Find en ekspert i virksomhedsoverdragelse

Ageras kan hjælpe dig - gratis og uforpligtende

Sådan virker det:

Udfyld formularen med så mange informationer som muligt, og send den afsted.

Vi begynder straks arbejdet med at finde den rette ekspert i virksomhedsoverdragelser til dig og sørger for, at du får tilsendt tre tilbud fra tre forskellige eksperter. Gennemlæs de modtagne tilbud, og vælg den ekspert, du ønsker at samarbejde med.

Tag kontakt til eksperten, og få sat virksomhedsoverdragelsen på rette spor.

Få 3 tilbud fra specialister
Nemt, gratis og uforpligtende
Ageras må gerne kontakte mig via email

Oplysningspligt

Som sælger har du oplysningspligt overfor køber og SKAL oplyse vedkommende om alle aspekter af din virksomhed, det være sig driften, bygningernes stand, medarbejdere, overenskomster etc. Du har brug for en ekspert til at sørge for, at alle informationer bliver overleveret og til at sikre dig, at du overholder alle juridiske aspekter af et virksomhedssalg.

Undersøgelsespligt

Som køber har du undersøgelsespligt og skal sætte dig ind i virksomhedens drift, dens tilstand, medarbejderforhold etc. Det er ikke nemt at få det hele med, og derfor skal du samarbejde med for eksempel en jurist eller en entrepriseadvokat, der kender området og er ekspert i virksomhedsoverdragelser.

Virksomhedsfusion

Også hvis det gælder virksomhedsfusion, skal du have en ekspert med på råd, der kan sørge for at fusionen forløber planmæssigt i forhold til at slå de to virksomheder sammen. Også ved en fusion af to virksomheder skal I som ejere sørge for, at loven overholdes, og derfor er det klogt at tage en ekspert i virksomhedsoverdragelser med på råd.

Din virksomhed fortjener den bedste hjælp - og den er nemt at finde gennem Ageras.

Hvad er virksomhedsoverdragelse?

Der sker en virksomhedsoverdragelse, når dele af eller hele virksomheden bliver overdraget fra en person til en anden.

Der kan være flere grunde til, at man ønsker at overdrage sin virksomhed: det kan være fordi tiden er inde til et generationsskifte, på grund af ejerens alder, eller måske fordi du har mistet interessen for at drive virksomhed. Ønsker du at overdrage din virksomhed til en ny ejer, er der god grund til at inddrage en ekspert i virksomhedsoverdragelser, for der er en del juridiske forhold, der gør sig gældende, når der skal ske en virksomhedsoverdragelse, hvor du blandt andet skal sørge for, at du overholder din oplysningspligt og at virksomhedsoverdragelsesloven overholdes.

Også hvis du er køber til en virksomhed, er du godt hjulpet på vej, hvis du tager en ekspert med på råd. Du har brug for at få gennemgået virksomhedens dokumenter, og du har brug for garantier fra ejeren om forhold, som kan have betydning for dig som køber. Som køber har du undersøgelsespligt, og du skal naturligvis overholde virksomhedsoverdragelsesloven. Derfor er eksperthjælp også uundværlig hjælp.

Sælger

Ved salg af en virksomhed, har man pligt til at oplyse køber om de ting, der er væsentlige for køber at vide. Og det er klogt at få eksperthjælp fra for eksempel en jurist eller entrepriseadvokat til overdragelsen, blandt andet for at sikre at man som sælger opfylder sin oplysningspligt og overholder virksomhedsoverdragelsesloven.

Køber

Hvis du står overfor køb af virksomhed, skal du naturligvis tage dig i agt for, at du får de rigtige oplysninger fra køber, for du kan naturligvis ikke blindt tro på at køber oplyser alle detaljer – ikke altid af uvilje, men måske på grund af forglemmelser. Derfor er det uklogt ikke at tage en ekspert i virksomhedsoverdragelser med på råd, for eksperten kan rådgive i forbindelse med købers undersøgelsespligt samt mange andre forhold.

Medarbejdere

Som ansat i en virksomhed, der bliver overdraget, bør du blive informeret om overdragelsen i god tid, og du har krav på oplysninger om, om der er juridiske, økonomiske eller sociale følger for dig som medarbejder. I hovedtræk gælder det, at medarbejdernes ansættelsesvilkår fortsætter på samme måde som før virksomhedsoverdragelsen, og at man har samme opsigelsesvarsel, den samme løn og samme overenskomst som hos den tidligere ejer.

Vores netværk af revisorer, bogholdere og advokater er Nordens største

Har du endnu ikke fundet en ekspert, der kan hjælpe i forbindelse med en virksomhedsoverdragelse, kan du søge efter en gennem Ageras. Det er ikke nemt at gennemskue markedet og tager lang tid at ringe rundt til jurister og advokater for at finde en, der er ekspert i virksomhedsoverdragelser. Ageras sørger for at du indenfor 48 timer har tre tilbud fra tre forskellige eksperter i virksomhedsoverdragelser i din indbakke.

Fandt du ikke den service, du søgte?
Fortæl os, hvordan vi kan hjælpe dig