Indlånsrente

Hvad er indlånsrente?

En indlånsrente er den procentsats, du bliver betalt for at have dine penge stående på en konto hos din bank. Det er altså en slags kompensation for, at banken opbevarer, og dermed også disponerer over dine penge, og altså låner dem af dig.

Få hjælp til indlånsrente

Hvad er udlånsrente?

Modsat indlånsrente er udlånsrenten den rente, du betaler i kompensation for at låne penge af banken.

Hvornår er indlånsrenten vigtigt?

Har du altid plus på kontoen, er det relevant for dig at få den højest mulige indlånsrente. Men dette skal ikke være for enhver pris. Du skal være opmærksom på mange andre variabler, når du vælger dit fremtidige pengeinstitut., da der kan være mange dyre gebyrer, der udvander fordelene ved en højere indlånsrente.

Få hjælp til indlånsrente

Sådan får du en højere indlånsrente

Har du mulighed for og råd til ikke at disponere over en vis sum penge på din konto i en given tidsperiode, er aftaleindlån et reelt bedre alternativ til indlånsrenten. 

Med et aftaleindlån, låner du i princippet penge til banken i en aftalt tidsperiode. I perioden vil du således ikke selv disponere over pengene, men modtager som kompensation for bindingen en højere rente, end hvad en typisk indlånsrente vil være på. 

Hjælp til indlånsrente

Hvis du har brug for rådgivning omkring indlånsrente, kan du få hjælp fra en revisor eller bogholder. Hos Ageras kan du få gratis og uforpligtende tilbud fra revisorer og bogholdere.

Få hjælp til indlånsrente