Om Ageras

Ageras blev grundlagt i 2012 af Rico Andersen og Martin Hegelund med en vision om at skabe succes for små og mellemstore virksomheder.

I dag er Ageras en førende udbyder af bank-, regnskabs- og administrationssoftware til mindre virksomheder i Europa og USA.

Som den største software platform i Europa, gør Ageras det nemt for SMV-virksomheder at finde den rette hjælp - og tilbyder blandt andet services som revisor-match, regnskabsprogram, lønsystem, faktureringssoftware og finanseringsløsninger til SMV’er.

Hvem er din største inspiration og hvorfor?

Det må være Warren Buffett. Han driver sine forretninger efter nogle principper, som jeg beundrer. Han er inspirerende, fordi han formår at forudsige fremtiden og identificere kommende tendenser. Han investerer i projekter, der besidder en reel værdi. Han er ligetil, pålidelig og realistisk. Han ved, hvordan man driver en sund og balanceret forretning. Men mest af alt er han nede på jorden. Jeg er meget overbevist om, at det er en vigtig egenskab at kunne holde fødderne på jorden – i gode tider såvel som i dårlige tider.

Hvad er din største drøm?

Aldrig at skulle være afhængig af noget eller nogen. Min drøm er altid at følge min passion og gøre, hvad jeg finder underholdene. Jeg er overbevist om, at man kan bidrage med så meget mere, hvis man har en passion for sin beskæftigelse, og i sidste ende er dette en win-win situation for alle. Det gavner dig såvel som dine omgivelser. Så ganske kort er min drøm at være uafhængig.

Hvad er dit bedste råd til unge entreprenører?

At fokusere mindre på din idé og mere på folkene som kan hjælpe dig med at gøre idéen til virkelighed.

Mange folk er af diverse grunde bange for at åbne op omkring deres idé til andre. Den problematiske konsekvens er, at de hermed også isolerer sig selv. Man har brug for folk omkring sig, hvis man skal opnå succes. Mit råd er derfor: Husk at dele din idé med andre. Vær åben omkring den og pitch den til alle. Det er sådan, du får folk ombord på dit projekt. Du vil højst sandsynligt aldrig lykkedes med et ambitiøst projekt, hvis ikke du har de rigtige folk omkring dig. Folk som kan bidrage med andre perspektiver og egenskaber end dine egne.

Generelt set overvurderer de fleste idéen i sig selv. I virkeligheden har mange andre sandsynligvis fået præcis samme idé, før du gjorde, og af forskellige grunde gik de aldrig videre med den idé. Derfor bør fokus rettes mod eksekveringen af idéen. Hvordan du kommer i gang. Idéen i sig selv indeholder ingen værdi. Værdien ligger i at få idéen omformuleret til en forretning.

Hvad ville du i dag have gjort anderledes, da du startede Ageras?

Med fare for at lyde selvtilfreds synes jeg ærlig talt, at vi overordnet set har gjort det, som vi skulle.

Måske skulle vi have haft en mere international tilgang i forretningsmodellen, da vi først startede. Men det gjorde vi ikke, for vi var et helt andet sted dengang. Internationalisering var ikke et tema, da det ikke var relevant dengang. Det er derfor, at vi nu 3 år senere møder nogle naturlige implikationer i virksomhedens infrastruktur. Men jeg vil ikke sige, at jeg fortryder det. Dengang var vores tilgang helt rigtig og spot-on. Det var den rigtige vej at gå.

Jeg vil dog gerne understrege én ting. Husk at nyde hele rejsen noget mere, i stedet for at være konstant optaget af virksomhedens næste mål. Jeg ville ønske, at jeg havde nyt rejsen noget mere.

Hvad er din sande motivation?

At opbygge en virksomhed og se den gro. Det gør mig stolt at se Ageras hyre nye ansatte og gå ind på nye markeder. Det er motiverende for mig at se, hvordan denne her virksomhed, som oprindeligt blev grundlagt i en kælder, er vokset til denne størrelse. Jeg finder det givende at se virksomheden vokse sig større end en selv. For få år siden var Rico og jeg Ageras. I dag er virksomheden meget større end os begge. Det udløser noget i mig at opleve dette.

Hvad er det næste for dig og Ageras?

Det næste store skridt er at blive rigtig internationaliseret. Vi bliver nødt til at bevise, at vi kan gå ind på nye markeder, som vi ikke kan drive fra vores kontor her i København. Vi har allerede bevist, at vi kan ekspandere internationalt men ikke uden for dette kontor.

Hvor ser du dig selv om 10 år?

Jeg er sikker på, at jeg til den tid stadig vil være entreprenør. Men jeg ved ikke, om det nødvendigvis vil være i Ageras. Men jeg ser mig selv bygge på noget. Om det er Ageras, som jeg bygger større, eller om jeg er tilbage i kælderen eller et sted derimellem, det ved jeg ikke.  Jeg er så dedikeret til mit projekt, at jeg bliver nødt til at have et eller andet, som jeg kan gå og rode med. Det har jeg behov for.

Artiklens indhold

Få 3 Tilbud