Hvis du har en virksomhed, så ved du at det er rigtigt vigtigt at have din økonomi i orden. Det kan være vanskeligt og uoverskueligt at både drive virksomhed, og holde orden i økonomien. Det er vidt forskelligt hvordan virksomhedsejere håndterer deres økonomi, om de har en revisor eller ej.

Revisionspligt er nemlig afhængig af din virksomhedstype, og derfor vælger nogle mindre virksomheder at gøre regnskab selv. Men derfor kan det stadig være en god idé, at gøre brug af revisions hjælp.

Hvad kan man forvente af en revisor?

Det er vigtigt at fastlægge, hvad der skal bruges hjælp til, inden du opsøger en revisor. En revisor kan først og fremmest hjælpe ved at gennemgå og godkende et regnskab. En virksomhed skal have sit regnskab revideret af en revisor, hvis to eller flere af de nedenstående kriterier opfyldes i selskabet.

  • At selskabet har en balancesum på over 4 mio. kr.
  • At selskabet har en nettoomsætning på over 8 mio. kr.
  • At virksomheden har 12 fuldtidsansatte i gennemsnit over 12 måneder

Opfylder virksomheden kun et eller ingen af de nævnte kriterier, er tilvalg af en revisor valgfrit.

Revisor eller bogholder?

Det kan være svært at skelne imellem, om du har brug for en bogholder eller en revisor, eller måske begge. Både bogholdere og revisorer arbejder inden for regnskab, og til en vis grad kan varetage de samme opgaver.

Den primære forskel er, at en revisor kontrollerer regnskabet med jævne mellemrum, mens bogholderen holder styr på regnskabet løbende.

Har du brug for hjælp?

Synes du, at det er udfordrende at vælge den rette revisor? Så kan vi hos Ageras hjælpe dig med at finde den helt rette revisor, til netop dit behov. 
Modtag 3 tilbud fra revisorer - helt gratis og uforpligtende.

Hvorfor vælge en revisor?

Når du søger efter en revisor, så søger du i høj grad efter en samarbejdspartner, der kan hjælpe dig med at træffe de rigtige beslutninger, så din forretning kan skalere. 

Det er også vigtigt at du kan spare med vedkommende om juridiske spørgsmål, såvel som økonomiske. Dermed kan det i mange tilfælde betale sig at vælge en revisor frem for en bogholder. Ved at vælge den rette revisor, sikre du dig et værdifuldt aktiv i din virksomhed, hvori du også sikre dig, at din økonomi er i sikre hænder.

Hvilken revisor skal jeg vælge?

Du skal være opmærksom i din søgen efter en revisor, at der findes forskellige typer revisorer. Alle kan i princippet kalde sig for en revisor, uden at have en uddannelsesmæssig baggrund. Derfor skal du kigge efter, om en revisor er godkendt. Det betyder at de er kvalificeret til erhvervet. 

Der findes to typer godkendte revisorer:

  • Statsautoriseret
  • Registreret

Begge disse revisortyper er kvalificeret og erfarne inden for faget, og de vil derfor kunne varetage dine relevante opgaver. Derudover, kan du være sikker på at de følger specifikke love og krav, når de arbejder med din virksomheds regnskab.

Sådan vælger du den rette revisor

Når du skal vælge den rette revisor, er der flere faktorer, du bør overveje. Her er en kort forklaring på nogle ting, du bør lede efter:

  • Erfaring og ekspertise: Det er vigtigt at vælge en revisor, der har erfaring og ekspertise inden for dit specifikke forretningsområde eller industri. De bør have kendskab til de relevante regler og bestemmelser, der gælder for din virksomhed.
  • Licens og kvalifikationer: Kontroller, om revisoren er licenseret og har de nødvendige kvalifikationer. Sørg for at bekræfte, at revisoren har de relevante tilladelser og er i overensstemmelse med lovgivningen.
  • Referencer og omdømme: Bed om referencer fra tidligere klienter eller kolleger, og undersøg revisorens omdømme i branchen. Du kan også tjekke anmeldelser eller anbefalinger online for at få en idé om, hvordan revisoren har arbejdet med andre virksomheder.
  • Kommunikation og samarbejde: En god revisor bør være lydhør, kommunikativ og villig til at samarbejde med dig. Det er vigtigt at vælge en revisor, der forstår dine behov og mål, og som kan levere rapporter og rådgivning på en klar og forståelig måde.
  • Omfang af ydelser: Overvej hvilke ydelser du har brug for fra en revisor. Nogle revisorer tilbyder kun revisionsydelser, mens andre kan hjælpe med skatterådgivning, økonomisk planlægning eller andre finansielle tjenester. Vælg en revisor, der kan opfylde dine specifikke behov.

Husk at mødes med potentielle revisorer, stille dem relevante spørgsmål og vurdere, om kemien mellem jer passer sammen. At have tillid til din revisor er afgørende, da du vil dele følsomme økonomiske oplysninger med dem.

Hjælp til valg af revisor

Vil du gerne sikre din virksomhed jeres mest værdifulde samarbejdspartner? Så kan vi hos Ageras hjælpe dig med at finde den rette revisor til den opgave, du stiller.

Dette gør vi nemt, hurtigt og effektivt, hvor vi giver dig op til tre forskellige tilbud - helt gratis og uforpligtende.

Artiklens indhold

Få 3 Tilbud