År 2021 nærmer sig med hastige skridt. Og som du måske ved, er d. 15. april 2021 deadline for omregistrering af dit IVS. Det kan virke overvældende at skulle skaffe ekstra kapital i løbet af relativt kort tid. Men det kan bestemt lade sig gøre, hvis du gør en indsats. Hvis du ikke har en klarlagt plan endnu, så giver vi dig her tre ideer til, hvordan du kan skaffe den nødvendige kapital på 40.000 til et ApS. 

 

Få hands-on råd til, hvordan du kan skaffe kapital 

Rådene er fordelt alt efter virksomhedstype, så du bør analysere, hvilken løsning der passer bedst til dig. Hvis du ejer et holdingselskab har du fx andre muligheder end hvis du ejer et enkelt IVS som dit eneste firma. Men tøv ikke, der er muligheder. Læs mere nedenfor.

 

💡 Forslag 1:

Hvis du ejer noget af værdi i privaten…

Så kan du indskyde det som et aktiv i din virksomhed. Dvs. at du kan få en ny erklæring på, at din virksomhed er mere værd og at du dermed har et større ejenkapital, når du skal omregistrere dit holdingselskab fra et IVS til et ApS.For selskaber er der nemlig en minimumsgrænse for, hvor lille egenkapitalen må være. For anpartsselskaber (ApS) er kapitalkravet 40.000 kr., så derfor er det alfa omega, at du har denne egenkapital, når du skal omregistrere dit selskab.

Personligt ejet virksomheder er ikke underlagt nogle minimumskrav til egenkapitalens størrelse, som selskaberne er. Derfor består egenkapitalen i enkeltmandsvirksomheder og interessentselskaber udelukkende af resultater fra de forgangne år, samt hævninger og indskud, som ejeren har foretaget. Til gengæld hæfter en ejeren af disse virksomhedstyper personligt, hvis de går konkurs. Så frygt ej, det kan stadig betale sig, at omregistrere dit IVS til et ApS.

 

💡 Forslag 2:

Hvis dit holdingselskab har investorer…

Så kan du muligvis overbevise dem om, at det er værdifuldt at hæve beløbet for deres investering. I sidste ende kan det betyde alt eller intet for din virksomheds overlevelse. Hvis din investor støtter dit produkt, er chancerne gode for, at han eller hun vil bidrage til, at din virksomhed ikke skal lukkes ned.

Der findes forskellige former for investorer, fx:

  • Crowdfunding: Kapital gives gennem offentlighedens investeringer i virksomheden.
  • Seed money: Kapital gives til meget små virksomheder, der ikke har kunnet fremvise indtjening endnu.
  • Venture funds: Her findes der forskellige serier for investeringer - og gives som regel til virksomheder, der har kunnet fremvise, at de tjener penge på deres produkt og koncept.

 

💡 Forslag 3:

Hvis dit IVS ejer datterselskaber..

Og hvis et datterselskab har et øget overskud, så kan balancen muligvis forbedres så meget, at du kan få en erklæring på at dit IVS er mere værd. Dvs. at du har mere kapital, så du kan omregistrere det til et ApS. En balance betyder en opgørelse over en virksomhedens samlede aktiver og passiver. Aktiverne og passiverne skal altid give den samme total, dvs. at der er 'balance'. Dette punkt kan særligt være udfordrende og derfor anbefaler vi professional sparring, for at undgå fejl.

Søger du en ny revisor eller bogholder?

Det har aldrig været nemmere at finde den rette revisor eller bogholder. På blot fem minutter lære vi dig, din virksomhed og dine behov at kende.

Et ApS kræver selvfølgelig mere end startkapital og det er derfor vigtigt, at både det økonomiske og det juridiske er på plads, når du skal stifte et ApS. Der skal fx oprettes et stiftelsesdokument, firmaets vedtægter skal vedtages for direktionen eller bestyrelsen, der skal oprettes en ejerbog, og der skal træffes beslutning om erklæringer m.m. Du kan nemlig vælge forskellige former for erklæringer og dem kan du kun få gennem en godkendt revisor. Det kan være en fordel at få en erklæring, da det får din virksomhed til at stå bedre i forhold til leverandører, samarbejdspartnere og kunder. En erklæring bliver nemlig anset som værende en blåstempling, så interessenter ved at din virksomhed er legitim.

 

Sidst men ikke mindst..

Kunne du bruge nogle af vores råd? De er blot et udsnit af en palette af muligheder. Læs om regnskabsklassen for et ApS.

Du kan få professionel hjælp til at skaffe kapital, så du kan få klarlagt, hvilke muligheder du har for finansirering, og som samtidig kan omdanne dit selskab til et ApS. Vi anbefaler dig at få en ekspert med på råd, så du undgår fejl - og samtidig finder den løsning, der er mindst omkostningsfuld. Hos os kan du blive matchet med en revisor alt efter dine krav til lokation, kompetencer, alder og meget mere. Så er du sikker på, at du er i gode hænder. 

Flere virksomheder føler behovet for at beskytte deres produkter og design - og der findes forskellige former for beskyttelse, alt efter varetypen, Her kan du læse om de forskellige former for eneret, så konkurrenter ikke kan kopiere dét, som du har haft succes med.

Hvis du vil læse mere om at starte en virksomhed, så kan du læse vores komplette guide lige her. 

 

Mangler du den rette revisor til at omregistrere din virksomhed? Så kan du få tre gratis tilbud ved at klikke på knappen ovenfor.


 

Artiklens indhold

Få 3 Tilbud