En boligadvokats vigtigste opgave i praksis er at gennemgå købsaftalen og sikre, at køber ved, hvad han eller hun går ind til. Købsaftalen er det store dokument – ofte 80-100 sider – hvori vilkårerne for bolighandlen er opstillet.

Det betyder, at informationer som følgende indgår i aftalen:

  • Køber og sælger
  • Pris
  • Overtagelsestidspunkt
  • Hvad der indgår i handlen af møbler, hårde hvidevarer, grunde og så videre
  • Sælgers ansvar for senere opståede skader
  • Tinglyste servitutter

Mere end 80 % af danskerne vælger – jf. undersøgelse fra Ageras – at vælge en boligadvokat til at berigtige deres bolighandel. Her er det især for at købsaftalen bliver gennemgået.

Advokaten læser aftalen igennem for køber, tjekker op på servitutter, eventuelle fredninger og andre bemærkninger fra kommunen og hvad der ellers er af vilkår. Fordi boligadvokaten tidligere har gennemgået et utal af boligsager, vil vedkommende vide præcis, hvad der skal kigges efter. Det er købers garanti for, at der ikke kommer nogle ”ubehagelige overraskelser” efter at boligen er købt.

Står du og skal købe bolig? Lad Ageras hjælpe dig med at finde den rigtige boligadvokat til opgaven.

Med vores service kan du på under 48 timer modtage 3 gratis og uforpligtende tilbud fra boligadvokater, der er klar til at tage din sag – og med 3 tilbud i hånden bliver det nemt for dig enten at vælge den bedste eller billigste til opgaven.

Du kan komme i gang med det samme herunder – vi ser frem til at hjælpe dig videre.

 

Søger du boligadvokat?

Det har aldrig været nemmere at finde den rette jurist eller advokat. På blot fem minutter lære vi dig, din virksomhed og dine behov at kende.

 

Hvad koster gennemgang af købsaftalen?

Gennemgang af købsaftalen er en del af den ”fulde pakke”, når du får en komplet berigtigelse af en boligadvokat.

Den fulde pakke består af gennemlæsning af købsaftalen, skødeskrivning, tinglysning af skøde samt refusionsopgørelsen og de spørgsmål, der måtte følge med bolighandlen.

Prisen på den fulde pakke ligger mellem 8.000 kroner og 15.000 kroner afhængigt af, hvilken advokat, du vælger.

Alene gennemgang af købsaftalen kan – som den vigtigste del af berigtigelsen – købes for cirka det halve.

Vi anbefaler på JUF.dk at få hjælp af en boligadvokat til det hele – du fralægger dig ansvaret og er sikker på at blive ført sikkert i havn.

Og 8.000 kroner kontra hvad en bolighandel ellers koster at gennemføre er et meget lavt beløb. Især kontra den sikkerhed, det giver. Går der noget galt efter købet, er det advokatens ansvarsforsikring, der dækker – og ikke købers bankkonto.

Mægler laver købsaftalen

Det er sælgers opgave – og derved sælgers ejendomsmægler – der står for at lave selve købsaftalen.

Hvis sælger benytter sig af selvsalg, vil det være sælgers advokat, der står for at lave købsaftalen.

Køber modtager købsaftalen og kan underskrive denne med et advokatforbehold, hvorefter det er op til købers advokat at godkende aftalen i sin helhed.

 

Artiklens indhold

Få 3 Tilbud