Din boligadvokat i Aarhus er inden for rækkevidde

Hos Ageras er det nemt for dig at finde en boligadvokat i Aarhus. Du udfylder blot formularen ovenfor, så modtager du inden for 24 timer 3 tilbud fra boligadvokater i dit lokalområde. En lokal boligadvokat ved nemlig, hvad du skal være særligt opmærksom på vedrørende boligkøb i Aarhus.

Dine informationer gør, at vi kan finde den boligadvokat i Aarhus, der opfylder lige netop dine behov. Tilbuddene sendes til dig kvit og frit, og du er ikke forpligtet til at gøre brug af dem. Vi tvivler dog stærkt på, at du takker nej, for priserne hos Ageras er der næppe nogen, der kan hamle op med.

Hvad kan en boligadvokat i Aarhus hjælpe dig med?

Hos Ageras ønsker vi, at du kommer gennem processen med boligkøb med ro i sindet og følelsen af, at det er det rigtige for dig. At købe bolig er nemlig ikke noget, man bare lige gør. Det kræver overvejelser, og mange af disse er juridiske.

Selvom ejendomsmægler virker sød og imødekommende, og umiddelbart åbent fortæller om de fejl og mangler der eventuelt er, så husk at ejendomsmægleren har én primær interesse. Ejendomsmægleren er mest interesseret i at få solgt boligen, og lave det bedst mulige salg for sælger. 

Hvis du ikke har ekspertise inden for jura, kan det være svært at gennemskue, hvorvidt købsaftalen er fordelagtig for dig eller indeholder ulemper man som privat ikke umiddelbart kan opdage.

Hvad kan en boligadvokat?

De kender branchen og ved præcis, hvad man skal være opmærksom på. Ageras ved, at det er et stort skridt for dig at købe ny bolig, og vi vil gerne hjælpe dig trygt igennem handlen. 

En boligadvokat i Aarhus sørger for, at dit køb er gennemtænkt og kan hjælpe dig med at vurdere, om din kærlighed til den nye bolig har gjort dig blind.

En boligadvokat i Aarhus kan hjælpe med tilstandsrapporten 

Rapporten er ikke lovpligtig, men bliver i langt de fleste tilfælde udarbejdet ifm. salg af en bolig. Det skyldes, at den giver køberen en vis sikkerhed, samt at den fratager sælger ansvaret for eventuelle usete fejl og mangler senere hen. Derudover kan man kun tegne en ejerskifteforsikring, hvis der er udarbejdet en tilstandsrapport. Boligadvokaten gennemgår tilstandsrapporten og påpeger eventuelle forhold som bør belyses nærmere. 

Samtidig kan boligadvokaten ligefrem rådgive dig til at få din egen byggesagkyndige til at gennemgå ejendommen, såfremt der er behov for det. 

En boligadvokat i Aarhus kan hjælpe med elinstallationsrapporten

Ligesom tilstandsrapporten, er en elinstallationsrapport ikke lovpligtig. Men den giver ligeledes køberen en vis sikkerhed, og gør dermed boligen nemmere at sælge. Derudover fratager elinstallationsrapporten også sælger for ansvaret for eventuelle usete fejl og mangler

Ligesom tilstandsrapporten er den et krav, såfremt man ønsker at tegne en ejerskifteforsikring. 

En elinstallationsrapport må ikke forveksles med et el-tjek, da der ikke hersker nogle klare retningslinjer for, hvad et el-tjek skal indeholde. Vi anbefaler altid, at man lader en boligadvokat gennemgå elinstallationsrapporten for eventuelle fejl og mangler. 

En boligadvokat i Aarhus kan hjælpe med Energimærket 

Alle boliger i Danmark er forpligtet til at være energimærket. Et energimærke fortæller således, hvor stort ejendommens energiforbrug er. Derudover indeholder en energimærkning forslag til, hvordan man forbedrer ejendommens energiforbrug. 

Man får hermed indsigt i, hvor meget det koster at holde drømmeboligen varm. Ligesom tilfældet var for tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten, gennemgår boligadvokaten også ejendommens energimærkning og bistår i forlængelse heraf køberen med relevant rådgivning. 

En boligadvokat i Aarhus kan hjælpe med servitutter

En servitut er en form for indskrænkning af ejerens ejendomsret. De kan komme til udtryk på mange forskellige måder. Det kan f.eks. være begrænsninger ift. hvor høj din hæk må være, eller hvilke byggematerialer du anvender på dit hus. 

Servitutter lyder måske farlige, men er ganske normale. Boligadvokatens opgave er blot at klarlægge, hvorvidt ejendommens eventuelle servitutter er oplyst af sælgeren, og derfor på korrekt vis fremgår af salgsopstillingen. 

Derudover er det også boligadvokatens opgave at sørge for, at køber har forståelse for, hvad de tinglyste servitutter indebærer for ejendommen. 

En boligadvokat i Aarhus kan hjælpe med ejerskifteforsikring 

En ejerskifteforsikring kan være relevant for både køber og sælger, men er ikke lovpligtigt for nogle af parterne. Dog kan forsikringen hurtigt vise sig at være en god investering. Forsikringen dækker i tilfælde af, at der er fejl og mangler i boligen, som ikke er fremført i hverken tilstands- eller elinstallationsrapporten. 

Fejl som rapporterne finder, dækkes ikke af forsikringen. Her er det boligadvokatens opgave at forhandle afslag i prisen, eller få sælger til at udbedre fejlene. Derudover er det boligadvokatens rolle at rådgive dig ift. hvorvidt du har behov for en ejerskifteforsikring eller ej. 

En boligadvokat i Aarhus kan hjælpe med berigtigelse af købsaftalen

Når en boligadvokat berigtiger en ejendomshandel, betyder dette blot, at boligadvokaten gennemfører og afslutter handlen, i henhold til hvad der er aftalt mellem sælger og køber. 

Konkret gennemgår boligadvokaten købsaftalen og andre dertilhørende papirer for fejl og mangler. Dette er meget vigtigt, eftersom den oprindelige købsaftale udfærdiges af ejendomsmægleren, som varetager sælgerens interesser. 

Købsaftalen er derfor nødvendigvis ikke gunstig for dig, hvorfor at din boligadvokat bør gennemgå den. Selv hvis boligadvokaten skulle overse noget i købsaftalen, vil advokatens forsikring dække eventuelle oversete fejl. 

En boligadvokat i Aarhus kan hjælpe med skøde og tinglysning

Købsaftalen er den interne kontrakt mellem sælger og køber, og indeholder således alle vilkår og detaljer. Skødet er derimod det offentlige bevis på, hvem som besidder ejendomsretten.

Skødet indeholder derfor kun de væsentligste detaljer fra handlen. Herefter tinglyses skødet i den offentlige tingbog. Det er meget vigtigt, at skøde er skrevet korrekt og overholder visse krav. 

I værste tilfælde kan man ikke bevise, at man er den retmæssige ejer af ejendommen, og man kan derfor ikke tage lån i ejendommen. Derfor skriver boligadvokaten typisk skødet og tinglyser ligeledes dette, således at tinglysningen går igennem første gang. 

Bemærk, at tinglysningen foregår digitalt i dag, og der derfor ikke længere findes fysiske skøder. Sælger og køber skriver under med deres personlige NemID. 

En boligadvokat i Aarhus kan hjælpe med refusionsopgørelsen

Som noget af det sidste i handlen, udarbejder boligadvokaten en refusionsopgørelse. Dette er blot en opgørelse over sælger og købers økonomiske mellemværende. Ejendommens udgifter fordeles, således at overtagelsesdagen også er skæringsdatoen. 

Her vil man således aflæse diverse forbrugsmålere. En refusionsopgørelse varierer alt afhængigt af situationen, men kan således indeholde udgifter som f.eks. ejendomsskatter, vand og vandafledningsafgift, el og varme, fællesudgifter, kontingent til grundejerforening og overtagelse af lån eller pantehæftelser.

Få en skræddersyet løsning til dig med en boligadvokat i Aarhus

Som du kan se, kan en boligadvokat i Aarhus bestride mange juridiske opgaver. Og det kan jo være meget forskelligt, hvor meget hjælp man har brug for, og til hvilke slags opgaver.

Hos Ageras kan du få en skræddersyet løsning, som passer præcist til dine behov. Uanset om du vil have en boligadvokat i Aarhus med til hele processen, eller om det kun skal være til de afsluttende manøvrer, kan du finde en passende person til opgaven hos Ageras.

Vi gennemgår dine ønsker, så du bliver tilbudt de boligadvokater i Aarhus, som vil være bedst egnet til at løse dine juridiske ønsker og behov, og som kender dit lokalområde

Din boligadvokat i Aarhus er derfor skræddersyet til dig.

Hvad koster en boligadvokat i Aarhus?

Prisen på en boligadvokat i Aarhus kan variere meget. Advokaterne er nemlig fri til at sætte salæret som det passer dem, men oftest vil prisen ligge et sted mellem 5.000-11.000 kr. alt efter hvad du skal have hjælp til. Du vil dog også sagtens kunne finde priser både over og under dette beløb.

En boligadvokat kan måske godt virke som en dyr udgift. Men ofte kan dennes arbejde faktisk spare dig for meget i en bolighandel, og derfor være en god idé. Når du finder din boligadvokat i Aarhus gennem Ageras, kan du samtidig finde den billigste til dine behov. 

Hos Ageras samarbejder vi med et stort udvalg af boligadvokater i Aarhus og resten af landet. Advokaterne venter kun på, at du tager kontakten, og de ved, at de er i konkurrence med hinanden. Derfor kan du være sikker på, at prisen på de 3 tilbud du modtager, er presset helt i bund.

Spar tid og penge ved at bruge Ageras til at finde en boligadvokat i Aarhus

Når du benytter dig af vores service, har vi ordnet alt benarbejdet, der forbindes med at finde en boligadvokat i Aarhus. Vi har samlet et netværk af boligadvokater og indekseret dem efter lokalitet og andre af dine behov. 

Så det er bare op til dig at vælge, når du modtager dine tilbud. 

Husk, at du ikke er forpligtet til at vælge et tilbud, og at hele processen er gratis uanset om du benytter dig af et af tilbuddene.  

Relateret artikler om emnet i Danmark:

Boligadvokat i København

Boligadvokat i Odense

Boligadvokat i Aalborg

Vores generelle boligadvokat artikel, finder du her.

Relateret artikler om emnet i Sverige:

Vores generelle boligadvokat artikel, som er relevant hvis du vil vide mere om Svenske forhold, finder du her.

Relateret artikler om emnet i Norge: 

Vores generelle boligadvokat artikel, som er relevant hvis du vil vide mere om Norske forhold, finder du her.