Er du virksomhedsejer og driver en form for handel? Så har du adskillige transaktioner, der går ind og ud af din virksomhed. Disse transaktioner er vigtige at have det fulde overblik over, så du kan indberette en fejlfri årsrapport til SKAT. Det kan nemlig blive en dyr fornøjelse, hvis du ikke holder orden i dine bilag og tal. Men hvilke hjælpemidler findes der, hvis du gerne selv vil stå for økonomien i din virksomhed? I det tilfælde kan et regnskabsprogram være et godt bud. Her kan du læse alt om regnskabsprogrammer i Danmark og få indsigt i, hvilket program der passer bedst til dig og din virksomhed.

Vi anbefaler at læse hele vores sammenligning af regnskabsprogrammer i kronologisk rækkefølge. Så er du sikker på, at du ikke går glip af vigtige detaljer, der kan påvirke dit valg af regnskabsprogram. Vi er din uvildige formidler og vi ønsker, at du træffer et så velinformeret valg af regnskabsprogram som overhovedet muligt. Vi ønsker dig god læsning!

Hvad er et regnskabsprogram/ERP-system?

Et regnskabsprogram er software til din computer, hvor virksomheder kan holde styr på virksomhedens regnskab. Det går også under navnet ERP-system. Regnskabet bliver gjort op i form af bogføring og fakturering, hvor du bl.a. kan sende regninger gennem programmet til dine kunder eller leverandører - eller gemme de bilag på de betalinger, som du selv har foretaget. Et regnskabsprogram kan både være online og offline. I denne artikel vil vi tage udgangspunkt i de online regnskabsprogrammer, da vi finder dem anbefalelesværdige for virksomhedsejere, da de er intuitive og har back-up i skyen, så de sikkerhedsmæssigt er et godt valg. 

Tallene bliver behandlet og visuelt omdannet, så de kan sendes videre til instanser som SKAT. Med andre ord skal regnskabsprogrammet gøre det let og intuitivt for mindre virksomheder at stå for økonomien i deres virksomhed helt selv.

Der findes et bredt udvalg af regnskabsprogrammer og nu indeholder de fleste regnskabsprogrammer flere funktioner, der rækker ud over bogføring og fakturering. Det vil sige, at du også har muligheden for at momsindberette via et regnskabsprogram og udregne nøgletal, som fx likviditet eller forrentning af egenkapital. 

Hvilket regnskabsprogram skal jeg vælge?

Det afhænger helt af dit individuelle behov. Vi har dog lavet en sammenligning af nogle udvalgte regnskabsprogrammer mht. kundetilfredshed, pris og funktionalitet.Vi har derudover kåret vores absolutte vinder af vores 4 tests. Når du har læst vores sammenligning bør du derfor kunne træffe en velinformeret beslutning om, hvilket regnskabssystem, der bedst opfylder dit behov. Det vigtigste er, at regnskabssystemet kan dét, som du skal bruge.

Hvis du har et stort lager kan det fx være en fordel at have et regnskabsprogram, der kan håndtere det. Det kan også være, at du ikke helt tør at give dig i kast med din egen virksomhedsøkonomi. I det tilfælde kan det være behjælpeligt med et regnskabsprogram, der har en god supportfunktion. Du skal derudover identificere hvem der egentlig skal betjene programmet - eller om flere personer skal have en bruger tilknyttet. Det har stor betydning for, hvilket program, der er det rette for din virksomhed. Den udvalgte person skal nemlig kunne betjene systemet og så skal der selvfølgelig også være en teknisk løsning, der gør det muligt at tilknytte flere brugere, hvis du ønsker dette.

Hvilke regnskabsprogrammer tester vi?

Ageras tester regnskabsprogram, som er Billy, Dinero, Economic og Meneto.

Billy

Billy er et erfarent regnskabsprogram fra 2009, der findes i en gratis udgave og i en premium-udgave. Regnskabsprogrammet er efterfølgende blevet opdateret mange gange og indeholder i dag mange forskellige funktioner, der skal gøre regnskab intuitivt for virksomheder. Du kan derudover tilknytte adskillige brugere til dit regnskabsprogram.

Dinero

Dinero har eksisteret siden 2013 og bruges af ca. 76.436 virksomheder. I Dinero kan virksomhedsejere også bogføre og få et overblik over deres regnskab. Dinero identificerer mønstre i folks bogføring, så de tilpasser deres forretning til det.

E-conomic

E-conomic er det ældste regnskabsprogram i denne test og er fra 2001. Det bruges af ca. 160.000 små og mellemstore virksomheder. I Economic kan du håndtere din virksomheds økonomi og gøre tilkøb som projektstyring og meget mere.

Meneto

Meneto er det yngste skud på stammen i denne test. Meneto er også et softwareprogram, men det skiller sig lidt ud fra de resterende regnskabsprogrammer. Meneto henvender sig udelukkende til de små virksomheder og alt arbejdet bliver foretaget af en Meneto-revisor. Meneto er derfor det eneste program i denne test, der ikke opfordrer til "gør-det-selv"-metoden.

Hvilket regnskabsprogram har den bedste pris?

Vi ved allesammen, at prisen stort set altid har en eller anden form for betydning. Man vil altid gerne have så god service som muligt - til den laveste pris. Derfor har vi sammenlignet prisniveauet hos de forskellige programmer. Der findes dog forskellige versioner af de udvalgte regnskabsprogrammer, der varierer i pris og kvalitet, men husk at gratis versioner har færre funktioner. Derfor kan det være en fordel at lave en udførlig gennemgang af de forskellige programmer, så du sikrer dig, at dit valgte program kan opfylde dine behov. Få meget mere indsigt nedenfor i vores test.

Billy

  • Basic - 0 kr.
  • Pro 149 kr.
  • Premium - 245 kr.

Dinero

  • Starter - 0 kr.
  • Pro - 245 kr.

E-conomic

  • Basis - 199 kr.
  • Plus - 249 kr.
  • Smart - 299 kr.
  • Avanceret - 399 kr.

Meneto

  • Fra 595 kr.

Denne testvinder er: Billy

Dinero og Billy har begge gratis-versioner af deres regnskabsprogrammer. Derudover har de begge mere professionelle udgaver, der indeholder flere funktioner - men som også koster penge. I dette tilfælde er Billys professionelle version den billigste og vinder derfor denne test.

Regnskabsprogram: Højeste rating på Trustpilot?

Det er vigtigt, at man har tillid til sit regnskabsprogram. Og det får man bl.a. ved at få et program anbefalet af andre. På Trustpilot er der mange, der giver reviews af deres oplevelser med diverse brands. Ligeledes er der en del anmeldelser på de regnskabsprogrammer, der bliver testet i denne artikel. Vi har samlet de forskellige scoringer, så du kan skabe dig et overblik.

Testvinderne er: Billy og Dinero

Baseret på den højeste rating, har både Billy og Dinero en flot rating på 4,8. Begge regnskabsprogrammer får bl.a. stor ros for deres gode og tilgængelige support, mens særligt Billy roses for at have en intuitiv platform.

Hvilket regnskabsprogram har den bedste support?

Når der skal slukkes en ildebrand, er det vigtigt, at man får den rette hjælp af de rette hænder.

Der kan være forskellige former for support, men det vigtigste er, at du får den type hjælp, som du foretrækker, hvad end det er telefonisk eller personlig hjælp. Nedenfor kan du se en sammenligning af programmernes supportfunktioner.

En kvindelig hændværker, der er ved at arbejde med en sav skal ringe til en supportlinje med spørgsmål til sit regnskab og sin virksomhedsøkonomi.

Denne testvinder er: Meneto

Meneto er den absolutte vinder af denne test, da det er det eneste program, der kan tilbyde review af en revisor. Derfor er Meneto et godt valg til mindre virksomheder, som har brug for ekstra support til regnskabet. Reviewet af revisoren er selvfølgelig inkluderet i beløbet fra vores pristest.

Hvilket regnskabsprogram har flest funktioner?

Denne test er altafgørende for, hvilket regnskabsprogram, du bør vælge. Hvis man ser bort fra pris osv. så er det vigtigt, at dit regnskabsprogram kan udføre det stykke arbejde, du ønsker. Vi har lavet en bred gennemgang af forskellige vigtige funktioner og lavet en sammenligning i nedenstående skema. Vi har dog udført testen på baggrund af udvalgte funktioner. Dette skal der naturligvis tages højde for. Måske bliver du overrasket over, hvor meget et regnskabsprogram faktisk kan.
 

Funktionstest af regnskabsprogram med grønne hakker og røde krydser. En kvinder står nedenunder skemaet med en computer og en grøn baggrund.

Denne testvinder er: Billy og Economic

I denne test har Billy og E-conomic flest grønne hakker. Derfor er de vindere af denne funktionstest. Billy er fx det eneste regnskabsprogram i Danmark, der har licens til bankdata. Det kan være en fordel, hvis du gerne vil skabe det ultimative overblik over din virksomhed og alle dine konti. Men uanset hvad, er det vigtigt at du undersøger alle funktioner inden du vælger dit foretrukne regnskabsprogram. Fx har E-conomic funktionen "projektstyring", som de andre programmer ikke har. Hvis den funktion har altafgørende betydning for din virksomhed, så kan det være en god idé at inkludere den i dit valg af regnskabsprogram.

Her får du det sidste overblik

Se en sidste gennemgang af vores testvindere. Nu kan du samle dit overblik og tænke over, hvilke kriterier dit program skal kunne leve op til - og hvilket program der så passer bedst til dine behov. 

Infografik med logoer for Billy, Meneto og Dinero. Billy vinder og der er fyrværkeri og en raket på billedet.

Konklusionen er

Alle programmerne har meget at byde på, derfor kan vi ikke kåre et enkelt program til at være Danmarks bedste. Vores konklusion er, at du kan afprøve en gratis prøveperiode for hvert af de forskellige regnskabsprogrammer. Så har du muligheden for at mærke efter, hvilket program, der bedst opfylder dine behov. Alle er forskellige, så du skal sørge for at identificere dine behov. Har du behov for ekstra support? Vil du gerne have projektstyring med i din pakke? Kortlæg hvad du ønsker, og afprøv derefter, hvor intuitive de forskellige programmer er for dig - og vælg derefter din favorit. Så er du godt klædt på til at træffe en velovervejet beslutning.

Find revisor

Vi har mere end 2.000+ revisorer i vores partnerportefølje - og erfaring siden 2012 i at finde det rette match. Vi matcher virksomhedsejere helt gratis med op til 3 revisorer, der bedst opfylder de enkeltes behov.

Der er mange rådgivere at vælge imellem, og vi vil sikre os, at du får den revisor, som vil skabe allermest værdi for dig. Det er derudover helt uforpligtende at få disse tilbud, så du har intet at miste.

Artiklens indhold

Få 3 Tilbud