Modtag 3 tilbud fra advokater

Læs vores privatlivspolitik

Få hjælp til din ansættelseskontrakt

Vi sætter dig i kontakt med en advokat efter dit behov

Når man ansætter en medarbejder skal der være styr på retningslinjerne for ansættelsen. Lovgivningen indeholder også en lang række krav til, hvad ansættelseskontrakten som minimum skal indeholde. Dette er med til at sikre, at der ikke opstår uoverensstemmelser eller tvist mellem medarbejder og arbejdsgiver. Er der eksempelvis pligt til at overarbejde, eller er der en eventuel overenskomst der regulerer arbejdsforholdet? Det er vigtigt at angive alle de væsentlige vilkår som gør sig gældende for ansættelsen.

Har du problemer med din ansættelseskontrakt, eller søger du rådgivning til, hvordan man skriver den helt rigtige ansættelseskontrakt? Ageras hjælper med at finde den helt rette ekspert i vores netværk af jurister og advokater, som matcher netop dit behov. 

Modtag 3 tilbud fra advokater

Læs vores privatlivspolitik

Sådan virker det:

1
Du skal blot udfylde formularen, og sende den til os online. Ved hjælp af informationerne kan vi nemt se, hvilken ekspert der passer bedst til dig.
2
Kort tid efter vil du modtage tre uforpligtende tilbud fra 3 forskellige eksperter.
3
Nu er det blot op til dig at sammenligne de tilbud, som du har modtaget, og vælge det tilbud der passer dig bedst.

Manglende ansættelseskontrakt

Det vil generelt medføre en erstatning på omkring 2.500 kr, hvis der ikke er angivet en ansættelseskontrakt. Hvis medarbejderen derimod har anmodet om en kontrakt, men stadigvæk ikke fået den udleveret, så vil erstatningen typisk løbe op i 5.000 kr.

Manglende ansættelseskontrakt har givet anledning til tvist

Hvis manglen på en ansættelseskontrakt har givet anledning til en tvist angående ansættelsens vilkår, eller gav anledning til risiko for sådan en tvist, så vil erstatningen til medarbejderen kunne løbe op i 7.500 kr.

Bevidst undladelse fra arbejdsgivers side

Hvis der er tale om, at en medarbejder ikke har modtaget en ansættelseskontrakt, og at dette er et bevidst valg fra arbejdsgivers side for at vildlede medarbejderen, så kan erstatningen til medarbejderen løbe helt op i 25.000 kr. og i særligt grove tilfælde et beløb, der svarer til 20 ugers løn. Kravet om en erstatning fra arbejdsgivers manglende udlevering af ansættelseskontrakt kan dog undgås, hvis arbejdsgiveren giver en skriftlig ansættelseskontrakt umiddelbart efter, at medarbejderen har krævet det. Det er derfor vigtigt, at du som arbejdsgiver reagerer hurtigt på sådan en forespørgsel fra en berettiget medarbejder.

Advokat i København

Indhent 3 tilbud nu

Advokat i Odense

Indhent 3 tilbud nu

Advokat i Aarhus

Indhent 3 tilbud nu

Advokat i Aalborg

Indhent 3 tilbud nu

Advokat i Esbjerg

Indhent 3 tilbud nu

Advokat i Randers

Indhent 3 tilbud nu

Er en ansættelseskontrakt bindende?

En ansættelseskontrakt er en juridisk bindende kontrakt mellem en arbejdsgiver og en medarbejder, som bekræfter de aftaler man indgår. Det er derfor vigtigt, at ansættelseskontrakten er udfyldt korrekt, samt at alle de væsentlige vilkår er angivet således at alle parter er indforstået med ansættelsesforholdets retningslinjer. Som tidligere nævnt, så udleveres kontrakten typisk i skriftligt format, men den kan også tilsendes digitalt til medarbejderen, og er i dette tilfælde lige så bindende.

Hvordan laver man en ansættelseskontrakt?

Der findes mange skabeloner online, som man kan tage udgangspunkt i. Det anbefales dog, at man søger rådgivning angående sin kontrakt, da det er meget forskelligt, hvad der gør sig gældende i den enkelte kontrakt. Har du brug for rådgivning til ansættelseskontrakten. Så lad os hjælpe dig.

Fandt du ikke den service, du søgte?