Mange danske iværksættere starter med at stifte en enkeltmandsvirksomhed. Det er nemt at komme i gang, få et CVR-nummer, blive momsregistreret og det koster intet at oprettet virksomheden.

Enkeltmandsvirksomheden har dog sine åbenlyse ulemper, hvoraf den største er den personlige og ubegrænsede hæftelse. Derudover kan virksomheden ikke eje andre virksomheder, og virksomheden kan ikke ejes af flere personer.

Har du allerede en enkeltmandsvirksomhed? Så kan du læse om dine muligheder for at omdanne til et selskab her.

 

Hvorfor ikke omdanne til et IVS eller A/S?

Tidligere var det muligt at stifte et IVS, men som du nok ved, er denne virksomhedsform afskaffet - og det er nu kun muligt at omdanne en EMV til et ApS eller et A/S. Det koster dog mindre at etablere et ApS, og derfor tager denne artikel afsæt i en omdannelse fra EMV til et ApS. Hvis du allerede nu ved, at du vil omdanne din EMV, kan du klikke på knappen nedenfor. Så kan du få 3 gratis tilbud på en omdannelse.

 

Søger du hjælp til en omdannelse til ApS?

Det har aldrig været nemmere at finde den rette revisor eller bogholder. På blot fem minutter lære vi dig, din virksomhed og dine behov at kende.


 

ApS /Anpartsselskab - det foretrukne valg

Et kapitalselskab – ApS eller A/S – er en selvstændig juridisk enhed, der kan ejes af flere personer eller virksomheder, hvis hæftelse er begrænset, og som i det hele taget giver nogle flere muligheder for en “driftig forretningsmand”.

Et anpartsselskab, stiftes med kontant indskud på 40.000 kroner. Hæftelsen er begrænset til 40.000 kroner, og hvad selskabet ellers ejer. Et ApS kan ejes af flere personer og virksomheder, selskabet kan også eje andre virksomheder, og er i det hele taget den mest gængse løsning.

 

Hvis du ændrer din enkeltmandsvirksomhed til et ApS, kan du gøre det skattefrit - Det kaldes skattefri virksomhedsomdannelse. En skattefri virksomhedsomdannelse går i praksis ud på, at du skyder din gamle enkeltmandsvirksomhed ind i et nyt ApS, og samtidigt udskyder den beskatning, til når du en gang alligevel sælger eller lukker dit selskab. En skattefri virksomhedsomdannelse forudsætter hjælp af enten en revisor eller en advokat. Både en revisor og advokat kan klare det meste, men en revisor skal ind over omdannelsen i forbindelse med en revisorerklæring om enkeltmandsvirksomhedens værdi.

 

 

Hvad koster en omdannelse?

En skattefri virksomhedsomdannelse koster i praksis mellem 5-15.000 kroner hos en advokat eller revisor.

Du kan ikke omdanne din virksomhed til et ApS uden hjælp fra en advokat eller en revisor, og det er derfor vigtigt at du finder den rette revisor eller advokat, så omdannelsen kan gå så nemt som muligt - og selvfølgelig helt uden fejl!

Ageras kan hjælpe dig med at indhente tilbud fra op til 3 advokater og revisorer, der kan hjælpe dig med omdannelsen, og som er i stand til at give dig en fast pris herpå. Vi er specialiserede i at finde det perfekte match til virksomhedsejere og vores matching-service er 100% GRATIS.

 

Søger du en ny revisor eller bogholder?

Det har aldrig været nemmere at finde den rette revisor eller bogholder. På blot fem minutter lære vi dig, din virksomhed og dine behov at kende.

Andre populære blog posts

  1. Læs  mere, om  prisen på et årsregnskab, så kan du læse mere om det lige her.
  2. Læs mere om, hvordan man omregistrere et iværksætter selskab lige her.
  3. Læs også om gode råd til selvangivelsen lige her. 
  4. Læs guiden til B-indkomst eller B-skat lige her. 
  5. Læs hvad en revisor koster generelt lige her.
  6. læs om, hvad en revisor koster til nedlukning af en virksomhed her.
  7. Læs om, hvad bogføring koster her.
  8. Læs om, hvad forskellen på en statsautoriseret revisor og en registreret revisor her. 
  9. Læs om vores test af danske regnskabsprogrammer her.
  10. Læs om sambeskatning i en koncern af selskaber lige her. 

Artiklens indhold