Elektronisk faktura

Hvad er en elektronisk faktura?

En elektronisk faktura er en faktura som, gennem hele processen fra fakturaen oprettes og sendes til den modtages og bearbejdes, er i et elektronisk format. 

En faktura, som enten scannes eller kopiers til et PDF-format, og herefter sendes på en e-mail, er således ikke en elektronisk faktura. En elektronisk faktura udarbejdes typisk i formaterne OIOXML og OIOUBL.

Fordelen ved disse formater er, at de forenkler betalingsprocessen, da fakturaens oplysninger automatisk indlæses i modtagerens økonomisystem. 

Få hjælp til udarbejdelse af e-faktura

Hvad betyder e-faktura?

E-faktura bruges ofte som en forkortelse for en elektronisk faktura og er derfor også en digital faktura. 

Hvad er en EAN-faktura?

Såfremt du skal sende en faktura til det offentlige, skal du sende en e-faktura eller nærmere præcist en EAN-faktura. Dette skyldes, at det offentlige siden 1. februar 2005 er gået over til e-fakturering. Sender du således en papir- eller PDF-faktura, vil denne ikke blive godkendt og hermed heller ikke betalt.

Få hjælp til udarbejdelse af e-faktura

Hvad er et EAN-nummer?

E-fakturaen skal derudover også indeholde et EAN-nummer, heraf kommer navnet EAN-faktura. Et EAN-nummer er et 13-cifret identifikationsnummer, som alle offentlige institutioner har. Indeholder fakturaen ikke et EAN-nummer, vil fakturaen returneres, og heraf udskydes betalingen.

Hjælp til udarbejdelse af e-faktura

Hvis du gerne vil have hjælp til at udarbejde en elektronisk faktura, kan du få hjælp fra en revisor eller bogholder. Hos Ageras kan du få gratis og uforpligtende tilbud fra revisorer og bogholdere.

Få hjælp til udarbejdelse af e-faktura