Hvad koster en revisor? Det er det gyldne spørgsmål som ingen af os lader til, at kunne få et konkret svar på, da alle svar er forskellige.

“Det kommer an på opgaven og dens omfang” vil mange revisorer sige til dig. Herudover spiller kvalifikationsniveauet hos revisoren og vedkommendes erfaring selvfølgelig også en rolle for den pris de tager for deres services. “Hvordan finder jeg så ud af, hvad en revisor koster?” - tænker du nok. Det gør du ved at tale med flere forskellige revisorer. Dette kan du for eksempel let gøre på Ageras, da vi tager hånd om processen for dig. Når du udfylder denne formular, finder vi tre tilbud til dig fra revisorer, der kan varetage din konkrete sag. Det er gratis og vi gør alt arbejdet for dig!

Når det så er sagt, vil denne artikel vil desværre ikke give dig et specifikt beløb at holde dine tilbud op mod, men den vil gøre dig klogere på, hvorfor priserne varierer, samt hvilke kompetencemæssige faktorer der spiller ind og bør vægtes.

Prisen vil variere

Prisen vil variere. Dette skyldes den enkelte revisors kompetenceniveau og den konkrete opgaves omfang. Skal din revisor fx foretage fuld revision eller udvidet gennemgang?. Skal din virksomhed også have rådgivning kan prisen stige i takt med kompleksiteten af selvsamme rådgivning. Konkrete priser som du eventuelt kan fremdrive på forskellige hjemmesider skal derfor betragtes som vejledende og gennemsnitlige, og ikke som reglen. Vi anbefaler altid, at du tager en personlig samtale med din kommende revisor og undersøger deres baggrund og profil. Dette vil være mere retvisende for den rigtige pris. Herudover vil det også være op til den enkelte revisor at prissætte din opgave, da omfanget, som nævnt, kan gøre udslaget for den endelige pris. Dette vil vi til hver en tid mene, at revisoren er mest kompetent til at afgøre. 

Læs også: Regnskabsklasser: Hvilken en tilhører din virksomhed?

Det er også vigtigt at nævne, at prisen ikke skal være det afgørende for dig. Det kan nemlig være, at den revisor som kræver den højeste timepris samtidig er den hurtigste og mest effektive, hvorimod en anden revisor med en meget lav timepris tager dobbelt så lang tid. I sidste ende vil den billigste mulighed måske koste dig mere. Hvorvidt dette bliver tilfældet, kan du vurdere ud fra deres kompetencer og baggrund - denne vil typisk være retvisende for den respektive revisors evner.

 

Om revisorer

I denne artikel vil vi gennemgå de forskellige typer af revisorer samt deres kompetenceprofiler, for dermed at kunne konkludere på, hvad du skal forvente af din kommende revisor.

Titlen revisor ikke beskyttet. Derfor vil du typisk finde mange revisorer med forskellige baggrunde. Dette kan eksempelvis være erfaring fra erhvervslivet som regnskabschef eller økonomidirektør.

I Danmark findes dog to godkendte autorisationsordninger til revisor-erhvervet, hvor begge titler er beskyttet: Statsautoriserede revisorer og registrerede revisorer. 

Godkendte revisorer har to primære opgaver; revision og rådgivning.

Det er revisorens opgave at gennemgå regnskabet samt sikre sig, at det giver et retvisende billede af virksomhedens økonomiske situation.

Ydermere bruger mange også en revisor som en sparringspartner, der både økonomisk og strategisk er med til at optimere virksomheden på en række områder gennem rådgivning.

Kun godkendte revisorer kan underskrive en såkaldt revisorerklæring, der påkræves i forbindelse med indberetningen af årsrapporter og andre erklæringer, der ligeledes skal indsendes til de offentlige myndigheder.

Læs også: Invester dit UDBYTTE fra dit holdingselskab ✔️


Hvilke ydelser kan jeg få hos en revisor?

Først og fremmest skal vi klarlægge, hvilke ydelser du kan vælge imellem hos de respektive revisorer. Dette ville selvfølgelig variere med udgangspunkt i deres uddannelsesmæssige samt erfaringsmæssige baggrunde.

Ikke-godkendt revisorer

En revisor, der ikke er godkendt vil typisk tilbyde samme services som en bogholder, og herudover tilbyde rådgivning. Generelt vil en revisor tilbyde bogføring, bankhåndtering, løn, debitorer, kreditorer osv. Mange vil også have kompetencerne til at lave afstemninger af regnskabet, der derefter videresendes til den godkendte revisor. Vedkommende vil slutteligt gennemgå det hele og skrive under på, at alt er retvisende.

For nogle virksomheder (EMV) er en revisor eller bogholders udarbejdet årsafslutning tilstrækkelig.

Ikke-godkendte revisorer kan altså tilbyde samme ydelser som beskrevet i som bogholdere, men de er ikke autoriseret til at give én af de følgende 4 erklæringstyper:

En ikke-godkendt revisors priser vil typisk ligge i den lavere ende af spektret, da de ikke har den uddannelsesmæssige baggrund til at varetage alle aspekter af en virksomheds finanser.

 

Søger du en ny revisor eller bogholder?

Det har aldrig været nemmere at finde den rette revisor eller bogholder. På blot fem minutter lære vi dig, din virksomhed og dine behov at kende.

 

Registrerede revisorer

En registreret revisor og statsautoriseret revisor vil ofte tilbyde mange af de samme services. De vil typisk være kompetente til at håndtere alle virksomhedens finansielle opgaver. Den primære forskel på en registreret revisor og en statsautoriseret revisor er derfor, at en registreret revisor ikke er godkendt til at håndtere børsnoterede virksomheder. En registreret revisor må dog godt give de fire ovenstående erklæringstyper.

Mange registrerede revisorer vil være partnere i revisionshuse.

Registrerede revisorer vil tage en højere pris end ikke-godkendte revisorer, da de kan varetage hele virksomhedens regnskabsmæssige praksis.

Statsautoriserede revisorer

En statsautoriseret revisor har kompetencerne og den uddannelsesmæssige baggrund til at håndtere børsnoterede virksomheders finansielle situation. Da statsautoriserede revisorer har gennemført en længere akademisk uddannelse, vil de typisk være specialiseret inden for ét bestemt område, eksempelvis mellemstore virksomheder, udenlandske virksomheder, børsnoterede virksomheder osv. Mange statsautoriserede revisorer vil være partnere i større revisionshuse, men flere vælger også at være selvstændige erhvervsdrivende. Prisen på en statsautoriseret vil afhænge meget af deres specialisering, hvorfor det er svært at give et bud på om denne vil ligge højt eller lavt. Du kan dog godt regne med, at prisen vil være i den højere ende.

Læs forskellen på en statsautoriseret revisor og en godkendt revisor lige her.

Hvordan ved jeg, hvad jeg skal vælge?

I revisor-verdenen hænger kvalitet og pris ofte sammen. Når du som virksomhedsejer skal have lavet dit regnskab, skal du tage stilling til, hvilke interessenter, der skal læse regnskabet, da dette afgøre, hvilket kvalifikationsniveau, der kræves for at sætte underskriften på din regnskab.

Er banken én af dine interessenter vil det kræve en godkendt revisors underskrift. Hvis din virksomhed kan fravælge revision, vil du blot skulle bruge en revisor eller en dygtig bogholder.

Der er selvfølgelig lovmæssige hensyn, der skal overholdes og som afhænger af din virksomhedsform. Du kan dog herudover tænke på dit regnskab som et kvalitetsstempel overfor dine interessenter, hvorfor du altid skal overlade dit regnskab til en fagperson, hvis kompetencer du har tillid til.

 

 

Andre populære blog posts

 1. Læs  mere, om  prisen på et årsregnskab, så kan du læse mere om det lige her.
 2. Læs mere om, hvordan man omregistrere et iværksætterselskab lige her.
 3. Læs også om gode råd til selvangivelsen lige her. 
 4. Læs guiden til B-indkomst eller B-skat lige her. 
 5. Læs om, hvad en revisor koster til nedlukning af virksomhed.
 6. læs om, hvordan man omdanner en EMV til et ApS her. 
 7. Læs om, hvad bogføring koster her.
 8. Læs om, hvad forskellen på en statsautoriseret revisor og en registreret revisor her. 
 9. Læs om vores test af danske regnskabsprogrammer her.
 10. Læs om sambeskatning i en koncern af selskaber lige her. 
 11. Læs om, hvordan udbytte i et holdingselskab kan investeres.
 12. Læs om værdiansættelse her.

Artiklens indhold