Boligadvokat Odense

At købe eller sælge en bolig er kun noget, som du gør et fåtal af gange i løbet af livet. Den manglende erfaring kombineret med de mange omfattende regler og love gør, at man hurtigt kan stå med mange uoverskuelig spørgsmål på hånden. Dertil kommer den potentielle risiko. En typisk ejendomshandel inkluderer omkring 150 dokumenter fyldt med potentielle faldgruber, der kan have vidtrækkende konsekvenser for din privatøkonomi mange år frem. Med en boligadvokat er du sikret professionel juridisk og økonomi rådgivning, således at du kommer trygt og sikkert gennem hele forløbet.

Find din boligadvokat i Odense med Ageras

Markedet for boligadvokater kan for de fleste virke uigennemskueligt. For hvad er det præcist, som boligadvokaten kan gøre for dig, og hvad er en rimelig pris for en boligadvokat? Det er her, Ageras kommer ind i billedet. 

Vi er Danmarks største formidler af advokatydelser, og har heraf hjulpet mere end 30.000 danskere med at finde den helt rette advokat, der passer til deres individuelle behov og ønsker. Vores fornemmeste opgave er at skabe gennemsigtighed på dette uigennemskuelige marked og heraf stille dig i den bedst mulige position, når du skal finde din boligadvokat i Odense. Dette gør vi helt konkret ved helt gratis at indhente 3 sammenlignelige og relevante tilbud på kvalificerede boligadvokater i Odense og omegn til dig. Alle tilbudsgivere matcher naturligvis dine personlige behov og ønsker, og de kontakter dig alle inden for 24 timer.

Med 3 sammenlignelige tilbud på hånden sikrer du dig en boligadvokat i Odense, som lever op til dine forventninger - både hvad angår kvalitet og pris.

Hvad kan en boligadvokat hjælpe med?

En boligadvokat kan hjælpe dig med alt det praktiske under en ejendomshandel. Hvornår man præcist bør tilknytte en boligadvokat i processen, varierer fra person til person, og afhænger således af dit personlige behov. Nogle vælger at tilknytte boligadvokaten så tidligt, at advokaten kan bistå med hjælp til forhandling af vilkår og pris. Andre venter til sidste øjeblik, og kontakter således først en boligadvokat, efter de har skrevet under på en købsaftale med advokatforbehold. Herunder finder du nogle af de mange forskellige arbejdsopgaver, som en boligadvokat Odense typisk beskæftiger sig med ved en ejendomshandel.

Tilstandsrapport:

Rapporten er ikke lovpligtig, men bliver i langt de fleste tilfælde udarbejdet ifm. salg af en bolig. Det skyldes, at den giver køberen en vis sikkerhed, samt at den fratager sælger ansvaret for eventuelle usete fejl og mangler senere hen. Derudover kan man kun tegne en ejerskifteforsikring, hvis der er udarbejdet en tilstandsrapport. Boligadvokaten gennemgår tilstandsrapporten, og påpeger eventuelle forhold som bør belyses nærmere. Boligadvokaten kan ligefrem rådgive dig til at få din egen byggesagkyndige til at gennemgå ejendommen, såfremt der er behov for det. Lad os hjælpe dig med at finde en boligadvokat Odense, som kan udarbejde din tilstandsrapport.

Elinstallationsrapport:

Ligesom tilstandsrapporten er en elinstallationsrapport ikke lovpligtig. Men den giver ligeledes køberen en vis sikkerhed, og gør dermed boligen nemmere at sælge. Derudover fratager elinstallationsrapporten også sælger for ansvaret for eventuelle usete fejl og mangler, og ligesom tilstandsrapporten er den et krav, såfremt man ønsker at tegne en ejerskifteforsikring. En elinstallationsrapport må ikke forveksles med et el-tjek, da der ikke hersker nogle klare retningslinjer for, hvad et el-tjek skal indeholde. Vi anbefaler altid, at man lader en boligadvokat gennemgå elinstallationsrapporten for eventuelle fejl og mangler. Har du brug for hjælp til elinstallationsrapporten, så lad os hjælpe dig med at finde en boligadvokat Odense.
 

Energimærket:

Alle boliger i Danmark er forpligtiget til at være energimærket. Et energimærke fortæller således, hvor stort ejendommens energiforbrug er. Derudover indeholder en energimærkning forslag til, hvordan man forbedrer ejendommens energiforbrug. Man får hermed indsigt i, hvor meget det koster at holde drømmeboligen varm. Ligesom tilfældet var for tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten gennemgår boligadvokaten også ejendommens energimærkning, og bistår i forlængelse heraf køberen med relevant rådgivning.
 

Servitutter:

En servitut er en form for indskrænkning af ejerens ejendomsret. De kan komme til udtryk på mange forskelle måder. Det kan f.eks. være begrænsninger ift. hvor høj din hæk må være, eller hvilke byggematerialer du anvender på dit hus. Servitutter lyder måske farlige, men er ganske normale. Boligadvokatens opgave er blot, at klarlægge hvorvidt ejendommens eventuelle servitutter er oplyst af sælgeren, og derfor på korrekt vis fremgår af salgsopstillingen. Derudover er det også boligadvokatens opgave, at sørge for at køber har forståelse for, hvad de tinglyste servitutter indebærer for ejendommen.
 

Ejerskifteforsikring:

 En ejerskifteforsikring kan være relevant for både køber og sælger, men er ikke lovpligt for nogle af parterne. Dog kan forsikringen hurtigt vise sig at være en god investering. Forsikringer dækker i tilfælde af, at der er fejl og mangler i boligen, som ikke er fremført i hverken tilstands- eller elinstallationsrapporten. Fejl som rapporterne finder, dækkes ikke af forsikringen. Her er det boligadvokatens opgave at forhandle afslag i prisen eller få sælger til at udbedre fejlene. Derudover er det boligadvokatens rolle at rådgive dig ift. hvorvidt du har behov for en ejerskifteforsikring eller ej. Spar tid og lad os hjælpe dig med at finde den rette boligadvokat Odense.
 

Berigtigelse af købsaftalen: 

Når en advokat berigtiger en ejendomshandel, betyder dette blot, at advokaten gennemfører og afslutter handlen, i henhold til hvad der er aftalt mellem sælger og køber. Konkret gennemgår advokaten købsaftalen og andre dertilhørende papirer for fejl og mangler. Dette er meget vigtigt, eftersom den oprindelige købsaftale udfærdiges af ejendomsmægleren, som varetager sælgerens interesser. Købsaftalen er derfor nødvendigvis ikke gunstig for dig, hvorfor at din boligadvokat bør gennemgå den. Selv hvis advokaten skulle overse noget i købsaftalen, vil advokatens forsikring dække eventuelle oversete fejl.
 

Skøde og tinglysning

Købsaftalen er den interne kontrakt mellem sælger og køber, og indeholder således alle vilkår og detaljer. Skødet er derimod det offentlige bevis på, hvem som besidder ejendomsretten. Skødet indeholder derfor kun de væsentligste detaljer fra handlen. Herefter tinglyses skødet i den offentlige tingbog. Det er meget vigtigt, at skøde er skrevet korrekt og overholde visse krav. I værste tilfælde kan man ikke bevise, at man er den retmæssige ejer af ejendommen, og man kan derfor ikke tage lån i ejendommen. Derfor skriver boligadvokaten typisk skødet, og tinglyser ligeledes dette, således at tinglysningen går igennem første gang. Bemærk, at tinglysningen foregår digitalt i dag, og der derfor ikke længere findes fysiske skøder. Sælger og køber skriver under med deres personlige NemID.
 

Refusionsopgørelsen: 

Som noget af det sidste i handlen udarbejder boligadvokaten en refusionsopgørelse. Dette er blot en opgørelse over sælger og købers økonomiske mellemværende. Ejendommens udgifter fordeles, således at overtagelsesdatoen også er skæringsdatoen. Her vil man således aflæse diverse forbrugsmålere. En refusionsopgørelse varierer alt afhængigt af situationen, men kan således indeholde udgifter som f.eks. ejendomsskatter, vand og vandafledningsafgift, el og varme, fællesudgifter, kontingent til grundejerforening og overtagelse af lån eller pantehæftelser.
 

Hvad er et advokatforbehold?

Et advokatforbehold formuleres ofte således, at køberen har mulighed for at træde ud af handlen, hvis boligadvokaten ikke godkender bolighandlen i sin helhed. Dette betyder også, at du som køber kan træde fra, selvom du har underskrevet købsaftalen. Du er hermed ikke bundet af din underskrift, og kan derfor efterfølgende ændre i købsaftalens forbehold og vilkår sammen med din advokat. Selvfølgelig er ændringer i købsaftalen forudsat af, at sælgeren også godkender eventuelle ændringer.

Hvorfor advokatforbehold?

Du begynder at se enden på en lang boligjagt. Drømmeboligen er inde for rækkevide. Ejendomsmægleren presser dig. Boligen er populær, og du mister den nok, hvis ikke du skriver under nu. Så det gør du – men uden at du har haft muligheden for at få den gennemgået hos en boligadvokat.

Ovenstående scenarie er ganske normalt, og det er altså ikke unormalt at skrive under på en købsaftale, inden man har fået den gennemgået hos en advokat. Så længe der er skrevet et advokatforbehold ind i aften, kan du stadig træde ud af aftalen igen helt gratis. Typisk giver advokatforbeholdet dig en frist på 3-5 hverdage, hvor din advokat har mulighed for at gennemgå aftalen og andre papirer og komme med eventuelle indsigelser imod aftalens indhold. Husk at advokatforbeholdet ikke automatisk skrives ind i købsaftalen.

Har du skrevet under på en købsaftale uden advokatforbehold, kan du stadig komme ud af aftalen ved at gøre brug af din fortrydelsesret. Denne gælder i 6 dage, men ulempen er, at du skal betale 1% af den aftale pris til sælger, som kompensation for at du træder ud af aftalen. Det kan således hurtigt koste dig 10-30.000 kroner ikke at få en advokat til at gennemgå købsaftalen. Undgå dette, og lad os hjælpe dig med at finde en boligadvokat Odense.

Pris på boligadvokater i Odense

I Danmark må advokater inden for rimelighedens grænser helt selv fastsætte deres salær. Dette betyder, at du kan opleve meget store prisforskelle på boligadvokater. Du kan derfor med fordel finde din boligadvokat i Odense gennem Ageras og hermed sikre, at du står med den bedste løsning til en fordelagtig pris. 

Boligadvokater i Odense er hverken dyrere eller billigere end resten af landets boligadvokater. Men som sagt vil du opleve meget store prisforskelle. Således koster en boligadvokat Odense altså typisk et sted mellem 5-11.000 kr. Du kan dog sagtens finde tilbud, der både er billigere eller dyrere end dette, da det selvfølgelig kommer an på, hvad ydelsen konkret inkluderer.

Find din boligadvokat i Odense inden for 24 timer med Ageras

Ageras er Danmarks største formidler af advokatydelser, og har sammen med vores hundredevis af samarbejdspartnere landet over hjulpet mere end 30.000 danskere med at finde den helt rigtige advokat.

Skal vi hjælpe dig med at finde en boligadvokat i Odense, som passer til dine behov? Så brug 2 minutter på at udfylde vores kontaktformular – det er helt gratis og uforpligtende.

Når man køber eller sælger en bolig, skal det nogle gange gå lidt stærkt. Derfor behandler vi din forespørgsel, så snart du har indsendt den til os. Ud fra dine oplysninger indhenter vi tilbud fra de boligadvokater i Odense, som matcher dine behov og forventninger bedst muligt. Hermed sikrer du dig, at du kun modtager tilbud fra kvalificerede og relevante kandidater med fordelagtige priser. Vi bestræber os på, at have indhentet alle 3 tilbud inden for kun 24 timer, så du hurtigt kan komme videre. Med de 3 tilbud fra boligadvokater i Odense på hånden, har du mulighed for at sammenligne de forskellige tilbudsgivere på parametre som pris og kvalitet, således at du ender med den bedst mulige løsning.