Jobbet som advokat er blandt de bedst betalte i Danmark. Dette er også årsagen til, at mange indledningsvis overhovedet vælger jurastudiet.

Der er ikke en fast rate for, hvad advokater tjener. Det afhænger først og fremmest af, hvor i landet man er ansat. Generelt er lønningerne højere i hovedstadsområdet sammenlignet med resten af landet, men det er leveomkostninger til gengæld også. Samtidigt afhænger ens løn også af, i hvilket advokatkontor man ender med at blive ansat.

Som advokatfuldmægtig, hvilket er hvad du skal være i 3 år, før du kan få din advokatbestalling efter endt jurastudie, kan du forvente at starte med en løn på mellem 35.000-39.000 kroner om måneden eksklusiv pension. Dette er allerede væsentligt højere end den gennemsnitlige indtægt i Danmark. Bliver man efter de 3 år ansat som advokat, stiger lønnen typisk til plus 50.000 kroner om måneden, afhængigt af hvilket advokatkontor man er ansat i.

LÆS OGSÅ: Sådan bliver du advokat

Generelt set stiger lønnen, jo længere tid man har været advokat. Bliver man først partner i et advokatselskab, er en årsløn på over en million kroner ikke unormalt. Den høje løn hænger sammen med, at det både er svært at blive og forblive advokat. Først og fremmest skal man gennemføre jurastudiet med tilpas høje karakterer til, at man overhovedet bliver ansat som advokatfuldmægtig i et advokatkontor. Herefter er det obligatorisk for advokater løbende at efteruddanne sig. Derudover er arbejdsugen for en advokat ofte over 60 timer. Dette betyder, at det er få mennesker, der kan og vil være advokater, og derfor stiger værdien for den enkelte advokat.

LÆS OGSÅ: Jurist og advokat - hvad er forskellen?

Artiklens indhold

Få 3 Tilbud