Hele 7 ud af 10 revisorer opdagede væsentlige fejl i regnskabsmaterialet ved revisionen af årsregnskaberne, viser undersøgelse foretaget af brancheorganisationen for godkendte revisorer FSR – danske revisorer.

De væsentlige fejl dækker over alvorlige fejl i virksomhedernes regnskabsgrundlag, der ville have haft betydning for virksomhedernes leverandører og banker. Undersøgelsen illustrerer hermed, hvor vigtigt det kan være, at få et par kyndige øjne til at gennemgå regnskabet.

 

Her er de mest omfattende fejl

Bemærkelsesværdigt er det, at mere end 8 ud af 10 revisorer vurderer, at det primært er i de mindre virksomheder med under 10 ansatte, at revisorerne oftest opdager væsentlige fejl. Fejlene er yderst sjældent bevidste, og skyldes typisk, at de mindre virksomheder ikke har ressourcerne til at følge med i regler og praksis. Derfor er fejlene typisk også mere omfattende hos de små virksomheder, end tilfældet er hos de store virksomheder, hvor fejlene har mindre betydning for det samlede billede af virksomheden. Mange virksomheder fravælger revision for netop at undgå den ekstra omkostning, hvilket kan ende med at koste dyrt pga. bøder. "Gør det selv"-mentaliteten kan derfor være farlig. 

Fejlene bunder mest i...

De opdagede fejl omhandlede primært virksomhedernes bogføring. Hele 91% af fejlene ligger faktisk i bogføringen og bevidner om at hjælp fra en dygtig bogholder kan være en nødvendighed. Den næst mest begåede fejl er ulovlige kapitalejerlån. Denne fejl er meget alvorlig, da sanktionerne for ulovlige lån kan være omkostningsfulde og derfor er det en bemærkelsesværdig og ærgelig tendens, at hele 48% har begået denne fejl. Heldigvis viser undersøgelsen at kun 5% har begået denne fejl med hensigten om at svindle.

Ifølge 9 ud af 10 af de adspurgte revisorer, ville fejlene, hvis ikke disse var blevet opdaget, have medført fejl i virksomhedens skattegrundlag for moms og skat, og hermed også fejl i virksomhedernes skattebetalinger. Fejl der i sidste ende både kan koste dyrt for virksomheden og samfundet. Derudover svarer 6 ud af 10 revisorer, at fejlene i regnskabet kan gå ud over kreditorer og leverandører, der vil lide tab. Sandsynligheden for at miste en værdifuld leverandør kan være stor, hvis leverandøren lider et tab grundet en anden virksomheds regnskab. Derfor er det en vigtighed at indberette et fejlfrit regnskab for din virksomheds overlevelse.

 

Kom konklusionerne fra denne analyse bag på dig?

I Ageras tror vi, at det kommer bag på mange virksomhedsejere, hvor mange fejl, der kan blive begået uden en dygtig revisor. Derfor er det vores fineste opgave, at finde dig dit rette match, så du kan bevare dine gode relationer til leverandører og kreditorer. Det er ikke for sent at forebygge problemerne med regnskaberne. Brug 2 minutter på at beskrive din sag og vi vil finde 3 gratis tilbud til dig - hurtigt, nemt og uforpligtende. 

Søger du en ny revisor eller bogholder?

Det har aldrig været nemmere at finde den rette revisor eller bogholder. På blot fem minutter lære vi dig, din virksomhed og dine behov at kende.

 

Artiklens indhold

Få 3 Tilbud