Advokat til testamente

I Danmark er der mulighed for at lave flere forskellige typer af testamenter. Du kan selv vælge at udforme dit testamente, men langt de fleste vælger at få en testamente advokat med på råd for at undgå juridiske faldgruber og fejl. Med et "gratis testamente" kan du også risikere, at testamentet ikke kan findes, eller at en bestemmelse er i strid med arveloven. Har du derimod valgt en advokat til testamentet, kan testamentet altid findes hos denne og du har derudover garanti for, at der er taget højde for faldgruber, så dine pårørende ikke står med en arv, der kan skabe problemer. Ønsker du hjælp til at oprette dit testamente? Lad os hjælpe dig med at finde den rette ekspert.
 

Hvad koster et testamente?

Notartestamentet er den mest anvendte form for testamente, da den ligeledes er den mest sikre. Indholdsmæssigt er det ikke anderledes end et vidnetestamente, men et notartestamente bliver derimod underskrevet foran en notar, hvilket tilføjer yderligere 300 kr. i retsafgift til prisen på testamentet. Med denne omkostning følger dog også en højere form for sikkerhed, da du på denne måde sikrer dig om, at testamentet ikke forsvinder eller bliver væk.

Prisen for at en advokat hjælper med at udarbejde dit testamente lyder på omkring 3 - 5.000 kr. (for ukomplicerede testamenter). Som nævnt tidligere, så er der dog stor sandsynlighed for, at du kan finde et bedre tilbud. Hos Ageras indhenter vi 3 tilbud fra advokater, hvoraf du selv kan vælge, hvilket der passer bedst til dig.

Der er umiddelbart store fordele ved at fravælge vidnetestamente, og i stedet vælge et notartestamente, da dette er den sikre løsning. Testamenteprisen er et engangsbeløb, da der ikke er løbende udgifter til opbevaring af dine sidste ønsker.

 

Søger du en ny advokat eller jurist?

Det har aldrig været nemmere at finde den rette jurist eller advokat. På blot fem minutter lærer vi dig, din virksomhed og dine behov at kende.

Testamente pris

Et testamente kan sagtens koste 2.000kr et sted og 5.000kr et andet sted. Som en tommelfingerregel vil det som regel være muligt at finde en bedre testamente pris ret nemt, hvis du bliver præsenteret med at skulle betale over 4.000kr for dit testamente. I så fald kan du med fordel ringe rundt og søge efter andre muligheder, da der ingen grund er til at betale mange tusinde kroner mere for den samme ydelse.

Hvis du ønsker at finde en god testamente pris, så lad os hjælpe dig med at indhente 3 tilbud. Så kan du selv sammenligne dem, og efterfølgende vælge dét der passer bedst til dig.

Dyrt at “glemme” testamente

Så godt som alle danskere vil enten gerne stille deres ægtefælle bedst muligt, lade arven til deres børn falde som særeje eller lade en bestemt genstand gå til en bestemt arving – men langt fra alle opretter et testamente.

For mange er det et spørgsmål om lige at tage den endelige beslutning.

For mange andre handler det om, at de gerne vil spare de få tusinde kroner.

Det kan dog ende med at blive en meget dyr besparelse, hvis det viser sig, at sønnen mister arvepengene i en skilsmisse, hvis genstanden går til en anden arving end tilsigtet eller hvis ægtefællen har problemer med at sidde i uskiftet bo efter førstafdødes død.
Du kan læse mere om testamente lige her.

Prisen for et testamente må derfor siges at være godt givet ud i manges tilfælde. Ønsker du at få udarbejdet et testamente? Så kan du klikke på formularen herunder.
 

Pas på med at gå på kompromis med kvaliteten

Du kan finde testamenter til under 2.000 kroner på nettet i dag – men der er også en grund til, at prisen her er sat så lav. Disse testamenter er nemlig typisk ikke oprettet af en advokat, men af en jurist, eller en person uden den nødvendige juridiske baggrund. Et testamente er dermed sagt ikke en "standardvare", og skal derfor tilpasses nøjagtigt til dine behov og ønsker.

En jurist er en person, der har en juridisk uddannelse på universitet – som udgangspunkt. Jurist er ikke en beskyttet titel i modsætning til advokat, og alle kan derfor kalde sig “jurister”.

Det er vigtigt at din rådgiver er ansvarsforsikret, hvilket er lovpligtigt for advokater og deres advokatfuldmægtige. Dette sikrer, at du, eller dine arvinger, er dækket ved evt. fejl i testamentet.

I forhold til testamentets pris er en advokat derfor en lidt dyrere, men samtidigt også en bedre løsning. Det er derved ikke sagt, at man ikke kan få et ringe resultat med en advokat, der ikke til dagligt beskæftiger sig med testamenter – men det er sikkert, at man står bedre, når man vælger en advokat til at oprette testamentet. 

Kan man selv lave et testamente?

Det korte svar er: Ja. Det er muligt selv at lave et testamente, og efterfølgende medbringe det hos notaren og få det påtegnet. Der er dog stor risiko for, at indholdet ikke er tydeligt eller juridisk korrekt, hvorfor det ikke vil kunne efterleves efter din død. Når du selv laver et testamente, så kan det sagtens blive oprettet gyldigt og notarialpåtegnet, men stadigvæk ikke være juridisk gyldigt. Dette kan både være et produkt af, at det ikke er formuleret korrekt, er i strid med arvelovens begrænsninger eller noget helt tredje. 

Det er derfor vigtigt, at du får den nødvendige indsigt i arvelovens regler, hvis du overvejer at skrive dit testamente selv. 

Få hjælp til dit testamente

Ønsker du hjælp til at lave dit testamente, så er vi hos Ageras eksperter i at matche vores kunder med eksperter. Du skal blot udfylde formularen med informationer omkring opgaven, og så indhenter vi 3 tilbud til dig, hvoraf du frit kan vælge, hvilket der passer bedst til dig. Vores service er helt uforpligtende.
 

Artiklens indhold

Få 3 Tilbud