Sådan omregistrerer du dit iværksætterselskab til et anpartsselskab

Siden d. 1. januar 2014 har selskabsloven gjort det muligt for alle og enhver at stifte et såkaldt iværksætterselskab – også kaldt et IVS. Iværksætterselskaber har sidenhen vist sig at være voldsomt populærere, da de giver mulighed for at stifte et kapitalselskab med begrænset personlig hæftelse for helt ned til én krone i startkapital.

Den 9. april 2019 blev loven om at afskaffe iværksætterselskaber som selskabsform vedtaget. Samtidig blev kapitalkravet for oprettelse af anpartsselskaber reduceret til 40.000 kr. Denne ændring skete på baggrund af Erhvervsstyrelsens ”Analyse af iværksætterselskaber” fra d. 17. september 2018, der viste at iværksætterselskaberne i større omfang end forventet førte til en forhøjet risiko for svig.

Afskaffelse af IVS

Der er på nuværende tidspunkt omkring 45.000 iværksætterselskaber i Danmark.

Loven om at afskaffe iværksætterselskaber medfører at disse inden for 2 år skal omregistrere sig til anpartsselskaber eller lukkes. 

Find en revisor til omregistreringen

Sådan omregistrerer du dit IVS til ApS

Rent praktisk er en omregistrering af et IVS til et ApS ikke det mest kompliceret i verden, og du kan selv klare størstedelen af arbejdet. Overordnet set kan omregistreringen opdeles i tre trin: 

Kapitalkrav: Kapitalkravet for at stifte et ApS er 40.000 kr, hvorfor at dit IVS naturligvis også skal have et kapitalgrundlag på 40.000 kr ved en eventuel omregistrering til et ApS.

Generalforsamling: At omregistrere et iværksætterselskab til et anpartsselskab er en stor og væsentlig beslutning, hvorfor at beslutningen skal træffes på en generalforsamling. For at gennemføre beslutningen kræver dette 2/3 af de afgivne stemmer på generalforsamlingen. Men som iværksætter er der stor sandsynlighed for, at du er den eneste person i virksomheden – om ikke andet så i hvert fald i bestyrelsen. Derfor betyder det rent lavpraktisk, at du som ene mand, skal afholde en generalforsamling, hvor du overfor bestyrelsen – det vil sige dig selv - foreslår en omregistrering, som du herefter skal tage stilling til, om du er enig eller uenig i. Det lyder fjollet og unødvendigt, men det er sådan reglerne er.

Når beslutningen er vedtaget, skal denne indskrives i selskabets vedtægter. Dette gøres hovedsageligt ved at ændre selskabsbetegnelsen til et ApS samt ændre kapitalbeholdning til minimum 40.000 kr. Derudover skal selskabets vedtægter naturligvis overholde de sædvanlige krav til anpartsselskaber.

Erklæring: Afslutningsvist skal der jf. selskabslovens §37 udarbejdes en erklæring om, at minimumskapitalen for omregistrering er til stede i selskabet. Dette skal gøres af en uvildig vurderingsmand, som i langt de fleste tilfælde vil være en godkendt revisor. Derfor kan du ikke selv stå for lige præcis denne del af omregistreringen af dit IVS.

Bemærk at erklæringen ikke kan udarbejdes af en normal revisor, da denne titel kan benyttes af alle. Det skal være en godkendt revisor, som står for udarbejdelsen af erklæringen.

Skal vi hjælpe dig med at finde en godkendt revisor til omregistreringen af dit IVS?

Brug knappen nedenunder og udfyld formularen, så sender vi dig 3 gratis og uforpligtende tilbud fra godkendte revisorer.

Du får dine tilbud inden for 24 timer, så du hurtigt og nemt kan få klaret omregistreringen!

Få 3 uforpligtende tilbud på omregistrering af dit iværksætterselskab

Posted: 08 Jun, 2017

Ageras yder ikke individuel økonomisk eller juridisk rådgivning, men samarbejder i stedet med advokater og revisorer, der kan hjælpe dig videre. Udfyld formularen herunder og modtag tilbud fra professionelle rådgivere indenfor ganske kort tid.

Klik her for at få tilbud fra advokater og revisorer