EAN-faktura

Hvad er en EAN-faktura?

EAN-fakturering benyttes til at fakturere offentlige instanser, samt virksomheder som er registreret i Nemhandelsregistret.

En EAN-faktura udarbejdes i formatet OIOUBL. Formatet forenkler betalingsprocessen, da fakturaen nemt og automatisk indlæses af modtagerens økonomisystem.

Alle fakturaer der sendes til en offentlig instans uden et EAN-nummer, vil blive returneret til afsender. Der skal altså altid sendes en EAN-faktura, når det er en offentlig instans, som skal faktureres.

Få hjælp til EAN-faktura

Hvad er et EAN-nummer?

EAN står for ’European Article Number’, og er et 13-cifret internationalt identifikationsnummer. Nummeret kan også omtales som GLN-nummer, hvilket står for ’Global Location Numbers’. 

Hvordan får jeg et EAN-nummer?

Det skal understreges, at det ikke er nødvendigt for afsender, at være i besiddelse af et EAN-nummer, blot at modtagers EAN-nummer fremgår af EAN-fakturaen.

Såfremt du ønsker at få tildelt et EAN-nummer, kan dette fås til private virksomheder hos  GS1 Danmark

Hjælp til udarbejdelse af EAN-faktura

Det kan være en god idé at få hjælp fra en revisor eller bogholder til at udarbejde en EAN-faktura. Hos Ageras kan få tilbud fra revisorer og bogholdere helt gratis og uforpligtende.

Få hjælp til EAN-faktura