Review

Review

Når en revisor foretager et review, gennemgår revisoren virksomheds regnskabsmæssige forhold og status i et begrænset omfang sammenlignet med egentlig revision. Derfor giver et review også kun begrænset sikkerhed sammenlignet med revision. Et review kan således aldrig erstatte revision, og et review er således kun relevant for virksomheder, som ikke er underlagt reivisionspligt. Du kan læse mere om grænserne for revisionspligt her.

Et review er grundet arbejdets begrænset omfang, både hurtigere og billigere at få foretaget sammenlignet med revision. Når revisoren foretager et review, tager han blandt andet kundens ord for gode vare, i stedet for selv at kontrollerer de forskellige oplysninger. Men dette betyder også, at kun de store og væsentlige fejl opdages. Sikkerheden ved review er altså begrænset sammenlignet med normal revision.

Når virksomheder alligevel frivilligt vælger at få foretaget et review, er det selvfølgelig til dels for at opdage eventuelle fejl og mangler og dermed højne kvaliteten af regnskabet. Men det er også for at kunne fremvise en uafhængig revisorerklæring og hermed signalere til omverdenen, at regnskabet er retvisende trods den manglende revision.

Du kan også få foretaget en udvidet gennemgang af en revisor. Se mere her.

Klik her for at få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra revisorer