Ejendomsadministration i København

Markedet for ejendomsadministration er noget de færreste har indsigt i og erfaring med. Derfor er det for de fleste også en uigennemskuelig affære, når man skal ud og finde en ny ejendomsadministrator. For hvad er det lige præcis, som man har behov for? Hvad kan den pågældende ejendomsadministrator tilbyde, og er det i så fald til en fair pris?

Som Danmark største uvildige formidler af ejendomsadministrationsopgaver ønsker vi at klæde forbrugerne bedre på, inden de skal ud og finde deres næste ejendomsadministrator. Derfor har vi lavet denne side, som forhåbentlig besvarer nogle af de spørgsmål, som du måtte have.

Hvad kan en ejendomsadministrator hjælpe mig med?

En ejendomsadministrator beskæftiger sig med et bredt spektrum af opgaver inden for f.eks. økonomi, jura, byggeteknik m.v. Derfor kan det også være svært at skelne mellem de forskelle udbydere og deres services. Overordnet set er ejendomsadministratorens opgave dog at stå for den løbende drift af ejendommen samt at bistå med rådgivning til relevante beslutningstagere som f.eks. en bestyrelse eller en udlejer.

Derudover har det også stor betydning, hvilken type ejendom der er tale om. Behovet varierer alt efter, om der er tale om en ejerforening, en andelsforening, en udlejnings- eller investeringsejendom, et gårdlaug, et kommanditselskab eller en erhvervsejendom. 

De fleste ejendomsadministratorer tilbyder pakkeløsninger, hvor bestemte ydelser er inkluderet alt afhængt af ejendomstypen. Derudover er der bestemte ydelser, som skal tilkøbes som f.eks. udarbejdelse af overdragelsesaftaler eller håndtering og koordinering af byggeprojekter.

Herunder finder du en list over nogle af de mest typiske arbejdsopgaver en ejendomsadministrator kan hjælpe dig med.

 • Daglig kontakt til lejere/ejere herunder opkrævning og rykkeprocedure
 • Betaling af regninger og løbende bogføring
 • Klargøring og fremsendelse af regnskabet til revisor
 • Budgetudarbejdelse og budgetkontrol herunder afrapportering til beslutningstagere
 • Årlig afregning af forbrugsregnskaber som f.eks. vand- og varmeregnskaber
 • Deltagelse af generalforsamlinger som dirigent og referent
 • Deltagelse i bestyrelses- og regnskabsmøder.
 • Overordnet juridisk og økonomisk rådgivning til f.eks. bestyrelsen
 • Håndtering af andelsboligoverdragelser - naturligvis kun relevant for andelsboligforeninger
 • Registrering af ejerskifte - kun relevant for ejerforeninger
 • Besvarelse af henvendelser fra ejendomsmæglere
 • Besvarelse af andre henvendelse fra f.eks. myndighederne, beboere osv.
 • Behandling af forsikringsskader på ejendommen og de enkelte lejligheder
 • Udarbejdelse af lejekontrakter for beboelses- og erhvervslejemål.
 • Håndtering af ansætte som f.eks. en vicevært, herunder kontraktudarbejdelse og løn
 • Webløsning hvor administratoren, bestyrelsesmedlemmer og beboerne kan kommunikere
 • Byggeadministration – en omfattende ydelse som ikke er inkluderet i normal administration

Såfremt du ønsker at læse mere om de enkelte ovennævnte ydelser, kan du med fordel besøge denne side.

Så nemt er det at skifte ejendomsadministrator

At skifte ejendomsadministrator er ikke noget, man gør hver dag – og med god grund. Der er mange ting som man bør overveje, derudover skal man nå til enighed blandt de relevante beslutningstagere som f.eks. blandt medlemmerne af bestyrelsen. Men at skifte administrator bør ikke være et skrækscenarie.

Desværre undgår mange bestyrelser og udlejere, at træffe beslutning om at skifte, trods stor utilfredshed med deres nuværende løsning. Dette kan skyldes bekymringer som for eksempel den førnævnte uigennemskuelighed på markedet eller frygten for en kompliceret og lang proces.

Heldigvis er disse bekymringer ubegrundet, hvorfor at de ikke bør afholde dig fra at finde en ny administrator, såfremt du ikke er tilfreds med din nuværende løsning. Det eneste du aktivt skal gøre, er at opsige samarbejdet med din nuværende administrator.

Den nye ejendomsadministrator vil selv tage kontakt til den tidligere ejendomsadministrator og få indhentet alt materiale og dokumentation. Herefter gennemgår administratoren ejendommens økonomi med henblik på at forbedre denne. Dette kan f.eks. være en andelsforenings abonnementer og aftaler i form af forsikringer, lån og elpriser. Typisk vil administratoren også indkalde til et praktisk introduktions- og orienteringsmøde.

Derfor bør du også tilknytte en revisor

Hvorvidt du lovmæssigt er forpligtiget til at tilknytte en revisor, afhænger af ejerforholdene.

Ejer- og andelsforeninger er ikke forpligtiget til at have en godkendt revisor. Det er de ikke, fordi de hører under den mindste regnskabsklasse i årsregnskabsloven. Her skal foreningens årsrapport indeholde en ledelsespåtegning, anvendt regnskabspraksis, en resultatopgørelse og en balance, som tilfældet er ved alle andre virksomheder i regnskabsklasse A. Vi anbefaler alligevel at foreningen tilknytter en revisor, da der hersker nogle helt særlige krav og regler til regnskabsaflæggelsen for ejer- og andelsforeninger. Derudover giver en revisor også større sikkerhed ift. foreningens økonomi.

For udlejnings-, investerings- eller erhvervsejendomme afhænger regnskabsaflæggelsen af, hvem som ejer ejendommen. Det er således ikke underordnet, om det er en privat udlejer eller et større ApS, som ejer ejendommen.

De fleste ejendomsadministratorer har faste samarbejdsaftaler med udvalgte revisionskontorer, hvorfor at udarbejdelsen af årsrapporten tilbydes som en tillægsydelse til selve administrationen. Prisen på revisoren er dog ikke altid gunstig for forbrugerne. Derudover eksisterer risikoen for, at revisoren ikke er helt uvildig grundet sit tilhørsforhold til administratoren.

Du kan derfor med fordel, selv indhente tilbud på en revisor til ejendommen. Ønsker du ikke at gøre det hårde arbejde selv, kan Ageras som Danmarks største formidler af revisoropgaver også hjælpe dig med at finde en revisor i København.

Byggeadministration

Byggeadministration er en særskilt ydelse, som falder uden for almen ejendomsadministration. Dette skyldes at denne type sager kræver tid, erfaring og et indgående kendskab til gennemførelsen af byggesager. Da byggesager kan have en stor indvirkning på foreningens økonomi, anbefaler vi, at man i tilfælde af byggesager og renoveringsprojekter i ejendommen kontakter en administrator, som kan hjælpe med byggeadministration.

Byggeadministration inkluderer typisk ydelser som f.eks. deltagelse i bestyrelsesmøde for at gennemgå projektet, finansiering og rådgivning herom, udarbejdelse af byggebudget, økonomisk byggekontrol, indhentning af tilbud på byggeteknisk rådgiver og entreprenører, økonomisk konsekvensberegning, betaling og bogføring af regninger, tegning af relevante forsikringer osv.

Få 3 tilbud på ejendomsadministration hos Ageras og spar tid og penge

Som Danmarks største formidler af administrationsopgaver, har vi et bredt og stærkt netværk af samarbejdspartnere, der tilsikrer, at vi kan imødekomme alle slags behov – store som små. I København og omegn hjælper vi alt fra ejer- og andelsforeninger til erhvervsejendomme og gårdlaug.

Med Ageras service sparer du dyrebar tid på at finde de rigtige kandidater. På 48 timer finder vi 3 relevante kandidater i København, som passer til lige præcis dine behov og præferencer.

Derudover er Ageras ydelse også med til at spare jer penge. Vores service gennemsigtiggøre markedet, og forbedrer hermed muligheden for, at du får en fordelsagtig pris. Den største besparelse ligger dog ikke i selve honoraret til administratoren men i selve administrationsydelsen. Det er vores erfaring, at i langt de fleste tilfælde er en ny administrator med til at forbedre ejendommens økonomi. Dette kan for eksempel være ved at reducere foreningens fællesudgifter, omstrukturer lån osv.

Det eneste du blot skal gøre, er at udfylde vores konktaktformular, hvori arbejdsopgaven beskrives - Så klarer vi resten af arbejdet!

Bemærk at vores service er fuldstændig gratis, og du forpligter dig ikke til at tage imod nogle af de 3 tilbud, som du modtager fra os.