Det er vigtigt at en virksomhed har sit juridiske grundlag på plads med sine kunder/klienter/forbrugere i forbindelse med salg af en serviceydelse eller vare. Dermed kan virksomheden undgå potentielle juridiske konflikter i fremtiden.
Aftalevilkår, i daglig tale kaldet handelsbetingelser, beskriver en virksomheds gældende vilkår og betingelser, når der sælges et produkt eller en serviceydelse. Hvis handelsbetingelserne er lavet juridisk korrekt, beskytter disse både virksomheden, samt dennes kunder/klienter/forbrugere.
Handelsbetingelser skal normalt skræddersyes til en virksomheds forretning, og der findes ikke én lov, der bestemmer, hvordan betingelserne skal se ud. Derimod findes der en række af forskellige love (her kan bl.a. nævnes E-handelsloven, Forbrugeraftaleloven og Købeloven) som bestemmer indholdet i en virksomheds handelsbetingelser. Det helt afgørende for de lovkrav, der stilles til en virksomheds handelsbetingelser, er hvilket produkt eller hvilken service som virksomheden sælger, og hvem virksomhedens kunder er.
Som nævnt er der ikke en specifik formel, der beskriver hvordan en virksomheds handelsbetingelser skal se ud, og derfor ser man ofte stor variation i handelsbetingelserne fra en virksomhed til en anden.
Herunder vil vi beskrive de vigtigste punkter, en virksomhed bør inkludere i sine handelsbetingelser:
Når man får udfærdiget et sæt handelsbetingelser til sin virksomhed, kan det anbefales at få dem skrevet i et sprog, der er letlæseligt for de fleste - også de knap så jurakyndige. Meningen er nemlig at skabe et så godt fundament for en aftale som muligt for både køber og sælger.
Du kan læse Ageras’ handelsbetingelser her
Ageras anbefaler at få en erhvervsadvokat / erhvervsjurist til at udfærdige eller gennemgå virksomhedens handelsbetingelser. Ønsker din virksomhed at få erhvervsjuridisk hjælp til handelsbetingelserne:
Du behøver ikke at komme med en detaljeret beskrivelse. Vores eksperter vil validere din sag, før vi matcher dig med relevante rådgivere.