Regnskabskalender over momsindberetning m.m. for Q1

At kende til de rette datoer for momsindberetning m.m. er en forudsætning for at overholde lovgivningen. Det kan dog være en udfordring at holde hoved og hale i de forskellige datoer. Der er fx forskellige datoer alt efter, om du er lønmodtager eller selvstændig. Vi har derfor udformet en regnskabskalender over vigtige datoer, så det er let for dig at bevare overblikket over, hvornår du skal indberette hvad. Kalenderen dækker over 1. kvartal i 2020. Vi udgiver selvfølgelig de resterende kalendere for resten af kvartalerne løbende, så du kan følge med. Du kan hænge kalenderen op på dit kontor, så den både pynter og oplyser.

 

Hvordan er kvartalerne delt op?

Q1: Januar, februar, marts.

Q2: April, maj, juni.

Q3: Juli, august, september.

Q4: Oktober, november, december.

 

Download din kalender her

Nu er 2020 skudt igang, hvilket betyder et nyt år og dermed en ny start. Mange ser januar som den perfekte måned, hvor man kan kigge alle sine aftale og kontrakter efter i sømmene, så man kan beslutte, hvad der skal fortsætte og hvad der skal ændres. Januar er for mange derfor startskuddet til nye strategier og nye partnerskaber og det kan være, at det er samme tilfælde for dig. Skal du igangsætte nye initiativer eller fortsætter du din nuværende strategi? Uanset hvad, så skal du forholde dig til diverse indberetningsdatoer. Og det kan du gøre ved at downloade vores kalender for Q1 (1. kvartal) lige her:

 

Hvilke indberetningsdatoer dækker kalenderen over?

Vi har samlet de datoer der er mest relevante for dig som virksomhedsejer. Der kan dog være nogle virksomheder, som skal indberette mere end de følgende emner, så det bedes du tage forbehold for. I kalenderen kan du finde datoerne for indberetning af:

  • Lønsumsafgift
  • A-indkomst og AM-bidrag
  • B-indkomst og AM-bidrag
  • Månedlig moms
  • A indkomst for store virksomheder.

 

Hvad betyder det?

Lønsumsafgift:

Lønsumsafgift er en afgift ved salg af momsfritagede varer og ydelser. Afgiften beregnes ud fra virksomhedens samlede lønsum og virksomhedens overskud. Hvis virksomheden ingen ansatte har, og derfor ingen lønsum har, beregnes lønsumsafgiften ud fra det samlede overskud til ejeren af virksomheden.

 

A-indkomst og B-indkomst:

  • A-indkomst er en skatteteknisk betegnelse for den type indtægter, hvor der ved udbetalingen tilbageholdes skat. A-indkomst består typisk af pension, løn dagpenge, SU m.m.
  • B-indkomst bliver ikke automatisk trukket fra din indkomst. Dvs. at du manuelt skal betale skat af din indkomst. Det kan omhandle indkomst som selvstændig erhvervsdrivende, freelance-arbejde, diverse honorarer og uoplyst underholdsbidrag. 

 

AM-bidrag:

AM-bidrag står for arbejdsmarkedsbidrag og består af en procentsats på 8%. Dvs. at du betaler 8% af din løn til skat. Hvis du er selvstændig og betaler skat af b-indkomst, så skal du stadig betale AM-bidrag.

 

Månedlig moms:

Man kan tilhøre forskellige moms-grupper, som bestemmer, om man skal betale kvartalsvis, månedsvis eller halvårlig moms. I kalenderen antager vi, at du skal betale månedlig moms. Du får en bøde, hvis du glemmer din moms-indberetning, så derfor er det vigtigt for din virksomhed, at du husker de rette datoer.

 

Skal du bruge en ny revisor?

Hos Ageras kan du få tre gratis tilbud på revisorer. Vi matcher dig med de bedste af vores specialister inden for netop din problemstilling. Vi er til for at hjælpe dig, så du kan bevare overblikket over din virksomhed. Ageras er selv en iværksætter-virksomhed. Derfor forstår vi, hvilke udfordringer der kan dukke op - og hvor meget en virksomhed er et hjertebarn for sin ejer. Derfor er vi opsatte på, at give dig den bedste service, så du kan få eller bevare en god virksomhedsøkonomi.

 

Få tre gratis tilbud

 

Posted: 02 Jan, 2020

Ageras yder ikke individuel økonomisk eller juridisk rådgivning, men samarbejder i stedet med advokater og revisorer, der kan hjælpe dig videre. Udfyld formularen herunder og modtag tilbud fra professionelle rådgivere indenfor ganske kort tid.

Klik her for at få tilbud fra advokater og revisorer