Hele 7 ud af 10 revisorer opdagede væsentlige fejl i regnskabsmaterialet ved revisionen af årsregnskaberne, viser undersøgelse foretaget af brancheorganisationen for godkendte revisorer FSR – danske revisorer.

De væsentlige fejl dækker over alvorlige fejl i virksomhedernes regnskabsgrundlag, der ville have haft betydning for virksomhedernes leverandører og banker. Undersøgelsen illustrerer hermed, hvor vigtigt det kan være at få et par kyndige øjne til at gennemgå regnskabet.

Revisorer opdager fejl

Bemærkelsesværdigt er det, at mere end 8 ud af 10 revisorer vurderer, at det primært er i de mindre virksomheder med under 10 ansatte, at revisorerne oftest opdager væsentlige fejl. Fejlene er sjældent bevidste, og de skyldes typisk, at de mindre virksomheder ikke har ressourcerne til at følge med i regler og praksis. Derfor er fejlene typisk også mere omfattende hos de små virksomheder, end tilfældet er hos de store virksomheder, hvor fejlene har mindre betydning for det samlede billede af virksomheden. Mange virksomheder fravælger revision for netop at undgå den ekstra omkostning, hvilket kan ende med at koste dyrt pga. bøder. "Gør det selv"-mentaliteten kan derfor være farlig.

Hjælp fra en bogholder

De opdagede fejl omhandlede primært virksomhedernes bogføring. Hele 91% af fejlene ligger faktisk i bogføringen, og det bevidner om, at hjælp fra en dygtig bogholder kan være en nødvendighed. Den næstmest begåede fejl er ulovlige kapitalejerlån. Denne fejl er meget alvorlig, da sanktionerne for ulovlige lån kan være omkostningsfulde, og derfor er det en bemærkelsesværdig og ærgerlig tendens, at hele 48% har begået denne fejl. Heldigvis viser undersøgelsen, at kun 5% har begået denne fejl med hensigten om at svindle.

Ifølge 9 ud af 10 af de adspurgte revisorer, ville fejlene, hvis ikke disse var blevet opdaget, have medført fejl i virksomhedens skattegrundlag for moms og skat, og hermed også fejl i virksomhedernes skattebetalinger. Fejl der i sidste ende både kan koste dyrt for virksomheden og samfundet. Derudover svarer 6 ud af 10 revisorer, at fejlene i regnskabet kan gå ud over kreditorer og leverandører, der vil lide tab. Sandsynligheden for at miste en værdifuld leverandør kan være stor, hvis leverandøren lider et tab grundet en anden virksomheds regnskab. Derfor er det en vigtighed at indberette et fejlfrit regnskab for din virksomheds overlevelse.

Find revisor

I Ageras tror vi, at det kommer bag på mange virksomhedsejere, hvor mange fejl der kan blive begåetuden endygtig revisor. Derfor er det vores fineste opgave, at finde dig det rette match, så du kan bevare dine gode relationer til leverandører og kreditorer. Det er ikke for sent at forebygge problemerne med regnskaberne. Hvis du ønsker at få hjælp af en revisor eller bogholder for at undgå fejl, der kan koste dig dyrt, så kan vi give dig et tilbud, der er hurtigt, nemt og uforpligtende.

Artiklens indhold

Få 3 Tilbud