Benchmarking

Benchmarking

Benchmarking er som sagt en måde, hvorpå en virksomhed kan sammenligne sig selv med andre virksomheder på baggrund af udvalgte KPI’er (Key Performance Indicator).

Benchmarking er således et værdifuldt værktøj til at forstå, hvordan virksomheden præsterer, og hvori der ligger uforløst potentiale. Typisk vil virksomheden dog kun drage sammenligninger med de tætte konkurrenter, da dette ofte vil være mest relevant. F.eks. vil der være mange parameter, hvor det ikke ville give mening for den lokale isenkræmmer, at sammenligne sig med en stor international isenkræmmerkæder og omvendt.

Dog kan benchmarking også foregår efter ’best practice’ princippet, hvor virksomheden sammenligner sig med virksomhederne med de bedste resultater. På den måde kan virksomheden bruge disse sammenligninger til at lade sig inspirere og udvikle sig i den rigtige retning.

Benchmarking kan også bruges internt i virksomheden, hvis man ønsker at sammenligne forskellige afdelinger med hinanden. Modsat ekstern benchmarking vil dette være betydeligt nemmere, da man vil have lettere adgang til data. 

Klik her for at få tilbud fra advokater, jurister, revisorer og bogholdere