Få hjælp til forældrekøb med Ageras

Lad os hjælpe dig med at finde en ekspert

Det kan være rigtig, rigtig svært for dit barn at finde en bolig, når han eller hun skal flytte hjemmefra, og derfor står du sikkert nu og overvejer fordelene og ulemperne ved et forældrekøb. Forældrekøbsguiden hjælper dig med de overvejelser, du skal gøre dig, inden du køber. Specielt i de store studiebyer som København, Odense, Aarhus og Aalborg hænger udlejningslejligheder og studieboliger ikke på træerne, og derfor bør du overveje mulighederne for forældrekøb, så du kan hjælpe dit barn gennem studietiden. En ejerlejlighed kan være en god investering, og der er flere forældrekøb fordele, når du overvejer at gå denne vej. 

Forældrekøb går i al sin enkelthed ud på, at du investerer i en lejlighed, som dit barn derefter lejer af dig. Vælger du muligheden med en forældrekøbslejlighed, er der naturligvis både nogle faldgruber samt nogle fordele, som du skal tage i betragtning. Men det er en fantastisk måde at kunne hjælpe sit barn til en bolig på, og har du lidt friværdi i din nuværende bolig eller midler til investeringer, er forældrekøb af ejerlejlighed ofte en god og solid investering, samtidig med at du hjælper dit barn til en bolig med en fornuftig husleje.

Hos Ageras hjælper vi dig med dit forældrekøb. En revisor eller anden ekspert med speciale i forældrekøb er første skridt på vejen, og du finder nemt en ekspert på området, når du benytter Ageras' services. Og det er både nemt, gratis og uforpligtende!

Sådan virker det:

Udfyld formularen, og send den til os. Vi gennemgår dine kriterier og behov og sørger for, at du indenfor 48 timer modtager tre uforpligtende tilbud fra tre eksperter med speciale i forældrekøb.

Det er gratis og uforpligtende at benytte Ageras, vores netværk er stort, og vi matcher dig med kompetente eksperter med den personlighed, du efterspørger.

Vælg den ekspert, der passer dig bedst. Vores service er gratis og uforpligtende, og ønsker du ikke at benytte nogen af vores tilbud, kan du fravælge dem uden omkostninger.

Få tilbud fra 3 revisorer
Nemt, gratis og uforpligtende
Ageras må gerne kontakte mig via email

Lejelovgivning

Det er vigtigt, at den bolig, du køber, må udlejes, og du skal sørge for at alle formaliteter er i orden med hensyn til skat og lejelovgivning. Hos Ageras kan finde vi den ekspert, du har brug for inden og under din ejendomshandel, for vores kartotek er fyldt med revisorer og andre eksperter med speciale i forældrekøb.

Finansiering

Når I har fundet den lejlighed, du skal købe, kan du, gennem den ekspert du vælger, få råd og vejledning i, hvordan du skal finansiere købet: skal du låne i dit hus/lejlighed, skal du optage et realkreditlån, eller skal du bruge af din formue? Der er mange spørgsmål at tage i betragtning, og du har brug for en forældrekøb beregning på de forskellige muligheder, og det kan eksperten hjælpe dig med.

Familielån

En anden mulighed, når du overvejer forældrekøb, er at yde et familielån til dit barn. Hvis der for eksempel er et krav om, at ejeren selv skal bo i boligen, kan du låne dit barn pengene til selv at købe lejligheden. Et familielån bruges ofte som en mulighed, hvis det er en andelslejlighed, dit barn gerne vil bo i.

Find den rette hjælp til forældrekøb - nemt, gratis og uforpligtende!

Hvad er et forældrekøb?

Et forældrekøb er når nogle forældre til et typisk studerende barn køber en lejlighed til barnet. Ikke blot af forkælelse, men fordi det for begge parter kan være en stor fordel.

For barnet er der mulighed for at få en god og billig lejlighed i byen. Det er stort set umuligt at få en lejebolig i de større studiebyer – selv med et stort huslejebudget. Det skyldes, at der simpelthen ikke er boliger nok.

For forældrene kan det ofte betale sig, da de dels kan foretage en investering i fast ejendom, der typisk er en god og langsigtet investering. Samtidig med det kan de trække renteudgifterne fra – en mulighed den studerende typisk ikke selv har eller kan drage samme nytte af grundet SU-reglerne. Har forældrene fast ejendom, måske endda med friværdi, så vil deres kreditvurdering typisk også være bedre. Der er derfor en række fordele ved forældrekøb, men som ved enhver anden investering er der en række forhold, man må forholde sig til.

Hvad koster det, at få eksperthjælp til forældrekøb?

Prisen på hjælp til forældrekøb sættes naturligvis efter opgavens omfang. Det kan være svært for en revisor eller anden ekspert at sætte en fast pris, når du skal have hjælp til forældrekøb. En revisor kan arbejde både til en i forvejen fastsat pris, på timeløn og efter opgavens omfang, sådan at du får et overslag, inden opgaven starter, og en regning når forældrekøb af lejlighed er overstået. Der er mange forældrekøb regler, du skal have styr på, når du vil investere i en lejlighed til dit barn. Men der er også mange forældrekøb fordele, og disse kan din revisor hjælpe dig med at finde hoved og hale i. Det er en god idé at få lavet en forældrekøb beregning, inden du overhovedet går i gang med at kigge efter forældrekøb andelsbolig eller ejerlejlighed til dit barn, og denne kan en ekspert på området nemt hjælpe dig med.

Næsten alle, der overvejer at investere i en lejlighed til deres barn, har brug for eksperthjælp. Både når beslutningen skal træffes, og når handlen skal afsluttes, er der brug for økonomisk og juridisk bistand til at gennemgå papirer, og sørge for at alle papirer er i orden. Det er fornuftigt at lave en beregning på, hvad det vil koste dig at eje en ekstra bolig, hvad du kan forvente af fradrag, hvor meget du kan kræve i husleje, og hvor meget du kan forvente at komme til at tjene - eller tabe - på din investering. Alt dette og meget mere kan en ekspert i forældrekøb hjælpe dig med at beregne.

Må boligen udlejes?

Inden du køber en lejlighed til dit barn, skal du sikre dig, at boligen må udlejes efterfølgende. Nogle ejerforeninger og specielt andelsforeninger kræver, at det er ejeren, der skal bebo lejligheden, og i disse tilfælde kan du ikke købe en lejlighed i foreningen og udleje den til dit barn. En ekspert på boligområdet kan hjælpe dig med at undersøge dette og desuden hjælpe med at udfærdige en lejekontrakt mellem dit barn og dig selv, for det er vigtigt, at I har klare aftaler for, hvordan lejligheden skal vedligeholdes, hvornår huslejen skal betales, hvor mange der må bo i lejligheden, etc. Og er det skrevet ned, kan der ikke opstå misforståelser efterfølgende.

Lån eller formue

Måske har du mulighed for at låne billigt i friværdien på din nuværende bolig, når du skal investere i et forældrekøb. En revisor eller anden ekspert kan rådgive dig på området og finde ud af, om dette er den klogeste løsning, eller du hellere skal låne pengene i et realkreditinstitut eller bruge din formue til en forældrekøbslejlighed.

Forældrelån

En ekspert kan desuden rådgive dig om, om du hellere skal låne dit barn pengene, så vedkommende selv står som ejer af den lejlighed I køber. Dette kan ofte klares med et forældrelån, der kan oprettes, så det er både rente- og afdragsfrit. Har dit barn forelsket sig i en andelslejlighed er dette ofte den eneste mulighed, da ejeren selv skal bebo de fleste andelslejligheder.

Find en ekspert i forældrekøb i dit nærområde

Det kan være en god idé at finde en ekspert i det område, du ønsker at købe lejlighed i. Ofte kender eksperten det lokale ejendomsmarked og ved, hvor det kan være fornuftigt at investere i en lejlighed, hvor lejligheder i området er billigst, og hvor de stiger mest i pris.

Hvorfor skulle du få eksperthjælp?

Der er god grund til at få eksperthjælp, når du overvejer forældrekøb af lejlighed til dit barn.

Søg lejlighed
Få hjælp til det lokale ejendomsmarked fra en ekspert på området, og indhent de allerbedste råd fra en person med lokalkendskab, når lejligheden skal findes. Det er sund fornuft og en god og holdbar løsning.
Rådgivning
En ekspert er neutral og kan måske også nemmere forklare dit barn, hvorfor netop den lejlighed, hun drømmer om, ikke er en økonomisk mulighed indenfor budgettet. Ofte kan netop dette problemer give knas i familieidyllen, og derfor er det perfekt at have en neutral person ved hånden, der kan forklare konsekvenserne af et forkert køb.
Lejekontrakt
Lad eksperten hjælpe med at udfærdige en lejekontrakt, inden dit barn flytter ind. Når I underskriver en gensidig lejekontrakt, er det måske nemmere at tale om uenigheder senere.
Økonomi
Få hjælp til alt det med økonomi, regler, forordninger og forholdsregler, der skal træffes. En revisor kan gennemlæse købspapirerne og hjælpe med låntagning og realkredit - og desuden rådgive dit barn om hans eller hendes fremtidige økonomiske situation
Husorden
Få hjælp fra en ekspert til at diskutere de regler, der skal gælde i lejligheden, såsom betaling af husleje, vedligehold, antal beboere, hensyn til naboer, etc. Det er altid fornuftigt at have en tredjepart med til disse drøftelser.

Vores netværk af revisorer, bogholdere og advokater er Nordens største

Måske samarbejder du allerede med en revisor, men er han eller hun den helt rigtige rådgiver angående forældrekøb? Ved at modtage de tre tilbud fra tre forskellige eksperter inden for forældrekøb, får du en fornemmelse af, om de revisorer eller andre eksperter, som vi sætter dig i forbindelse med, har andre kompetencer end den revisor du allerede har et samarbejde med. Hvis du indsender oplysningsskemaet, kan vi lynhurtigt sætte dig i forbindelse med revisorer, der kender forældrekøbsregler, har lokalkendskab og har den profil, du efterspørger.

Fandt du ikke den service, du søgte?
Fortæl os, hvordan vi kan hjælpe dig