Generationsskifte, pension og arv - se sidste nyt

Et generationsskifte inkluderer forskellige aspekter som fx beskatning, omregistrering og evt. aftale om pensionsordning, hvor du som ejerleder kan få overskuddet af dit salg sat ind på en pensionsordning. Det kan også være, at du står overfor at overtage en virksomhed i forbindelse med arv. Ethvert forløb kan variere, men det vigtigste er at holde sig ajour med reglerne, så du kan have ro i maven. Her kan du læse om de seneste nyheder inden for generationsskifte, som er opdateret sidst i 2019.

 

Ny seniorpension erstatter seniorførtidspension 

Ny seniorpension er planlagt til at træde i kraft, i januar, 2020. Den nye ordning gør det muligt at trappe ned på arbejdsmarkedet 6 år inden folkepensionsalderen. Kravene er: 

  • Du skal erklæres arbejdsdygtig til maksimalt 15 timer ugentligt eller mindre 
  • Du skal have været tilknyttet arbejdsmarkedet I 20-25 år. 

Pensionsordningen er målrettet medarbejdere, der har været udsat for fysisk belastende arbejde gennem deres karriere, og som nu ikke kan arbejde fuldtid pga. slitage. Det kan være profesioner inden for bygge & anlæg, rengøringsbranchen m.m. Der bør selvfølgelig tages højde for, at man også kan pådrage sig slitage inden for andre brancher. 

Beløbet for seniorpension er I 2019:  

Enlige: 18.875 kroner 

Gifte og samlevende: 16.044 kroner. 

 

Nyt lovforslag om hævet arveafgift 

Et lovforslag om at hæve arveafgiften fra 5% til 15% er på tegnebrættet. Det betyder i praksis at flere skattekroner går til staten, men at det bliver dyrere for en ejerleder at overtage en virksomhed som led i arv. Det kan betyde færre ressourcer til udvikling af koncepter, og forslaget er blevet mødt med en bølge af kritik fra det danske erhvervsliv. 

Erhvervsminister, Søren Kollerup, har på baggrund af kritikpunkterne nu fremlagt en mulighed for en afdragsordning over 15 år, så arvinger af en virksomhed får mulighed for at imødekomme lovforslaget - uden at blive tvunget til at sælge virksomheden. Dvs. at du stadig skal betale 15%, men ikke skal betale det som enkeltbeløb. 

 

Hvad betyder nyhederne for din situation? 

Få rådgivning af en revisor

Overvejer du at fremskynde et generationsskifte på grund af arveafgiften, eller ønsker du rådgivning om seniorpensionsordningen? Så kontakt Ageras for mere information. Vi matcher dig med den rette revisor - efter dit behov. 

Posted: 08 Oct, 2019

Ageras yder ikke individuel økonomisk eller juridisk rådgivning, men samarbejder i stedet med advokater og revisorer, der kan hjælpe dig videre. Udfyld formularen herunder og modtag tilbud fra professionelle rådgivere indenfor ganske kort tid.

Klik her for at få tilbud fra advokater og revisorer