Læger, moms og lønsumsafgift

Få hjælp til din bogføring eller regnskab

Så kan du spare tid

Hvis du er virksomhedsansvarlig læge eller anden form for klinikejer, skal du ligesom andre virksomhedsejere bogføre og afstemme regnskab. Der er dog forskellige krav til fx momsreglerne, alt efter, hvilke ydelser du udbyder til dine klienter. Beskatningsreglerne kan altid trække tænder ud, men særligt momsreglerne er kendte for at drille inden for sundhedssektoren, da nogle ydelser er momspligtige og andre er momsfri.Vi har specialiseret os inden for din branche, og nedenfor kan du se et udsnit af de økonomiske tendenser, som befinder sig i din branche.

Hvis du ønsker at finde en revisor, bogholder eller regnskabsmedarbejder med kendskab til din branche, så kan du også få tre tilbud. Vi har matchet 114.000 virksomhedsejere med en revisor gennem årenes løb - og vi er også klar til at hjælp dig.

 

Hvordan virker Ageras?

Du klikker på knappen nedenfor, beskriver din sag kort og så vil du blive ringet op af en personlig konsulent, der vil spørge ind til dine konkrete behov. Det kan være behov om at revisoren m.m. skal befinde sig et bestemt sted i landet eller at revisoren skal have nogle helt særlige personlige værdier og kompetencer. 

Vi matcher dig derefter med de tre revisorer fra vores portefølge, som bedst kan opfylde dit behov, inden for 48 timer. Hver revisor vil kontakte dig og give deres tilbud. Til slut vælger du det tilbud, som du helst vil have.

Vi står klar til at besvare dine spørgsmål hele vejen igennem, så du kan føle dig tryg. 

Hurtigt og effektivt
Fin oplevelse - meget hurtig hjælp da jeg havde brug for det. Et par hurtige opklarende spørgsmål og så var de i gang. Nogle timer senere havde jeg 3 gode tilbud hvoraf jeg valgte at gå med det ene. Alt i alt tror jeg ikke at jeg kunne have forlangt det bedre.   - Martin.

Få tre gratis tilbud

Vi kender din branche


Nedenfor kan du læse et uddrag om de økonomiske tendenser, der findes i din branche. Vi har specialieret os inden for praksissektoren og kan derfor tilbyde dig den rette hjælp. Vi kan endda finde dig en revisor, der matcher dit ønske til lokation, personlige værdier og pris.

 

Momsfritaget vs. ikke momsfritaget som læge eller klinikejer

Der er forskellige regler for, hvornår du skal betale moms og hvornår du er fritaget. Det kan dog være en udfordring selv at finde ud af, hvilke behandlinger der hører til hvilken gruppe. I nedenstående video kan du se, hvilke scenarier, du skal betale moms for - og hvilke du ikke skal betale moms for. Videoen tager udgangspunkt i de mest almindelige behandlinger, men selvom videoen omhandler lægelige behandlinger, så er hele sundhedssektoren omfattet af samme problem mht. moms. Derfor kan det betale sig at scrolle videre, så du kan indberette et fyldestgørende regnskab ved årsafslutning.

Man er momsfritaget, når ...

  • Man overdrager en klinik til en anden. 
  • Man er momsfritaget, når man udøver fertilitetsbehandlinger.
  • Privat lægevagt, vaccinationer og laboratorieundersøgelser
  • Kosmetiske behandlinger, hvis de kan forebygge eller behandle sygdom osv.

Man er IKKE momsfritaget, når ...

  • Man udfører helbredskontrol, 
  • Faderskabssager 
  • Konsulentvirksomhed for læger. 
  • Kosmetiske behandler for ændring af udseende.

Ved du allerede nu, at du har behov for branchespecifik hjælp til din økonomi? Så står vi selvfølgelig klar til at hjælpe dig. Vi har sundhedssektoren som fokusbranche og har i alt hjulpet 114.000 virksomhedsejere med at finde en advokat eller revisor. Vi finder en specialist til dit behov og vores service er helt gratis.

 

Få hjælp til din økonomi her

Momsfritaget? Så skal du betale lønsum til SKAT

Hvis din praksis er momsfritaget skal du til gengæld betale lønsumsafgift. Din praksis skal dog omsætte for over 80.000 kr. om året, før du skal betale afgiften. Der er forskellige satser alt efter, hvilken branche en virksomhedsejer befinder sig i. I sundhedssektoren er procentsatsen på 4,12% (2019).

OBS. Du kan indberette lønsumsafgift og registrere moms på SKATs hjemmeside.

 

I nogle tilfælde skal du betale begge dele ...

I nogle tilfælde skal din virksomhed både betale moms og lønsumsafgift. Hvis din praksis både sælger produkter, som fx cremer eller indlæg til sko skal du betale moms af det. Hvis du derudover foretager vaccinationer osv. så er ydelsen momsfri, og du skal derfor betale lønsumsafgift.

 

Tryk på knappen og få hjælp af en revisor hos Ageras

Mangler du en revisor, der er specialiseret inden for din branche? Så klik på knappen og få tre gratis tilbud. Det betyder at du får en værdifuld sparringspartner, der sørger for at alle regler bliver overholdt, så du kan fokusere på din praksis.

 

Få 3 gratis tilbud