Hvad er forskellen på en revisor og en bogholder?

Der opstår ofte tvivl om, hvad forskellen på en revisor og en bogholder er, da begge arbejder inden for regnskab, og til en vis grad kan varetage de samme opgaver. Hverken revisor eller bogholder er beskyttede titler, hvilket betyder, at alle i princippet kan kalde sig for begge dele. Der er dog en række betydelige forskelle, som vi i denne artikel vil forsøge at belyse.

Hvad kan revisor hjælpe med?

Overordnet set, så har en revisor til opgave at rådgive og/eller revidere et regnskab. Ved revidering af et regnskab, skal revisoren gennemgå regnskabet, for at sikre, at alt stemmer overens, og at regnskabet giver et retvisende billede. Revisors opgave er altså at godkende en virksomheds regnskab, når det bliver revideret. 

Som tidligere anført, så kan en revisor også rådgive dig og din virksomhed. Det kan være alt lige fra, hvilken virksomhedsform du bør vælge, til hvordan du nemmest fører regnskab. Som udgangspunkt kan en revisor altså rådgive dig med alt inden for regnskab, økonomi og bogføring. 

Det kan i visse tilfælde være lovpligtigt for dig at have en revisor. Dette gælder, hvis din virksomhed kan krydse mindst 2 ud af de følgende 3 punkter af:

  • Virksomheden har mere end 12 fuldtidsansatte
  • Virksomheden har en årlig omsætning der er større end 8 mio. kr. 
  • Virksomheden har en balancesum på mere end 4 mio. kr.

Skal du indberette et regnskab til Erhvervsstyrelsen, så skal du være opmærksom på, at det kun er en såkaldt “godkendt revisor”; statsautoriseret revisor og registreret revisor, som må afgive revisorerklæring på regnskabet.

Ønsker du at vide mere om, hvad en revisor kan hjælpe med? Så kan du læse mere her.

Er du i tvivl om, hvorvidt din opgave falder uden for revisors kategori, så kan du udfylde formularen herunder. Så finder vi den perfekte ekspert til din opgave, hvad end det er en revisor eller bogfører. 

Pris på revisor

Prisen på en revisor afhænger i høj grad af arbejdsopgaven. Hvad skal du bruge hjælp til, og hvor meget arbejde ligger der i opgaven? Revisorer i Danmark kan selv bestemme, hvor meget de ønsker at tage for deres ydelser. Dog er det generelle prisniveau for en registreret revisor typisk mellem 600 - 900 kr. i timen, hvorimod prisen på en statsautoriseret revisor typisk lyder på 1.200 - 1.800 kr. i timen.

Ønsker du at vide mere om, hvad en revisor koster? Så kan du læse mere lige her.

Med hjælp fra Ageras kan du få 3 uforpligtende tilbud på revisorer, hvoraf du frit kan sammenligne og vurdere, hvilket der passer bedst til dine behov.

Hvad kan bogholder hjælpe med?

Overordnet set kan man sige, at en bogholder arbejder med udarbejdelse af regnskabet. Dette er selvfølgelig meget bredt forklaret, men det skyldes, at bogholdere kan varetage en lang række arbejdsopgaver, som hører ind under regnskab. En bogholder kan eksempelvis hjælpe med:

  • Daglig bogføring
  • Momsindberetninger
  • Beregning af løn og skat for ansatte
  • Afstemninger, konteringer, anlægskartotek og kreditor- og debitorkartoteket mm.
  • Rente- og rabatberegninger
  • Udarbejdelse af regnskab

En bogholder kan altså varetage en lang række af de almindelige opgaver i en virksomhed. Typisk har man i store virksomheder en hel afdeling med bogholdere, da der er mange opgaver at se til. Dog kan man med fordel få hjælp af en bogholder i en mindre virksomhed, da dette frigiver tid og overskud til andre anliggender. Du kan læse mere om, hvad en bogholder kan hjælpe med her.

Ønsker du at modtage 3 tilbud på bogholdere, hvor du selv kan sammenligne og vurdere, hvilket der passer bedst til din opgave og behov? Så kan du udfylde formularen herunder, og så finder vi de eksperter, som passer bedst til dig.

Pris på bogholder

En bogholder sætter typisk en pris efter opgavens omfang, hvilket betyder, at en bogholder både kan sætte en fast timepris eller en pris pr. opgave. Du kan eksempelvis spare en del penge ved at holde orden i dine papirer, samle dem efter dato, og på denne måde gøre det nemt for en bogholder. En typisk timepris på en bogholder er i omegnen af 400 kr. i timen. Ønsker du at vide mere om, hvad bogføring koster? Så kan du læse mere her.

Skal jeg bruge revisor eller bogholder?

Er du stadigvæk i tvivl om, hvilken ekspert du skal bruge til netop din opgave? Som udgangspunkt skal man bruge en revisor til revidering af regnskab, samt rådgivning angående virksomhedens økonomiske situation og optimering eller opstart af din virksomhed. Leder du derimod efter en ekspert, som kan varetage bogføringen i din virksomhed, eller blot dele af denne, så kan du med fordel vælge en bogholder.

Hvis du ønsker at finde den helt rette ekspert til netop din opgave, hvad end det er en revisor eller bogholder, så kan du gennem Ageras modtage 3 uforpligtende tilbud, hvoraf du selv kan sammenligne tilbuddene, og derefter vælge dét, som du synes passer bedst til dig. 

Artiklens indhold

Få 3 Tilbud