Nu er det snart sidste chance for at omregistrere sit IVS til ApS. Siden d. 1. januar 2014 har selskabsloven gjort det muligt for alle og enhver at stifte et såkaldt iværksætterselskab – også kaldt et IVS. Iværksætterselskaber har sidenhen vist sig at være voldsomt populærere, da de giver mulighed for at stifte et kapitalselskab med begrænset personlig hæftelse for helt ned til én krone i startkapital.

Den 9. april 2019 blev loven om at afskaffe iværksætterselskaber som selskabsform vedtaget. Samtidig blev kapitalkravet for oprettelse af anpartsselskaber reduceret til 40.000 kr. Denne ændring skete på baggrund af Erhvervsstyrelsens ”Analyse af iværksætterselskaber” fra d. 17. september 2018, der viste at iværksætterselskaberne i større omfang end forventet førte til en forhøjet risiko for svig. Vidste du egentlig det?

Uanset hvad, så skal dit selskab omregistreres på den bedste måde - hurtigt og nemt. Vi kan matche dig med den revisor, der bedst kan skabe værdi for din virksomhed, og sørge for at dine aktiver bliver taget hensyn til. 

Afskaffelse af IVS

Der er på nuværende tidspunkt omkring 45.000 iværksætterselskaber i Danmark.

Loven om at afskaffe iværksætterselskaber medfører at disse skal omregistrere sig til anpartsselskaber eller lukkes. 

Find en revisor til omregistreringen

 

Sådan omregistrerer du dit IVS til ApS

Rent praktisk er en omregistrering af et IVS til et ApS ikke det mest komplicerede i verden, og du kan selv klare størstedelen af arbejdet. Overordnet set kan omregistreringen opdeles i tre trin: 

Kapitalkrav: Kapitalkravet for at stifte et ApS er 40.000 kr, hvorfor at dit IVS naturligvis også skal have et kapitalgrundlag på 40.000 kr ved en eventuel omregistrering til et ApS.

Generalforsamling: At omregistrere et iværksætterselskab til et anpartsselskab er en stor og væsentlig beslutning, hvorfor at beslutningen skal træffes på en generalforsamling. For at gennemføre beslutningen kræver dette 2/3 af de afgivne stemmer på generalforsamlingen. Men som iværksætter er der stor sandsynlighed for, at du er den eneste person i virksomheden – om ikke andet så i hvert fald i bestyrelsen. Derfor betyder det rent lavpraktisk, at du som ene mand, skal afholde en generalforsamling, hvor du overfor bestyrelsen – det vil sige dig selv - foreslår en omregistrering, som du herefter skal tage stilling til, om du er enig eller uenig i. Det lyder fjollet og unødvendigt, men det er sådan reglerne er.

Når beslutningen er vedtaget, skal denne indskrives i selskabets vedtægter. Dette gøres hovedsageligt ved at ændre selskabsbetegnelsen til et ApS samt ændre kapitalbeholdning til minimum 40.000 kr. Derudover skal selskabets vedtægter naturligvis overholde de sædvanlige krav til anpartsselskaber.

Læs også: Invester dit UDBYTTE fra dit holdingselskab ✔️

Erklæring: Afslutningsvist skal der jf. selskabslovens §37 udarbejdes en erklæring om, at minimumskapitalen for omregistrering er til stede i selskabet. Dette skal gøres af en uvildig vurderingsmand, som i langt de fleste tilfælde vil være en godkendt revisor. Derfor kan du ikke selv stå for lige præcis denne del af omregistreringen af dit IVS.

Bemærk at erklæringen ikke kan udarbejdes af en normal revisor, da denne titel kan benyttes af alle. Det skal være en godkendt revisor, som står for udarbejdelsen af erklæringen.

Læs også: Regnskabsklasser: Hvilken en tilhører din virksomhed?

 

Skal vi hjælpe dig med at finde en godkendt revisor til omregistreringen af dit IVS?

Brug knappen nedenunder og udfyld formularen, så sender vi dig 3 gratis og uforpligtende tilbud fra godkendte revisorer.

Du får dine tilbud inden for 24 timer, så du hurtigt og nemt kan få klaret omregistreringen!

Søger du en ny revisor eller bogholder?

Det har aldrig været nemmere at finde den helt rette godkendte revisor. På blot fem minutter lære vi dig, din virksomhed og dine behov at kende.

Andre populære blog posts

  1. Læs  mere, om  prisen på et årsregnskab, så kan du læse mere om det lige her.
  2. Læs mere om, hvordan man omregistrerer en EMV til et ApS her.
  3. Læs også om gode råd til selvangivelsen lige her. 
  4. Læs guiden til B-indkomst eller B-skat lige her. 
  5. Læs hvad en revisor koster generelt lige her.
  6. læs om, hvad en revisor koster til nedlukning af en virksomhed her.
  7. Læs om, hvad bogføring koster her.
  8. Læs om, hvad forskellen på en statsautoriseret revisor og en registreret revisor her. 
  9. Læs om vores test af danske regnskabsprogrammer her.
  10. Læs om sambeskatning i en koncern af selskaber lige her. 

Artiklens indhold

Få 3 Tilbud