Personalegoder er en del af de fleste arbejdspladser. Nogle har gratis kaffe, andre har firmabiler. Men uanset værdien af godet, er det vigtigt at have styr på beskatning af personalegoder. Du kan læse alt, du skal vide om det her.

 

Hvad er personalegoder?

Et personalegode er et gode, som arbejdsgiver stiller til rådighed, og som medarbejder kan benytte på arbejdet eller i privaten. Det kan f.eks. være julegaver, frokostordning, fri parkering, arbejdstøj, firmabil eller kaffe på kontoret. Der er forskellige regler, man skal være bekendt med, når man vælger at give sine medarbejdere personalegoder. Der er nemlig forskellige skatteregler forbundet med de forskellige goder. Det kommer vi ind på i denne artikel.

 

Søger du en ny revisor eller bogholder?

Det har aldrig været nemmere at finde den rette revisor eller bogholder. På blot fem minutter lære vi dig, din virksomhed og dine behov at kende.

 

Hvordan beskattes personalegoder?

Skattefrie personalegoder

Det er ikke alle personalegoder, der beskattes. Visse goder anses som værende personalepleje og skal derfor ikke indberettes og beskattes. Det omhandler blandt andet:

 • Kaffe og te
 • Frugt
 • Parkering
 • Firmafester
 • Skærmbriller
 • Arbejdstøj
 • Behandling af rygestop eller alkoholisme

 

Skattepligtige personalegoder

Hvis du derimod eksempelvis giver dine medarbejdere firmabil eller fri telefon, skal der betales skat. Man skal som udgangspunkt betale skat af markedsværdien for godet. Det betyder, at hvis du eksempelvis giver din medarbejder en firmabil, vil bilen beskattes ud fra samme pris, som den ville have kostet medarbejderen at købe privat. Der er flere regler angående firmabil, som du bør kende til, hvis du gør brug af denne gode. Du kan læse alt, du skal vide om firmabil her.

Goder der er skattepligtige omfatter blandt andet:

 • Fri kost og logi
 • Fri bil
 • Fri telefon
 • Sundhedsforsikring

 

Bagatelgrænsen 6.500 kr.

Der er også en række personalegoder, der ikke beskattes, såfremt de ikke overskrider en samlet værdi af 6.500 kr., da dette er bagatelgrænsen for visse goder. Hvis man overskrider grænsen, skal der betales skat af det fulde beløb. Dvs. at hvis du bruger 7.000 kr. på et gode, bliver hele beløbet beskattet - ikke kun de 500 kr., der er over bagatelgrænsen. Personalegoder omfattet af denne regel er blandt andet:

 • Avis til arbejdsbrug
 • Mad og drikke ved overarbejde
 • Betalt offentlig transport

 

Bagatelgrænsen 1.200 kr.

Men der er også en bagatelgrænse på 1.200 kr. Du kan derfor give dine medarbejdere personalegoder, der er omfattet af denne regel, op til en værdi af 1.200 kr. skattefrit. Det kan eksempelvis være mindre gaver som vin, blomster og chokolade.

 

Som du kan se, er der mange forskellige regler, man skal være opmærksom på, når man vælger at give sine medarbejdere personalegoder. Det er derfor en god idé at rådfører sig hos en fagkyndig, såfremt man er i tvivl. Ageras kan finde tre tilbud til dig helt gratis og uforpligtende.

 

Hvordan indberettes personalegoder?

Såfremt godet skal beskattes, har du som virksomhedsejer pligt til at indberette det i eIndkomst. Der er mange felter, der kan udfyldes. Hvilke af dem du skal udfylde, afhænger selvfølgelig af godet der skal indberettes.

Du skal også være opmærksom på moms. Det er nemlig muligt at benytte et momsfradrag på flere personalegoder. Men her er der mange undtagelsesregler, du skal kende til. Du kan eksempelvis benytte et momsfradrag på forplejning ved overarbejde, såfremt overarbejdet først varsles på dagen. Varsles det dagen før eller tidligere, kan du ikke benytte fradrag.

 

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal indberette det, kan du med fordel tage kontakt til en revisor. Så sikrer du dig, at indberetningen bliver gjort korrekt, og at du får benyttet alle fradrag.

Søger du en ny revisor eller bogholder?

Det har aldrig været nemmere at finde den rette revisor eller bogholder. På blot fem minutter lære vi dig, din virksomhed og dine behov at kende.

Artiklens indhold

Få 3 Tilbud