Spørgsmål, behov for vejledning eller hjælp?
Ring til vores danske support på +45 77 34 80 81 – eller svenske support på +46 08 40 300 102.

 

Sådan finder du en revisor eller bogholder i Sverige

Det kan være svært at skille skidt og kanel for sig, når man skal outsource visse opgaver til udlandet – det gælder også når det kommer til at finde en bogholder eller revisor i Sverige. Det er altid svært at gennemskue markeder man ikke er vant til at færdes på og det kan skabe usikkerhed om et område, der er altafgørende for virksomheders succes og således kræver stor troværdighed.

Typisk kan den svenske revisor bistå med svensk selskabsskat og de ting af regnskabet, som kun en lokal fagmand bør tage sig af. Ofte kan en dansk bogholder sagtens klare den daglige bogføring, men årsregnskabet (det som på svensk hedder bokslut) bør udarbejdes af en svensk revisor, der kan opstille regnskabet efter svenske standarder og indberette selskabsselvangivelsen (skattedeklaration) til Skatteverket.

Typiske arbejdsopgaver

Revisorer i Sverige har nogenlunde samme arbejdsopgaver som i Danmark. For virksomheder er der typisk 3 begreber der er vigtige at have styr på.

Bogføring
Selve indtastningen af bilag, der sker løbende. Dette tager revisorer sig som regel ikke af, men lader i stedet en bogholder om arbejdet. Typisk vil enhver dansk bogholder også kunne klare denne del.

Årsredovisning og bokslut
En årsredovisning (årsregnskab) viset virksomhedens finansielle stilig ved en resultatopgørelse og en balance. Herudover skal en svensk årsredovisning bestå af Förvaltningsberättelse, Resultaträkning, Balansräkning, Finansieringsanalys (kun større virksomheder), Noter og Revisionsberättelse. Det minder altså på mange måder om et dansk årsregnskab. Årsredovisning skal i modsætning til et årsbokslut (der på dansk vel bedst oversættes med en saldobalance) indsendes og offentliggøres hos Bolagsverket (den svenske pendant til Erhvervsstyrelsen).

Deklaration
Den månedlige angivelse af moms og arbejdsgiverafgifter kaldes en Skattedeklaration. Den skal indsendes til Skatteverket, og er du moms- eller afgiftspligtig i Sverige vil det være en rigtig god idé at få professionel assistance til denne. Én gang årligt skal der indsendes en Självdeklaration til Skatteverket, der angiver hvor meget skat virksomheden eller privatpersonen skal betale.

Hvis du er begrænset skattepligtig til enten Danmark eller Sverige vil det være en god idé at finde en revisor, der er specialist i netop dette scenarie.

Lokal revisor?

Sverige er Nordens største land – både målt på størrelse og antal indbyggere. Derfor er det ikke uvæsentligt, hvor i Sverige revisoren geografisk er placeret. Ageras kan blandt andet hjælpe dig med revisorer og bogholdere i følgende byer:

  • Stockholm
  • Göteborg
  • Malmø
  • Uppsala
  • Västerås
  • Örebro
  • Linköping
  • Helsingborg
  • Jönköping
  • Norrköping

Om geografien er vigtig for dig og din situation er op til dig at vurdere. Ofte er der ikke behov for et møde, men de fleste ting kan klares over e-mail og telefon.

Sådan ligger prisen for en svensk revisor

Timeprisen og diverse fastpris-honorar for svenske bogholdere (redovisningskonsulter) og svenske revisorer er meget lig danske priser – dog med en difference, der skyldes kursen.

Typisk koster en selvstændig bogholder / controller / regnskabschef 300-500 SEK i timen, en bogholder fra et større regnskabsfirma (redovisningsbyrå) tager mellem 500-800 SEK i timen og de autoriserede revisorer tager 700-1500 SEK i timen. Men der er ingen universelle regler – og det er ekstremt svært at sammenligne priser på udarbejdelse af regnskab, bogføring og revision på timebasis. Man bør hellere fokusere på den samlede omkostning, kvalitet og serviceniveau. Billig er ikke nødvendigvis dårligt i branchen – ligesom dyrt absolut ikke er en garanti for kvalitet.

Husk også at en erfaren svensk revisor eller bogholder kan vejlede dig bedst muligt i forhold til at organisere økonomien, få lovlige fradrag etc.

Brug formularen herover til at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud – det er nemt, enkelt og anonymt.

Om Ageras

Når du indtaster dine oplysninger i formularen herover vil du indenfor 1 time blive kontaktet hvis vi har supplerende spørgsmål til din sag. Herefter vil vi på baggrund af vores specialister og vores avancerede algoritme matche dig med de revisorer i Sverige, der er mest egnede til din sag – baseret på kompetencer, geografi, kundeanmeldelser og meget mere.

Husk at du altid kan ringe på +45 77 34 80 81, hvor vores danske økonomi-specialister sidder klar til at hjælpe dig med at finde en revisor – gratis og uforpligtende.

Du kan også ringe på +46 08 40 300 102, som er det direkte nummer til vores svenske specialister.

Vi hjælper dig godt på vej!