For at øge indtjeningsmulighederne, bør du optimere økonomien i din mindre virksomhed. Udnyt skattelovgivningens fradrag, herunder driftsomkostninger, forretningsrejser og mindre kendte fradrag. Se her for en oversigt over de mest oversete fradrag for små virksomheder.

Hvad er fradrag?

Fradrag mindsker den skattepligtige indkomst og hjælper virksomheder med at betale mindre i skat ved at anerkende nødvendige forretningsomkostninger som driftsomkostninger, reklameudgifter og lønninger. Korrekt dokumentation er vigtig for at overholde reglerne.

Hjemmekontor fradrag

Arbejder du hjemme? Så kan du muligvis drage fordel af hjemmekontorfradraget. Dette fradrag giver dig mulighed for at trække en del af din husleje eller boligudgifter fra som forretningsudgifter. Det kan omfatte udgifter som el, vand, opvarmning og internet. Vær sikker på at du følger skattereglerne nøje, dokumenterer alle relevante udgifter, og at dit hjemmekontor udelukkende bruges til forretningsformål. Dette giver dig mulighed for at spare penge og frigøre ressourcer til andre vigtige forretningsområder. Husk at konsultere en revisor for at sikre, at du maksimerer dine fradragsberettigede udgifter og overholder gældende regler og love.

Uddannelsesomkostninger fradrag

Mange mindre virksomheder glemmer ofte at udnytte de fradragsberettigede uddannelsesomkostninger, der er tilgængelige for dem. Det er vigtigt at bemærke, at hvis du deltager i kurser eller seminarer for at forbedre dine færdigheder og viden inden for dit fagområde, kan udgifterne til disse arrangementer trækkes fra som et fradrag. Dette inkluderer også onlinekurser og træningsmaterialer, der kan være en værdifuld ressource for at holde dig opdateret inden for dit erhverv. Ved at udnytte disse fradrag kan mindre virksomheder spare penge og samtidig investere i værdifuld kompetenceudvikling for dig, og dine medarbejdere.

Tab på aktier fradrag

Hvis du oplever tab ved salg af børsnoterede aktier, har du mulighed for at anvende dette tab til at reducere eventuel fremtidig udbytteindkomst eller gevinst fra salg af andre børsnoterede aktier. Hvis tabet ikke kan modregnes i det samme år, hvor salget fandt sted, kan det blive fremført til senere år og bruges til at modregne eventuelle gevinster eller udbytte fra børsnoterede aktier i fremtidige . Ved at udnytte dette fradrag kan du mindre den økonomiske belastning, der kan følge med tab i dine investeringer. Vær opmærksom på reglerne og begrænsningerne, og fradragsmuligheder og konsultere en revisor for at sikre, at du maksimerer dine aktie muligheder.

Reklame og markedsføring fradrag

Hvis du arbejder med marketing, kan du drage fordel af smarte fradrag inden for dette område. Udgifter til annoncering, markedsføring og branding kan ofte trækkes fra i regnskabet, hvilket mindsker din skattebyrde. Uanset om det drejer sig om online kampagner, grafisk design eller events, er det afgørende at udnytte disse fradrag korrekt. Husk at holde styr på fakturaer og dokumentation for at maksimere dine fradrag. Du kan også konsultere en revisor for at sikre, at du får det maksimale ud af dine marketingfradrag. Ved at udnytte fradragene kan du frigøre midler til at styrke væksten og synligheden af din virksomhed, samtidig med at du holder styr på dine finanser.

Har du brug for hjælp?

Ønsker du hjælp med dit regnskab? Vi i Ageras kan matche dig med den rette revisor - helt gratis og uforpligtende.

Sådan beregner du fradrag

Start med at samle alle relevante kvitteringer og dokumentation, herunder udgifter til arbejde, såsom transportomkostninger, udstyr eller andre nødvendige udgifter relateret til din beskæftigelse. Identificer derefter omhyggeligt de udgifter, der er fradragsberettigede i henhold til skattelovgivningen, og fjern eventuelle udgifter, der ikke kan trækkes fra. Når du har sorteret og evalueret dine udgifter, kan du beregne det samlede beløb af de fradragsberettigede udgifter for at opnå en mere nøjagtig oversigt. Vær også opmærksom på eventuelle grænser for maksimumbeløb for fradrag, der gælder for visse typer udgifter. Ved at trække det samlede fradrag fra din skattepligtige indkomst kan du reducere din skattebyrde og potentielt spare penge i skatteregnskabet.

Hjælp til fradrag

De mindre fradrag kan være en udfordring, især når det kommer til at sikre, at du får alle de fradrag, som du er berettiget til. Men du behøver ikke bekymre dig - ved at indgå et samarbejde med en erfaren revisor kan du have fuld tillid til, at du får den nødvendige hjælp, og at enhver indberetning foregår med præcision. Hos Ageras har vi specialiseret os i at lette processen med at finde den ideelle professionelle match for dig. 

 

Artiklens indhold

Få 3 Tilbud