Optimer din virksomhedsøkonomi og undgå kviklån

Kviklån har længe været et omdiskuteret emne. Nogle politikere har gennem tiden ønsket at forbyde kviklån, og nu har erhvervsminister Søren Kollerup meldt ud, at han gerne vil have sat et loft på renten for lån. Hvis du selv har prøvet at tage et kviklån, ved du at renterne er skyhøje.  Det er især et problem for forbrugere, der i forvejen har det svært ved økonomi. Her kan du læse om problematikken ved kviklån, og hvordan du kan optimere din virksomhedsøkonomi, så du kan undgå lån og renter.

Et forbrugslån er kortsigtet, og koster på den lange bane

Nogle virksomhedsejere ser sig nødsagede til at tage et kviklån, også kaldet et forbrugslån, for at deres omsætning kan løbe rundt i en eller flere måneder. Det resulterer i, at disse ejere skal tilbagebetale over det dobbelte af, hvad de har lånt, hvilket ikke kan betale sig på den lange bane. 
Hvis ejerne ikke har fundet en måde at optimere økonomien, er et kviklån ikke vejen frem, da samme problem vil melde sig måneden efter - og der skal der endda betales renter.

Derfor er det en bedre investering at få en sund økonomi, der løber rundt. Det kan du bl.a. få ved at følge nedenstående råd.

 

Sørg for ikke at bruge flere penge, end din virksomhed har

Det lyder banalt, men det er lettere sagt end gjort. For at sikre dig, at du ikke overskrider denne grænse bør du føre budget, som skal opdateres løbende. Du bør derfor også gemme alle dine kvitteringer, så du ikke misser betalinger. Dét kan du bl.a. gøre ved at bruge et digitalt system, der samler alle dine transaktioner for dig.


Har du lager?

 Et lager koster penge og derfor kan det være en god idé at undersøge forskellige muligheder og priser, så du ikke betaler dyre domme for din opbevaring. Det kan derfor betale sig at finde ud af, om det bedst kan give mening for dig at bruge et eksternt lager eller købe kvadratmeter til opbevaring i nærheden af din arbejdsplads.

 

Forlæng aftaler med dine kunder

Hvis du kører abonnementer eller andre former for kontrakter, der strækker sig over længere perioder, kan du kigge ind i disse aftaler. Måske binder du kunderne i for kort tid? Et længere abonnement giver dig en højere omsætning gennem længere tid. Derfor kan det være en fordel at undersøge mulighederne for længere bindinger.


Få en revisor, der kender din branche

Det kan være en stor fordel at bruge en revisor, der kender til din branche. Det kan blive dyrt for dig, hvis din revisor laver fejl - og derfor er det vigtigt, at du sørger for at vælge den rette revisor. En revisor varetager nemlig ikke kun din økonomi, men er også en sparringspartner, som skal hjælpe dig med at træffe de rette besluning.

Få tre gratis tilbud

Vi i Ageras ved, hvor vigtigt det er at have en god revisor. Derfor kan vi matche dig med de tre bedste revisorer til lige netop din problemstilling - helt gratis. Revisorerne giver dig derefter deres bedste tilbud, som du kan vælge imellem efter gode overvejelser. Det drejer sig ikke om, at finde en revisor hurtigst, men at finde den, der kan levere den bedste kvalitet - og kan give dig tryghed.

Posted: 18 Nov, 2019

Ageras yder ikke individuel økonomisk eller juridisk rådgivning, men samarbejder i stedet med advokater og revisorer, der kan hjælpe dig videre. Udfyld formularen herunder og modtag tilbud fra professionelle rådgivere indenfor ganske kort tid.

Klik her for at få tilbud fra advokater og revisorer