Den bedste boligadvokat: hjælp ved boligkøb eller salg

Modtag rådgivning og uforpligtende tilbud på kvalificerede boligadvokater passende dine behov med Ageras

Foretagelse af salg eller køb af fast ejendom er ofte en stor beslutning, som de fleste kun foretager få gange i løbet af deres liv. Uanset om du overvejer at sælge eller købe, har beslutningen stor indvirkning på din privatøkonomi.  For at lette denne proces vælger mange derfor at tilknytte en boligadvokat. Ageras leverer kvalificerede tilbud, som sparer dig tid i din søgen efter dygtige boligadvokater og skaber gennemsigtighed, når du skal vælge den rette boligadvokat. At modtage tilbud fra Ageras er gratis og ikke-bindende. Hvis du ønsker at gøre brug af tjenesten, skal du:

Sådan virker det:

Gå på vores hjemmeside og udfylde den online formular, herefter vil vores team kontakte dig for en uddybelse af din sag.

Ud fra din geografiske lokation, din sags omfang og adspurgte ekspertområde, giver boligadvokater tilbud på sagen. Ageras vil herefter give dig de tre bedste tilbud matchende dine behov.

Det står dig frit for at sammenligne tilbuddene og vælge hvem, du ønsker at samarbejde med. Hvis du ønsker et samarbejde, vil boligadvokaten kontakte dig direkte.

Få 3 tilbud fra boligadvokater
Nemt, gratis og uforpligtende
Ageras må gerne kontakte mig via email

Advokattitlen

Titlen advokat er en beskyttet titel, hvilket er ensbetydende at der kræves en række uddannelse og erfaring for at kunne kalde sig dette. Man skal gennemføre en universitetsuddannelse som jurist, efterfulgt af tre års erfaring på et advokatkontor som advokatfuldmægtig. Yderligere er der efter 1997 blevet indført en specifik advokatuddannelse, som man også skal gennemføre. Der er altså store erfarings- og uddannelsesmæssige forhold på en jurist og boligadvokat.

Møderet

En anden ting der er værd at have for øje, når man skal vælge boligadvokat, er møderet. Det har betydning for hvilke sager en boligadvokat kan varetage. Alle boligadvokater kan tage sager i Byretten, hvor det derimod kræver en vis erfaring og gennemførsel af prøvesager at tage sager til Landsretten og Højesteretten. Hvis din sag bliver anket til en højere retsinstans, er det vigtigt at din boligadvokat har møderet dertil, ellers kan du blive nødsaget til at skifte advokaten ud.

Pris

En tredje ting, der er værd at bemærke i søgen efter en boligadvokat, er advokatens pris. Prisen kan nemlig variere for samme ydelse. Det er grundet den fri prisdannelse i Danmark, der betyder, at boligadvokaten mere eller mindre selv fastsætter sin løn. I fastsættelse af prisen spiller erfaringer og specialiseringer naturligvis ofte en rolle.

Modtag tre uforpligtende tilbud på forskellige boligadvokater og sørg for, at du får den rigtige pris.

Hvad er en boligadvokat?

En boligadvokat er en advokat med speciale inden for boligkøb og salg. Tilknytningen til en boligadvokat kan være afgørende i sikringen af, at du komme sikkert igennem de juridiske og økonomiske dele af dit boligkøb eller salg.

Med den rette erfaring og specialisering på området kan en boligadvokat belyse de skattemæssige, juridiske og økonomiske konsekvenser ved salg eller køb af ny bolig. Dette kan give dig en sikkerhed, uanset om det er i slut eller start af købsprocessen, du ønsker hjælp. For nogen giver det mening at tilknytte en boligadvokat tidligt i forløbet, for at modtage rådgivning under selve forhandlingen. Andre modtager rådgivning i slutningen af processen, efter de har underskrevet købsaftalen med advokatforbehold, der gør det muligt for advokaten at kigge købsaftalen efter, efter den er underskrevet.

Hvad er prisen på en boligadvokat?

Prisen på en boligadvokat kan variere og afhænger af en række faktorer som erfaring og specialisering. Vores estimat siger, at en boligadvokats timeløn ofte ligger mellem 1.000 og 2500 kr. Nogle boligadvokater tilbyder en ’no deal, no pay’ model, hvor man kun betaler, såfremt handlen gennemføres. 

Med Ageras får du en gratis samtale og tre tilbud fra forskellige boligadvokater. Tilbuddene kan du sammenligne, og de er alle uforpligtende. Servicen giver en garanti for, at du får en konkurrencedygtig pris og den rigtige boligadvokat.

Der findes personer, som tvivler på behovet for en boligadvokat, da de fejlagtigt tror, at en ejendomshandel kun udmønter sig i et skøde og tinglysning af dette. Dette er langt fra tilfældet. I en normal bolighandel indgår der ofte mere end 150 sider, som er fyldt med potentielle faldgruber, der kan have negative konsekvenser for din privatøkonomi mange år frem.

Tid og kendskab

I de fleste tilfælde er det nødvendigt med en boligadvokat ved køb eller salg af fast ejendom, hvad end det er som privatperson og der er tale om et sommerhus, en andelsbolig mm eller erhvervsmæssig ejendom. Et salg eller køb er ofte tidskrævende og kræver et bredt og samtidig dybdegående kendskab til mange love og regler. Derfor er det vigtigt, at man har en dygtig boligadvokat ved sin side, som kan hjælpe en smertefrit gennem forløbet. Desuden kan der være mange uforudsete udgifter, som render op, hvis ikke man er i konsultation med en boligadvokat inden køb eller salg.

Førstegangskøbere

Især for førstegangskøbere hvis drømmebolig synes inden for rækkevidde, kan det være klogt at konsultere sig med en advokat. Man hurtigt befinde sig i en situation, hvor det er fristende at skrive under på købsaftalen omgående, uden at have fået den rette rådgivning fra en boligadvokat. I sådanne tilfælde er det væsentligt, at du får tilføjet et advokatforbehold til købsaftalen.

Advokatforbehold

Med et advokatforbehold har du i samarbejde med din boligadvokat mulighed for at gennemgå købsaftalen og tilhørende papirer inden for en aftalt frit. Hvis din boligadvokat finder fejl og mangler og derfor ikke kan godkende, kan du som køber fortryde købet uden at skulle betale.

Boligadvokater i dit område

Der er boligadvokater lokaliseret i de fleste dele af landet. At finde en boligadvokat i dit område, garanterer at det er en boligadvokat, der kender området, og kan rådgive dig derefter. Desuden muliggør det også fysiske møder. Processen kan ligeledes udføres gennem e-mail og telefon, hvis dette er fortrukket. Nedenfor er en liste over byer, hvor der er boligadvokater bosat:

Hvad kan en boligadvokat hjælpe med?

Ejendomshandel er en proces, hvorved der kan være flere utilsigtede konsekvenser for din privatøkonomi. Konsultation og rådgivning hos en boligadvokat kan derfor vise sig at være nyttigt, især hvis man ikke selv har indsigt i de mulige juridiske faldgruber.

Nedenstående arbejdsområder er blot et udsnit af de mange forskellige arbejdsopgaver, som en advokat beskæftiger sig med. Hvis du søger en advokat med speciale i andet end nævnte, opfordrer vi dig alligevel til at kontakte os, da vi som Danmarks største varetager af juridiske opgaver, ønsker at imødekomme alle behov og derfor specialiseringer.

Tilstandsrapport
En tillidsrapport udarbejdes som regel, når der skal foretages køb eller salg. En tillidsrapport er ikke et lovpligtigt krav, men udarbejdelsen har en række fordele for både køber og sælger. Som sælger holdes du ikke ansvarlig for skjulte fejl og mangler i boligen, hvis en tilstandsrapport udarbejdes. I tilfælde af at ejer eller køber vil tegne en ejerskifteforsikring, kan det også være et krav fra forsikringen. Det er fornuftigt at gennemgå tilstandsrapporten med sin advokat, da denne kan oplyse om særlige forhold ved købet eller salget.
Servitutter
I tilfælde af at, der skulle være servitut på ejendommen er det fornuftigt at konsultere sig med en boligadvokat. En servitut er en form for begrænsning for ejeren på ejendommen, hvilket betyder, at det er en indskrænkning af ejerens råderet over ejendommen, eksempelvis hvis boligen eller dele af grunden er fredet. Boligadvokaten vil undersøge om servitutten er oplyst af sælger, samt tjekke om der er andre byrder og hæftelser forbundet med ejendommen.
Berigtigelse af købsaftalen
Hvis du har tilknyttet en boligadvokat, kan advokaten lave en berettigelse af ejendomshandlen. Det betyder i praksis, at advokaten sørger for at handlen foregår som aftalt. Herunder tjekker boligadvokaten købsaftalen for mangler og eventuelle fejl. Købsaftaler er ofte lavet af en ejendomsmægler, der har interesse i at tilgodese sælgers juridiske og økonomiske interesser. En tilknytning til en boligadvokat, som kan varetage dine interesser, er derfor ofte en fornuftig idé. I tilfælde af at din boligadvokat skulle overse noget i købsaftalen, er det også advokatens forsikring, der dækker eventuelle tab. Hvor hvis du ikke har en advokat til at lave en berettigelse, kan du selv risikere at skulle betale, hvis købsaftalen ikke er som den burde.
Elinstallationsrapport
Samme er gældende for elinstallationsrapport, der ligeledes kan være med til at skabe tryghed i handlen for både køber og sælger. Sælgeren fraskriver sig ansvaret over for eventuelle fejl på installationerne i boligen. I stedet er det specialisten, som udfører rapporten, der vil blive holdt ansvarlig. En boligadvokat kan også hjælpe med udførslen af denne.
Ejerskifteforsikring
En ejerskifteforsikring er en forsikring som dækker, hvis der er fejl i boligen, som ikke er fremført i tilstandsrapport eller elinstallationsrapport. En sådan ejerskifteforsikring giver dig den nødvendige sikkerhed, hvad end du er køber eller sælger. Desuden kan rapporten også spare dig for mange penge. En boligadvokat vil ud fra din givne situation rådgive dig om, hvorvidt en ejerskifteforsikring er nødvendig i dit tilfælde eller ej.
Skødet og tinglysning
Købsaftalen indeholder alle detaljer og vilkår for handlen, men denne er kun tilegnet køber og sælger. Derfor skal man have udarbejdet et skøde, der er et offentligt bevis på, hvem der ejer ejendommen. Udarbejdelsen af et skøde kan principielt foregå uden advokathjælp, men hvis skødet skrives forkert, kan det have mange økonomiske og juridiske konsekvenser. De fleste vælger derfor at få hjælp fra en boligadvokat til at skrive skødet.

Vores netværk af revisorer, bogholdere og advokater er Nordens største

Det er vigtigt at have tillid til sin boligadvokat og hvis man ikke stoler på den tilknyttede boligadvokatens kompetencer, kan det være væsentlige at overveje et advokatskift. Tilknytningen af den rigtige boligadvokat er afgørende i sikringen af at alt går som det skal. Ageras gør det muligt at undersøge andre tilbud. Det kan være fornuftigt at bruge denne service, selv hvis du allerede er i kontakt med en boligadvokat, for at sikre at du får den bedste service for pengene.

Fandt du ikke den service, du søgte?
Fortæl os, hvordan vi kan hjælpe dig