Erhvervsjura og spionage: Hvor sikker er din virksomhed?

Hvis du er iværksætter, så kender du sikkert til dette spørgsmål: "Hvordan sikrer jeg min virksomhed juridisk, så jeg kan undgå problemer?".

Vi får ofte stillet dette spørgsmål, for som de fleste ved, kan det få store konsekvenser for din omsætning, hvis din virksomhed ikke er sikret ordentligt juridisk. Her kan du læse vores checkliste over de fem bedste måder, du kan beskytte din virksomhed mod fx spionage eller andre risici.

 

Mindre virksomheder er særligt udsatte

I en undersøgelse fra Dansk Industri og Beredskabsstyrrelsen er det kommet frem, at 29% af danske virksomheder har oplevet problemer med spionage.

Mange mindre virksomheder er dårligt rustet til at kunne håndtere et angreb - og selvom du ikke har mange medarbejdere, så kan dit produkt stadig være attraktivt at kopiere for konkurrenter. Hvis du ikke har sikret dit produkt, kan du fx ikke retsforfølge firmaer, der kopierer dine varer eller måden, de er fremstillet på. Det kan få stor betydning for din omsætning, da kopivarer gør at du ikke længere er den eneste på markedet med dit produkt. Derfor giver det mening at sikre din virksomhed mod spionage, så du kan bevare din markedsposition.

Det er dog ikke kun spioange, der kan blive et problem for din virksomhed. Andre risici som GDPR-bøder og ejerfejde kan også true din virksomhed på sigt. Du kan dog undgå de største juridiske problemer ved at overholde følgende checkliste.

 

De 5 bedste måder, du kan sikre din virksomhed:

  1.  Få beskyttet dit varemærke juridisk, så konkurrenter ikke kan stjæle dine produkter.
  2.  Få hjælp til at overholde GDPR, så du ikke risikerer at betale store bøder.
  3.  Sørg for at dine kontrakter er formuleret ordentligt, så leverandører og ansatte ikke kan slippe udenom jeres aftaler.
  4.  Vælg den rette virksomhedstype. Hvis du registrerer din virksomhed som et kapitalselskab, altså et A/S eller et ApS, så hæfter du fx ikke personligt for økonomien.
  5.  Få lavet ejeraftaler, hvis der er flere ejere. Så er ingen i tvivl om forholdet mellem de forskellige ejere, og hvem der ejer hvad i virksomheden.

Overholder du alle 5 punkter?

Så er din virksomhed godt beskyttet. Du har nemlig fået beskyttet dine produkter, sikret dig at du ikke mister omsætning fx pga. bøder og sørget for at dine aftaler holder stik. Hvis ikke du overholder hele checklisten, er det en god idé at få gennemgået disse punkter med en advokat. Hvis du overholder hele checklisten, er det alligevel en god idé at gøre status over dit juridiske fundament med jævne mellemrum. Hos os kan du få tre tilbud på den bedste advokat til dit behov. 
 

Få tre gratis tilbud

Din lokale advokat kan være utroligt dygtig til at oprette testamenter, men er måske ikke specialist, når du skal sikre din virksomhed. Derfor er det vigtigt, at du får kontakt til specialister, så du får den helt rigtige hjælp. Vi matcher dig på baggrund af dit behov med tre fra vores partnernetværk. Du vælger derefter det tilbud, som du bedst synes om - og så er du i trygge hænder hos en specialist.
 


 

Posted: 26 Nov, 2019

Ageras yder ikke individuel økonomisk eller juridisk rådgivning, men samarbejder i stedet med advokater og revisorer, der kan hjælpe dig videre. Udfyld formularen herunder og modtag tilbud fra professionelle rådgivere indenfor ganske kort tid.

Klik her for at få tilbud fra advokater og revisorer