Sådan skaffer du bedst kapital til et ApS

År 2021 nærmer sig med hastige skridt. Og som du måske ved, er d. 15. april 2021 deadline for omregistrering af dit IVS. Det kan virke overvældende at skulle skaffe ekstra kapital i løbet af relativt kort tid. Men det kan bestemt lade sig gøre, hvis du gør en indsats. Hvis du ikke har en klarlagt plan endnu, så giver vi dig her tre ideer til, hvordan du kan skaffe den nødvendige kapital for et ApS. 

 

Forslag 1:

Hvis du ejer noget af værdi i privaten…

Så kan du indskyde det som et aktiv i din virksomhed. Dvs. at du kan få en ny erklæring på, at din virksomhed er mere værd og at du dermed har et større ejenkapital, når du skal omregistrere dit holdingselskab fra et IVS til et ApS.For selskaber er der nemlig en minimumsgrænse for, hvor lille egenkapitalen må være. For anpartsselskaber er kapitalkravet 50.000 kr., så derfor er det alfa omega, at du har denne egenkapital, når du skal omregistrere dit selskab.

Personligt ejet virksomheder er ikke underlagt nogle minimumskrav til egenkapitalens størrelse, som selskaberne er. Derfor består egenkapitalen i enkeltmandsvirksomheder og interessentskaber udelukkende af resultater fra de forgangne år, samt hævninger og indskud, som ejeren har foretaget. Til gengæld hæfter en ejeren af disse virksomhedstyper personligt, hvis de går konkurs. Så frygt ej, det kan stadig betale sig, at omregistrere dit IVS til et ApS.

 

Forslag 2:

Hvis dit holdingselskab har investorer…

Så kan du muligvis overbevise dem om, at det er værdifuldt at hæve beløbet for deres investering. I sidste ende kan det betyde alt eller intet for din virksomheds overlevelse. Hvis din investor støtter dit produkt, er chancerne gode for, at han eller hun vil bidrage til, at din virksomhed ikke skal lukkes ned.

Der findes forskellige former for investorer, fx:

  • Crowdfunding: Kapital gives gennem offentlighedens investeringer i virksomheden.
  • Seed money: Kapital gives til meget små virksomheder, der ikke har kunnet fremvise indtjening endnu.
  • Venture funds: Her findes der forskellige serier for investeringer - og gives som regel til virksomheder, der har kunnet fremvise, at de tjener penge på deres produkt og koncept.

 

Forslag 3:

Hvis dit IVS ejer datterselskaber..

Og hvis et datterselskab har et øget overskud, så kan balancen muligvis forbedres så meget, at du kan få en erklæring på at dit IVS er mere værd. Dvs. at du har mere kapital, så du kan omregistrere det til et ApS. En balance betyder en opgørelse over en virksomhedens samlede aktiver og passiver. Aktiverne og passiverne skal altid give den samme total, dvs. at der er 'balance'. Dette punkt kan særligt være udfordrende og derfor anbefaler vi professional sparring, for at undgå fejl.

 

Få tre gratis tilbud af en revisor

 

Mangler du den rette revisor til at omregistrere din virksomhed? Så kan du få tre gratis tilbud ved at klikke på knappen ovenfor.


 

Posted: 05 Nov, 2019

Ageras yder ikke individuel økonomisk eller juridisk rådgivning, men samarbejder i stedet med advokater og revisorer, der kan hjælpe dig videre. Udfyld formularen herunder og modtag tilbud fra professionelle rådgivere indenfor ganske kort tid.

Klik her for at få tilbud fra advokater og revisorer