Den bedste boligadvokat: hjælp ved boligkøb eller salg

Modtag rådgivning og uforpligtende tilbud på kvalificerede boligadvokater passende dine behov med Ageras

Sådan virker det:

Gå på vores hjemmeside og udfylde den online formular, herefter vil vores team kontakte dig for en uddybelse af din sag.

Ud fra din geografiske lokation, din sags omfang og adspurgte ekspertområde, giver boligadvokater tilbud på sagen. Ageras vil herefter give dig de tre bedste tilbud matchende dine behov.

Det står dig frit for at sammenligne tilbuddene og vælge hvem, du ønsker at samarbejde med. Hvis du ønsker et samarbejde, vil boligadvokaten kontakte dig direkte.

Få 3 tilbud fra boligadvokater
Nemt, gratis og uforpligtende
Ageras må gerne kontakte mig via email

Advokattitlen

Titlen advokat er en beskyttet titel, hvilket er ensbetydende at der kræves en række uddannelse og erfaring for at kunne kalde sig dette. Man skal gennemføre en universitetsuddannelse som jurist, efterfulgt af tre års erfaring på et advokatkontor som advokatfuldmægtig. Yderligere er der efter 1997 blevet indført en specifik advokatuddannelse, som man også skal gennemføre. Der er altså store erfarings- og uddannelsesmæssige forhold på en jurist og boligadvokat.

Møderet

En anden ting der er værd at have for øje, når man skal vælge boligadvokat, er møderet. Det har betydning for hvilke sager en boligadvokat kan varetage. Alle boligadvokater kan tage sager i Byretten, hvor det derimod kræver en vis erfaring og gennemførsel af prøvesager at tage sager til Landsretten og Højesteretten. Hvis din sag bliver anket til en højere retsinstans, er det vigtigt at din boligadvokat har møderet dertil, ellers kan du blive nødsaget til at skifte advokaten ud.

Pris

En tredje ting, der er værd at bemærke i søgen efter en boligadvokat, er advokatens pris. Prisen kan nemlig variere for samme ydelse. Det er grundet den fri prisdannelse i Danmark, der betyder, at boligadvokaten mere eller mindre selv fastsætter sin løn. I fastsættelse af prisen spiller erfaringer og specialiseringer naturligvis ofte en rolle.

Modtag tre uforpligtende tilbud på forskellige boligadvokater og sørg for, at du får den rigtige pris.

Hvad er en boligadvokat?

En boligadvokat er en advokat med speciale inden for boligkøb og salg. Tilknytningen til en boligadvokat kan være afgørende i sikringen af, at du komme sikkert igennem de juridiske og økonomiske dele af dit boligkøb eller salg.

Med den rette erfaring og specialisering på området kan en boligadvokat belyse de skattemæssige, juridiske og økonomiske konsekvenser ved salg eller køb af ny bolig. Dette kan give dig en sikkerhed, uanset om det er i slut eller start af købsprocessen, du ønsker hjælp. For nogen giver det mening at tilknytte en boligadvokat tidligt i forløbet, for at modtage rådgivning under selve forhandlingen. Andre modtager rådgivning i slutningen af processen, efter de har underskrevet købsaftalen med advokatforbehold, der gør det muligt for advokaten at kigge købsaftalen efter, efter den er underskrevet.

Tid og kendskab

I de fleste tilfælde er det nødvendigt med en boligadvokat ved køb eller salg af fast ejendom, hvad end det er som privatperson og der er tale om et sommerhus, en andelsbolig mm eller erhvervsmæssig ejendom. Et salg eller køb er ofte tidskrævende og kræver et bredt og samtidig dybdegående kendskab til mange love og regler. Derfor er det vigtigt, at man har en dygtig boligadvokat ved sin side, som kan hjælpe en smertefrit gennem forløbet. Desuden kan der være mange uforudsete udgifter, som render op, hvis ikke man er i konsultation med en boligadvokat inden køb eller salg.

Førstegangskøbere

Især for førstegangskøbere hvis drømmebolig synes inden for rækkevidde, kan det være klogt at konsultere sig med en advokat. Man hurtigt befinde sig i en situation, hvor det er fristende at skrive under på købsaftalen omgående, uden at have fået den rette rådgivning fra en boligadvokat. I sådanne tilfælde er det væsentligt, at du får tilføjet et advokatforbehold til købsaftalen.

Advokatforbehold

Med et advokatforbehold har du i samarbejde med din boligadvokat mulighed for at gennemgå købsaftalen og tilhørende papirer inden for en aftalt frit. Hvis din boligadvokat finder fejl og mangler og derfor ikke kan godkende, kan du som køber fortryde købet uden at skulle betale.

Vores netværk af revisorer, bogholdere og advokater er Nordens største

Det er vigtigt at have tillid til sin boligadvokat og hvis man ikke stoler på den tilknyttede boligadvokatens kompetencer, kan det være væsentlige at overveje et advokatskift. Tilknytningen af den rigtige boligadvokat er afgørende i sikringen af at alt går som det skal. Ageras gør det muligt at undersøge andre tilbud. Det kan være fornuftigt at bruge denne service, selv hvis du allerede er i kontakt med en boligadvokat, for at sikre at du får den bedste service for pengene.

Fandt du ikke den service, du søgte?
Fortæl os, hvordan vi kan hjælpe dig