Om Ageras

Ageras blev grundlagt i 2012 af Rico Andersen og Martin Hegelund med en vision om at skabe succes for små og mellemstore virksomheder.

I dag er Ageras en førende udbyder af bank-, regnskabs- og administrationssoftware til mindre virksomheder i Europa og USA.

Som den største software platform i Europa, gør Ageras det nemt for SMV-virksomheder at finde den rette hjælp - og tilbyder blandt andet services som revisor-match, regnskabsprogram, lønsystem, faktureringssoftware og finanseringsløsninger til SMV’er.

Hvem er din største inspiration og hvorfor?

Det her kan virke en smule dybt, men jeg tror oprigtigt talt på, at man får, hvad man giver. Ud fra denne tankegang er min største inspiration min bedstefar, som også er entreprenør. Han har et meget inspirerende og positiv mindset. Han ser muligheder, hvor de fleste ville se begrænsninger. Jeg forsøger selv at benytte mig af samme mindset hverdag. I relation til dette visualiserer jeg også, hvordan det ville være at opnå mine mål. For eksempel visualiserede jeg udsigten fra mit skrivebord, da jeg først startede Ageras. Hvordan vi ville have en masse ansatte, og hvordan vi ville få en kæmpe omsætning.

Men jeg beundrer også de to stiftere af Saxo Bank, Lars Seier og Kim Fournais. Uanset hvad folk måtte synes om dem, kan man ikke benægte, at de ved, hvordan man driver en virksomhed. Det er beundringsværdigt, hvordan de har formået at opbygge så stærkt et brand. Men jeg finder dem også fascinerende for deres til tider vilde og anderledes udsagn.

Seier og Fournais omtaler dem selv som bjørnen og tyren, hvilket jeg sammenligner med Martin og jeg.
Tyren er den her optimistiske person, der handler hurtigt. Det er noget jeg bestemt kan identificerer mig selv med, når jeg står ude på trade floor og råber. Martin er bjørnen med hans lidt stille og eftertænksomme karakter. Han skal altid regne på alting, før han tager en beslutning.

Hvad er din største drøm?

Min største drøm er at være lykkelig. For mig er lykke, en dag at have en dejlig familie og være total uafhængig. Ligesom lykke kan uafhængighed komme i mange former, men jeg vil gerne være uafhængig økonomisk og i forhold til mit job.

Derudover vil jeg gerne gøre en forskel, hvilket jeg er overbevist om, at jeg allerede gør med Ageras. Jeg syntes det er fantastisk, at vi har formået at skabe så mange arbejdspladser, og at vi har hjulpet mere end 50.000 mennesker i deres jagt på den rigtige revisor, bogholder eller advokat. Men jeg ved, at vi kan gøre det endnu bedre, og at vi vil gøre det endnu bedre i fremtiden.

Hvad er dit bedste råd til yngre entreprenører?   

Jeg får tit det her spørgsmål. Alle andres svar er ”spring ud i det” eller ”bare gør det”.
Hvis du spørger mig, er det et meningsløst svar. Selvfølgelig skal du gøre det, ellers sker der slet ingenting.

Det vigtigste for en entreprenør er at have en solid forretningspartner. Jeg kan ikke understrege nok, hvor mange gange Martin har været der for mig, når jeg har været bange eller stresset.

Efter min mening er du i problemer, hvis du er alene, og ikke har en at dele hverken de gode såvel som de dårlige tider med. Jeg har været meget heldig at have Martin.

Mit råd er derfor at finde en loyal partner. Men forsøg at finde en person, som er din fuldstændige personlige modsætning. Hvis i ligner hinanden for meget, ender det ikke godt. Det skal være en person som du kan stole på og debattere med- en person som kan bidrage med et anderledes perspektiv end dit eget.

Hvad ville du ønske, du vidste, da du startede Ageras?

Jeg ville ønske, at jeg vidste, hvor vigtigt det er at hyre de rigtige personer. At hyre de rigtige personer på det rigtige tidspunkt har haft en kæmpe indvirkning på vores forretning. På det punkt har vi lavet mange dyre fejl. Rekrutteringsprocessen har til tider virkelig bekymret mig, men vi har lært af det.

Hvad er din sande motivation?

At skabe noget nyt. Vi arbejder lige nu på at udvikle nogle nye produkter her i Ageras, og jeg kan ikke vente med at lancere dem. Jeg får et kick af at skabe noget, lancere det, og så blot se det vokse på egen hånd. Det er en helt unik følelse.

Hvad er det næste for dig og Ageras?

Som sagt arbejder vi lige nu på nogle spændende projekter, og vi går ligeledes snart ind på et nyt marked. Men den næste overordnet ting for Ageras er at stabilisere sig. Det lyder måske kedeligt, men den her massive vækst er ikke kommet uden kaos og ofrer, og det har påvirket mange folk her i virksomheden. Jeg tror, at vi kan forbedre arbejdsmiljøet og hermed skabe rammerne for de ansattes succes ved nu at stabilisere os.

Hvor ser du dig selv om 10 år?

Til den tid er jeg nok administrerende direktør for 1000 ansatte. Forhåbentlig har jeg en dejlig kone og to børn, jeg kan tillade mig at nyde et godt glas rødvin, og generelt har jeg bare et godt liv.  

Artiklens indhold

Få 3 Tilbud