomhedsregnskab

Når du er virksomhedsejer, har du ansvar for at holde styr på din virksomheds økonomi. Det gør du ved at bogføre dine indtægter og udgifter. Det anbefales at bogføre løbende, så du altid har overblik over fakturaer, skatteregnskab og gæld. Dernæst vil du også skabe overblik over deadlines og have nemmere ved at indberette moms og lave årsregnskab. 

Hjælp til opstart af online virksomhed

Skal du bruge en revisor eller advokat i forbindelse med opstart af din virksomhed, så er der hjælp at hente. Vi hos Ageras sørger nemlig for at finde den rette match til den opgave, du stiller. Vi tilbyder dig uforpligtende tilbud fra tre forskellige specialister, der har skræddersyet deres henvendelser til din specifikke opgave. 

Relaterede blogs