Momsfrister for momsindberetning - Se alle datoer her

Momsfrister for momsindberetning - Se alle datoer her

August 25, 2023 · 5 minutter

Indholdsfortegnelse

At kende til de rette frister for momsindberetning er en forudsætning for at overholde lovgivningen. Det kan dog være en udfordring at holde hoved og hale i de forskellige datoer. Momsfrister varierer alt efter virksomhedens omsætning. Vi har udformet en kalender over alle momsfrister i 2023, så det er let for dig at bevare overblikket over, hvornår du skal indberette hvad.

Hvornår skal man indberette moms?

Du skal indsende din moms til den svenske skattemyndighed på måneds-, kvartals- eller halvårsbasis, hvis din virksomhed er momsregistreret. Det er bestemmelsen for, hvor hurtigt du skal gennemføre momsafregningen. Derfor skal du være opmærksom på alle de forskellige momsfrister i løbet af året.

For at undgå, at du glemmer din indberetning, har vi sat en liste over de forskellige momsfrister for 2023. Momsfristerne for 2023 er som tidligere nævnt opdelt efter din omsætning. Du skal derfor være opmærksom på, om momsfristerne er halvårlige, kvartalsvise eller månedlige og se efter de præcise indberetningsdato.

Hvis du derudover skal bruge hjælp fra en revisor til at håndtere din moms for dig, så kan du få 3 gratis tilbud nedenunder.

Kalenderen dækker over disse begreber

Vi har samlet de momsfrister der er mest relevante for dig som virksomhedsejer. I kalenderen kan du finde datoerne for indberetning af:

  • Månedlig moms
  • Kvartalsvis moms
  • Halvårlig moms
  • EU-salg uden Moms
  • Moms One Stop Shop

OBS. Du kan læse mere om de enkelte begreber under kalenderen. Kalenderen dækker både over indberetningsdatoer og betalingsdatoer.

Hvad betyder begreberne?

Almindelig moms

Man kan tilhøre forskellige moms-grupper, som bestemmer, om man skal betale kvartalsvis, månedsvis eller halvårlig moms. Virksomhedens momsperioder afhænger af virksomhedens omsætning. Dog vil alle nystartede virksomheder skulle indberette moms kvartalvis i mindst det første 1½ år af virksomhedens levetid. Du kan trække nogle ting fra, når du indberetter moms. Læs mere om fradrag og godtgørelse for energiafgifter her.

Her kan du få et overblik over inddelingen:

    1. Omsætning på 0-5 mio. kr.: Halvårlig momsafregning
    1. Omsætning på 5-50 mio. kr.: Kvartalvis momsafregning
    1. Omsætning på +50 mio. kr.: Månedsvis afregning.

Hvordan er kvartalerne delt op?

Q1: Januar, februar, marts. Q2: April, maj, juni. Q3: Juli, august, september. Q4: Oktober, november, december.

Hvis du glemmer dine momsfrister, bliver du pålagt et gebyr på ca. 800 kr. Derfor er det vigtigt for din virksomhed, at du husker de rette datoer.

Hvad er One Stop Moms?

Hvis din virksomhed sælger teleydelser eller elektronik til private forbrugere inden for EU, så bør du følge reglerne for One stop moms. Ved One stop moms-ordningen skal du ikke indberette moms til hvert enkelt EU-land, du sælger til, men kan gøre det samlet til din virksomheds sædvanlige skatteinstans, som er Skattestyrelsen i Danmark. Hvis din virksomhed er registreret under danske forhold, så kan du nøjes med at indberette moms til Danmark.

Hvis din virksomheds lokation er i Danmark og du sælger teleydelser og elektroniske ydelser til privatpersoner i lande inden for EU, kan din virksomhed blive registreret for One stop moms gennem EU-ordningen i Danmark. Hvis virksomheden ligger uden for EU's grænser, men også har en fast lokation inden for de danske grænser, kan virksomheden også blive registreret for One stop moms i Danmark. Det gælder fx hvis du har en underafdelingen til dit moderselskab i Danmark.

Der gælder forskellige regler for ordningen:

  • Hvis din virksomhed gør et samlet salg af ydelser for over 10.000 euro (i udlandet), skal du betale moms i forbrugernes hjemland. Her er One stop moms en særlig god idé at benytte, da det kan spare dig tid.
  • Hvis din virksomhed gør et samlet salg af ydelser for under 10.000 euro (i udlandet), skal du betale moms i din virksomheds hjemland. Her kan du også benytte One stop moms-ordningen til at indberette.

Hvad er EU-salg uden moms?

Ifølge Momslovgivningen er handel mellem virksomheder i EU momsfritaget. Oplysningerne om EU-salg uden moms skal i stedet for indberettes af virksomhederne og udveksles mellem medlemslandene. Det gøres i virksomhedens momsangivelse, hvor varerne skal skrives ind i rubrik B-varer og indberettes til EU-salg uden moms hos Erhvervsstyrrelsen.

I tilfælde af trekantshandel, hvor man bruger en mellemleverandør inden for EU, så skal man også indberette varerne som EU-salg uden moms.

Det er kun i tilfælde af salg af tjenesteydelser, at en virksomhed er momspligtig. Satsen bliver sat efter købers land. I dette tilfælde skal den danske virksomhed fremsende en faktura uden moms til køber, hvor der skal ske en"omvendt betalingspligt", som man kalder det. Det betyder at det er køber, der afregner momsen og ikke sælger.

Andre datoer for skattebetonede emner

Selvom denne kalender kun dækker over momsfrister for momsindberetning, så findes der naturligvis også datoer for andre skattebetonede emner. Her kan du se et overblik over de mest normale:

Hvad er et AM-bidrag?

AM-bidrag står for arbejdsmarkedsbidrag og består af en procentsats på 8%. Dvs. at du betaler 8% af din løn til skat. Hvis du er selvstændig og betaler skat af b-indkomst, så skal du stadig betale AM-bidrag.

Hvad er forskellen på A-indkomst og B-indkomst?

  • A-indkomst er en skatteteknisk betegnelse for den type indtægter, hvor der ved udbetalingen tilbageholdes skat. A-indkomst består typisk af pension, løn, dagpenge, SU m.m.
  • B-indkomst bliver ikke automatisk trukket fra din indkomst. Dvs. at du manuelt skal betale skat af din indkomst. Det kan omhandle indkomst som selvstændig erhvervsdrivende, freelance-arbejde, diverse honorarer og uoplyst underholdsbidrag.

Hjælp til moms

Hos Ageras kan du få tre gratis tilbud på revisorer. Vi matcher dig med de bedste af vores specialister inden for netop din problemstilling. Vi er til for at hjælpe dig, så du kan bevare overblikket over din virksomhed. Vi ved, at mange bøvler med momsen og virksomhedsejere kan spare megen tid ved at outsource momsregnskabet.

Ageras er selv en iværksætter-virksomhed. Derfor forstår vi, hvilke udfordringer der kan dukke op - og hvor meget en virksomhed er et hjertebarn for sin ejer. Derfor er vi opsatte på, at give dig den bedste service, så du kan få eller bevare en god virksomhedsøkonomi.

Relaterede blogs