Risikoanalyse

Hvad er en risikoanalyse?

En risikoanalyse hjælper med at analysere den risiko en virksomhed står overfor. Der findes ingen universel risikoanalyse, da den enkelte analyse tilpasses til den pågældende virksomhed. 

Få hjælp til risikoanalyse

Hvad indeholder en risikoanalyse?

Mange risikoanalyser indeholder følgende 3 trin:

  • Fareidentifikation: En risici er potentielle fremtidige problemer, som endnu ikke har vist sig. En virksomhed kan sagtens have kendskab til en række risici uden at anvende en risikoanalyse. Dog kan risikoanalysen være med til at identificere risici, som virksomheden ikke havde kendskab til førhen.

  • Eksponeringsvurdering: Herefter beregnes og vurderes sandsynligheden for de identificeret risici, og heraf også deres konsekvenser for virksomheden.

  • Responsanalyse: Det overordnede formål med en risikoanalyse er, at virksomheden er bedst muligt forberedt på sandsynlige risici. Derfor udarbejdes en handleplan på baggrund af de identificeret risici, deres sandsynlighed og de dertilhørende konsekvenser.

Hvordan laver man en risikoanalyse?

Der findes både skemaer og skabeloner på nettet, hvor virksomheden selv har mulighed for at udarbejde en risikoanalyse. Dog vil man se at større virksomheder gør brug af konsulenter, advokater og revisorer i udarbejdelsen af en risikoanalyse.

Hjælp til risikoanalyse

Det kan være en god idé at få hjælp fra en revisor eller bogholder, når du skal udarbejde en risikoanalyse. Hos Ageras kan du få tre gratis og uforpligtende tilbud fra revisorer og bogholdere.

Få hjælp til risikoanalyse