EAN-nummer

Hvad er et EAN-nummer?

Et EAN-nummer er et international elektronisk identifikationsnummer, som består af 13 cifre. Nummeret bruges ifm. e-fakturering til det offentlige. Nummerets formål er entydigt at identificere den pågældende offentlige institution, hvortil fakturaen skal leveres. EAN-nummeret kan derfor betragtes som en elektronisk adresse.

Få hjælp til EAN-fakturering

Hvem skal have et EAN-nummer?

Ansatte ved det offentlige skal altid opgive EAN-nummeret ved bestillinger, og leverandøren skal ligeledes altid angive samme nummer på fakturaen. Er der ikke angivet noget EAN-nummer, eller er det et forkert nummer på fakturaen, returneres fakturaen, og betalingen bliver udskudt.

Hvad er et GLN-nummer?

Selvom EAN står for European Article Number, bruges nummeret i dag i hele verden, og bliver derfor også internationalt omtalt som GLN-nummer, som står for Global Location Numbers.

Få hjælp til EAN-fakturering

Hvordan får en virksomhed et EAN-nummer?

Private virksomheder kan også få tildelt et EAN-nummer, såfremt de ønsker at modtage fakturaer over EAN-systemet. EAN-nummeret tildeles af GS1 Danmark

Hjælp til EAN-fakturering

Der er andre regler, når man fakturere offentlige myndigheder, end når man skal fakturere private virksomheder. Det kan derfor være en god idé at få hjælp fra en revisor eller bogholder, hvis du har brug for hjælp til EAN-fakturering og EAN-nummer. Hos Ageras kan du få gratis og uforpligtende tilbud fra revisorer og bogholdere.

Få hjælp til EAN-fakturering