Prissætning af advokater

Advokater er ikke just kendt for at være en billig fornøjelse. Men takket være fri prissættelse og internettet er det i dag ikke nødvendigt at udtage pensionsopsparingen for at få råd til professionel advokathjælp.

De danske advokater er samlet i flere forskellige organisationer, herunder Advokatsamfundet, men der er stadigt fri prisdannelse. Dette betyder, at en advokat selv er herre over, hvor meget eller hvor lidt, han eller hun ønsker at tage for sine ydelser, dog inde for rimelighedens grænser. Alligevel er det dog muligt at komme med sparetips og generelle vilkår herunder for advokat priser.

 

Søger du en ny advokat eller jurist?

Det har aldrig været nemmere at finde den rette jurist eller advokat. På blot fem minutter lære vi dig, din virksomhed og dine behov at kende.

Normale timesatser

Timeprisen for danske advokatsatser ligger som nævnt ikke fast. Men går du ud fra, at du skal betale mellem 1.000kr og 2.500kr i timen for at få hjælp af en dygtig advokat, skyder du ikke helt ved siden af.

Dette er, vel at mærke, vores prisforslag til en advokat. At notere sig, at en advokat og en jurist ikke er det samme, er vigtigt. En jurist er uddannet i jura på et universitet og har en kandidatgrad heri. Det har en advokat også, og udover dette har advokaten også været fuldmægtig på et advokatkontor i 3 år: en form for moderne mesterlære. Derfor vil advokaten ofte være mere specialiseret og derfor også mere kompetent til at løse netop din problemstilling, og dermed vil advokat prisen være højere.

En advokat vil under de fleste omstændigheder være dyrere end en jurist. Men til gengæld kan en advokat også ofte løse opgaven såvel hurtigere som mere tilfredsstillende end en ikke nær så specialiseret jurist. Sørg for, hvis du er interesseret i eventuelt at vælge en jurist, at indhente prisforslag fra både en advokat og en jurist for at sikre dig, at der også er penge at spare ved at vælge juristen.

Læs mere om hvad en advokat og advokatfuldmægtig tjener her.


 

Faste advokat priser

Danske advokater er i højere og højere grad begyndt at køre med faste priser på visse ydelser som fx rådgivning til boligkøb og oprettelse af testamenter. Her kan du før advokaten starter sit arbejde få den endelige pris oplyst.

Et par eksempler på sådanne priser er blandt andet som følger:

Den faste pris er naturligvis på betingelse af, at der er tale om en standardiseret procedure som fx oprettelsen af et testamente. Har du brug for advokathjælp til en unik sag, vil det ofte være umuligt at sætte en fast advokat pris til at starte med, og du må derfor tage timelønnen som den kommer. 

Du kan også risikere, at prisen for din opgave skrider. Du kan få en pris på fx 1.500 kroner for stiftelse af et ApS, men har du også brug for skatterådgivning, rådgivning omkring alternative selskabs- og virksomhedsformer, hjælp til stiftelse af såvel holdingselskab som driftsselskab med rullende kapital eller lignende vil prisen hurtigt stige. Afgræns præcist med din advokat, hvad det er, du ønsker rådgivning til, og bed om ikke at få anden hjælp med mindre det er aftalt mellem jer.

Læs også: Hvad koster en kontrakt?

Hvorfor koster advokater så meget?

Timelønnen for en advokat er højere end de fleste andre kan hive hjem. Hvad der blandt andet er med til at hive advokat priser op er som følgende:

  • At blive advokat tager minimum 8 år og ofte mere. En 3-årig juridisk bachelor efterfulgt af en 2-årig kandidatgrad, hvorefter den jurauddannede yderligere skal have 3 år som advokatfuldmægtig på et advokatkontor. De færreste andre uddannelser tager 8 år at gennemføre – og ofte tager det også længere tid, da de færreste jurister tager alle 8 år i streg.
  • Advokater er traditionelt set forbundet med meget seriøse omstændigheder. En advokat bliver ikke kontaktet for sjov, men når en person er død, kommet til skade, når et hus skal købes, et testamente skal skrives eller lignende. Derfor ønsker kunderne også høj professionalisme af advokater til sådanne seriøse angåender, hvilket har betydet, at advokater gennem tiderne har haft store og dyre kontorer og store krav til sekræterer og andre ansatte. Alt sammen noget, der øger advokat priser.

Du kan læse lidt her om, hvorfor der er så stor forskel på priserne mellem forskellige advokater for ellers lignende opgave. 

Få hjælp til at finde en advokat

Ageras hjælper dig med at finde den rette advokat til dine behov. Du skal blot udfylde formularen, hvorefter du vil modtage op til 3 tilbud, som du selv kan sammenligne priser på. Vores service er gratis, uforpligtende og ikke mindst tidsbesparende. 
 

 

Læs andre populære blog posts her

  1. Læs hvornår man må afskedige en medarbejder her
  2. Læs hvad forskellen er på en jurist og en advokat her
  3. Læs om kontrakter, om kontraktindgåelse, formkrav og gyldighed 
  4. Læs om, hvad pris kan være på et testamente her
  5. Læs om reglerne for tidsbegrænset lejemål lige her.

Artiklens indhold

Få 3 Tilbud