Skal du bruge en kontrakt? Mange skal bruge kontrakter, enten til deres virksomhed eller i privaten. Ved at benytte en kontrakt kan du undgå de værste konsekvenser som på lang sigt kan sikre overlevelsen af din virksomhed.

Men hvad koster en kontrakt egentlig? Det får du svar på lige her. Vi har samlet nogle priseksempler på sager, som vi har haft i Ageras.


Leverandørkontrakter

Det kan være en fordel at få udarbejdet en skabelon for en leverandørkontrakt. Ved at have skrevet betingelser for samarbejdet ned, så kan dine leverandører ikke løbe fra jeres aftaler. Hvis du ikke har en kontrakt, kan din leverandør fx opsige jeres aftale uden varsel, din leverandør kan ændre prisen uden varsel og din leverandør kan starte samarbejde med en af dine konkurrenter, selvom du ikke ønsker dette. 

En mundtlig aftale er ikke nok, heller ikke hvis du kender dine leverandør godt. Vi har mange eksempler på kunder i Ageras, der ønsker hjælp fordi deres leverandør har overtrådt deres mundtlige aftale på trods af mange års samarbejde. 


Prisen på en leverandørkontrakt

En leverandørkontrakt koster ca. alt imellem 1600 kr. - 6000 kr. Vi har eksempler på begge dele. Det der definerer prisen er fx:
- Hvor mange forskellige variationer af kontrakten, du ønsker.
- Hvor mange paragraffer og sider, der skal indarbejdes.

Disse ting kan tilføje arbejdstid fra advokaten og dermed lægge mere til timeprisen. Hvis du dog bare ønsker en standard-kontrakt på få sider, der er juridisk bindende, så kan du forvente en pris i den lave ende.

 

Søger du en advokat eller jurist?

Det har aldrig været nemmere at finde den rette. På blot fem minutter lære vi dig og dine behov at kende.

Liste over pris på kontrakt

Ansættelseskontrakt


En god ansættelse bunder ofte i en god kontrakt. Hvis alle parter er enige om medarbejderens vilkår og disse vilkår er skrevet ned, så er der gode forudsætninger for en harmonisk ansættelse. Hvis parterne derimod ikke er enige om vilkår og ingen retningslinjer er blevet formuleret og underskrevet, så er der en overhængende fare for, at medarbejderen kan stoppe ansættelsesforholdet hurtigt pga. manglende forventningsafstemning. Derudover har din medarbejder også muligheden for at stoppe ansættelsesforholdet uden varsel, hvilket kan være farligt for din forretning. 


Prisen på en ansættelseskontrakt

Priserne kan variere, men baseret på nogle af vores tidligere sager i Ageras, så ligger prisen på 1500 kr. - 3900 kr. Priserne afhænger selvfølgelig kompleksiteten af kontrakten. Jo flere paragraffer og sider, du ønsker, desto flere timer bliver der lagt til timeprisen.


Ejeraftaler

En ejeraftale definerer, hvor mange ejere der er i et selskab og indeholder bl.a. regler om, hvordan man skal håndtere stridigheder og ejerandele ved et salg. En ejeraftale er en vigtig bestanddel, for at sikre dine aktiver i selskabet. Uden en ejeraftale, kan du gå glip af din bid af kagen ved et salg, da de andre ejere vil kunne ændre fordelingen af udbyttet i tilfælde af uvenskab. 


Pris på ejeraftale

En ejeraftale kan koste fx mellem 2700 kr. - 5400 kr. Prisen kan variere, da kompleksitet ved ejeraftalen kan få prisen til at stige, ligesom det også er tilfældet ved de andre kontrakter, der også er nævnt i denne artikel. Det kan være en fordel at få lavet et testamente,samtidig med din ejeraftale, hvis du er virksomhedsejer. I tilfælde af din bortgang har du nemlig muligheden for at bestemme, om din andel af selskabet skal overgå til din ægtefælle eller ej. Hvis du ikke har nedskrevet dette i et testamente, skal din arv automatisk fordeles mellem alle dine arvinger. Det kan blive problematisk, hvis dit ønske er, at din ægtefælle skal drive dit værk videre alene.


Det kan blive dyrt, ikke at gøre noget...

Er en advokat ikke dyr? Det tænkte du måske inden du læste denne artikel, men heldigvis er du selv herrer over, hvor meget du ønsker at betale - i et vist omfang. Hvis du ønsker en simpel kontrakt, kan du måske gøre det for få tusind kroner, hvilket er en sund investering for din virksomhed. Hvad vil det ikke koste dig, hvis du ikke har dine kontrakter i orden? Klik på knappen nedenfor og få op til 3 uforpligtende tilbud på en kontrakt af en advokat. Vi hjælper dig inden for 48 timer.

Artiklens indhold

Få 3 Tilbud