Professionel hjælp gennem din skilsmisse med Ageras

Ageras giver dig uforpligtende og skræddersyet tilbud på kvalificerede skilsmisseadvokater matchende dine behov

At blive skilt er en krævende og emotionel proces, som kan slå de fleste ud af kurs. Problemerne og spørgsmålene hober sig op. Hvad skal der ske med børnene? Boligen? Økonomien? Hvad er dine rettigheder?

For at lette processen vælger rigtig mange derfor at tilknytte en skilsmisseadvokat, der tilsikrer, at skilsmissen forløber bedst muligt for alle parter. En skilsmisse har stor personlig såvel som juridisk betydning, og en skilsmisseadvokat vil således kunne tage hånd om relevante og vigtige forhold. En skilsmisseadvokat vil ofte bistå med hjælp og rådgivning inden for vilkår og konsekvenser af skilsmissen, bodeling og aftaler om samvær, bopæl, børnebidrag og forældremyndigheden.

Ageras hjælper med at skabe gennemsigtighed og sparer dig tid og kræfter i din søgen efter en dygtig skilsmisseadvokat. Servicen, Ageras leverer, er gratis og ikke-bindende.

Sådan virker det:

Udfyld den online formular på vores hjemmeside, hvorefter vores team kontakter dig for en uddybende samtale.

Baseret på din geografiske lokation, din skilsmisses omfang og efterspurgte ekspertområde, giver specialister i Ageras’ netværk et bud på sagen. Indenfor 48 timer vil Ageras fremvise de tre bedste tilbud passende til dig og din situation.

Du kan sammenligne tilbuddene, hvorefter det står dig frit for at vælge hvilket tilbud, du ønsker at gå med, hvorefter en skilsmisseadvokat vil kontakte dig direkte.

Få 3 tilbud fra skilsmisseadvokater
Nemt, gratis og uforpligtende
Ageras må gerne kontakte mig via email

Advokattitlen

Titlen advokat er en beskyttet titel, der først og fremmest kræver en universitetsuddannelse som jurist. Dernæst kræver titlen tre års erfaring som advokatfuldmægtig på et advokatkontor. Efter 1997 er der derudover indført en advokatuddannelse, man skal bestå, før man må kalde sig advokat. Desuden kræver det yderligere specialisering at kalde sig skilsmisseadvokat. Der er altså ofte væsentlig erfaringsmæssig forskel på en skilsmisseadvokat og en jurist.

Møderet

Desuden er der også forskel på, hvilke sager en skilsmisseadvokat kan tage. Alle skilsmisseadvokater kan tage sager i Byretten, hvorimod skilsmisseadvokater skal have en vis erfaring samt bestå to prøvesager i Landsretten for at opnå møderet i Landsretten og ligeledes med Højesteretten. Dette har en stor betydning i tilfælde af ankesager. Hvis der bliver anket til en højere retsinstans end skilsmisseadvokaten har møderet i, kan du blive nødsaget til at skifte din skilsmisseadvokat ud.

Pris

I Danmark er der fri prisdannelse, hvilket er ensbetydende med at en skilsmisseadvokat selv fastsætter sin løn. Således kan prisen variere, selvom der er tale om samme ydelse. I prisen på den enkelte skilsmisseadvokat spiller erfaring og hvilken retsinstans advokaten har møderet i, ofte en rolle. Herudover kan specialisering og heraf særlige kompetencer også være med til at presse prisen op.

Få tilbud på tre forskellige skilsmisseadvokater og sørg for, at du får den rigtige hjælp gennem din skilsmisse.

Hvad er en skilsmisseadvokat?

En skilsmisseadvokat er en juridisk ekspert i skilsmisse og de omkringliggende økonomiske processer. Konkret kan en skilsmisseadvokat hjælpe dig igennem de juridiske og økonomiske dele af din skilsmisse. Titlen skilsmisseadvokat er beskyttet og bagvedliggende er mange års uddannelse og erfaring, hvilket sikrer dig den bedste service under din skilsmisse.

En skilsmisseadvokat har to primære arbejdsområder: rådgivning og bodeling. En skilsmisseadvokat har en gennemgående indsigt i skilsmisseregler og love og kan derfor give dig den bedst mulige rådgivning gennem din skilsmisse. Ikke kun på det juridiske omkring skilsmissen, men skilsmisseadvokaten kan også give dig rådgivning om livet efter din skilsmisse.

Derudover kan en skilsmisseadvokat hjælpe dig, når I skal dele boet og sikre at dine rettigheder og prioriteter fastholdes i løbet af skilsmissen. Desuden sørger en skilsmisseadvokat naturligvis også for at forfatte de dokumenter, som er nødvendige for at din skilsmisse bliver gennemført.

Hvor meget koster en skilsmisseadvokat?

Prisen for at hyre en skilsmisseadvokat afhænger af en række faktorer; det er derfor ikke muligt at give en fastsat pris. Nogle af de faktorer, der er fastsættende for prisen, er advokatens specialisering og medgået tid. Ved at benytte dig af Ageras har du mulighed for at modtage tre uforpligtende tilbud fra forskellige advokater. Disse kan du sammenligne, og dermed sikre du, at du får en fair pris og den helt rigtige skilsmisseadvokat.

Det er især omfanget af din sag, der har stor betydning for sagens omkostninger. Hvis to parter ikke kan blive enige om bodelingen, kan det blive dyrt. Omvendt, er parterne nogenlunde enige om, hvad der skal deles og hvordan, vil udgiften til en skilsmisseadvokat blive markant lavere. Et kvalificeret bud for en umiddelbar timebetaling til en dygtig advokat vil være mellem 1.000 kr. og 2.500 kr. i timen.

Den høje timebetaling har naturlige forklaringer i form af en lang uddannelse, omfattende juridisk ekspertise og en høj grad af specialisering. Med andre ord er prisen høj for juridiske tjenester på grund af løftet om høj kvalitet i det arbejde, der udføres. Udover timesatsen er prisen primært bestemt af skilsmissens omfang, og hvor længe advokaten skal bruge på arbejdet.

Hvis der ikke er problemer eller uenigheder i skilsmisseprocessen blandt de to parter, er en skilsmisseadvokat strengt taget ikke nødvendig. De papirer, der skal udfyldes i forbindelse med en skilsmisse og den efterfølgende bodeling, kan du sagtens selv stå for. Dog vælger mange at få professionel rådgivning af en skilsmisseadvokat alligevel, da den juridiske indsigt letter processen. Nedenfor har vi oplistet tre skilsmisse scenarier, hvor en skilsmisseadvokat vil være fordelagtigt. Hvis du ønsker professionel rådgivning om netop din situation, så udfyld formularen online og bliv kontaktet af vores team for en uddybende samtale.

Skilsmisse og børn

Hvis I har fælles børn under 18 år, skal I tage stilling til barnets fremtidige bopæl, samvær, børnebidrag og hvis nødvendigt forældremyndighed ved en skilsmisse. I en sådan situation kan det være svært at overskue konsekvenserne af disse valg i praksis. Det kan derfor være behjælpeligt at have rådgivende samtaler med en advokat om netop dette, især hvis der opstår uenighed under skilsmissen. Desuden skal I igennem tre måneders refleksionsperiode, hvis I har børn under 18 år, såfremt I søger om direkte skilsmisse.

Separation og skilsmisse

Hvis I ikke er enige om skilsmisse, kan I først søge om skilsmisse, når I har været separeret i seks måneder. Dog er der undtagelser hvis der er tale om tilfælde med bigami, utroskab eller vold. I sager som dette kan det stærkt anbefales at få rådgivning af en skilsmisseadvokat for at sikre, at du kommer bedst muligt gennem forløbet og sikkert ud af din skilsmisse.

Deling af værdier

Ved en skilsmisse, skal I dele jeres fælles gæld og værdier imellem jer. Det betyder, at I skal dele alt, hvad I ejede, mens I var gift såsom fast ejendom, værdipapirer, bil og indbo. Hvis I har lavet en ægtepagt, som giver den ene eller jer begge særeje over særlige ting eller formuer, skal de værdier trækkes ud af boet, inden det gøres op og deles. Omfanget af en proces som denne afhænger meget af, hvorvidt du og din partner er uenige om, hvordan boet skal deles. Ved uenigheder kan det være rart at have konsultation med en advokat for at garantere at dine prioriteter bliver overholdt.

Hvad kan en skilsmisseadvokat hjælpe med?

Advokater i Danmark kan i princippet varetage alle typer opgaver, men det er ofte at advokater - især i større advokatvirksomheder - specialiserer sig i et givet emne. Nedenunder har vi listet nogle af de arbejdsområder advokater med speciale med familie og skilsmisse anliggende, beskæftiger sig med. Efterspørger du en advokat med speciale i andet end det nedennævnte, opfordrer vi alligevel dig til at kontakte os. Vi er Danmarks største formidler af juridiske opgaver og ønsker derfor at imødekomme alle behov.

Testamente
I et testamente beskriver du, hvordan dine værdier skal fordeles ved din død. Hvis du hverken har livsarvinger som børn eller børnebørn eller ægtefælle, kan du frit testere dine værdier. Hvis du har børn eller ægtefælle gælder tvangsarven, hvor loven foreskriver at 25% af din arv tilgår dem. Udarbejdelsen af et testamente i samarbejde med en advokat kan især være fornuftig, hvis du ikke er gift med din samlever eller hvis din familie består af sammenbragte børn fra tidligere forhold.
Skilsmisse
En skilsmisse er for de fleste en hård og emotionel proces at skulle igennem, hvor mange derfor kontakter en skilsmisseadvokat. En skilsmisseadvokat kan hjælpe med at sørge for at din skilsmisse foregår så smertefrit som muligt. Typisk bistår skilsmisseadvokaten med løbende rådgivning samt sikring af dine rettigheder. Derudover kan en skilsmisseadvokat også hjælpe med bodelingen og uddeling af de fælles værdier fordeles ved skilsmisse.
Ægtepagt
Ved indgået ægteskab i Danmark får man automatisk formuefællesskab, ensbetydende når ægteskabet brydes op i tilfælde af død eller skilsmisse, deles værdierne fuldstændig lige. Har den ene person en stor formue, en virksomhed eller måske helt omvendt en stor gæld, er dette måske ikke den ideelle løsning. I sidstnævnte tilfælde kan et særeje i stedet for fælleseje være fornuftigt. Man skelner mellem flere forskellige former for særeje, men de mest almindelige er fuldstændigt særeje og skilsmissesæreje. Ved fuldstændigt særeje opdeles parternes værdier fuldstændigt ved indgåelse af ægteskab. Ved skilsmissesæreje er det kun ved skilsmisse at værdierne bliver delt op, men i tilfælde af dødsfald gælder fælleseje.
Dødsbo
I tilfælde af et dødsfald skal afdødes bo opgøres, herved har den efterladte familie flere forskellige muligheder. Eksempelvis kan opgørelsen foregå ved privat skifte, hvor arvingerne selv står for at fordele boet. Dette sker typisk med brug af en advokat specialiseret i familieantagende. En advokat vil således stå for alt det praktiske eksempelvis boopgørelsen, åbningsstatus, kontakt til skifteretten mm. Tilknytningen til en advokat kan hurtigt vise sig at være en god investering; udover at lette processen kan advokaten også minimere den arveafgift, som arvingerne skal betale.

Vores netværk af revisorer, bogholdere og advokater er Nordens største

Gennem en skilsmisse er det afgørende at få den rigtige rådgivning. Hvis du har en stigende skeptisk overfor din nuværende skilsmisseadvokat og dennes kompetencer, er det vigtigt at overveje muligheden for et advokatskift.

En inkompetent og ineffektiv skilsmisseadvokat kan have store konsekvenser for dig, din skilsmisse og det omkringliggende forløb. Med Ageras kan du sammenligne forskellige muligheder og dermed garantere, at du får den bedst mulige service for dine penge. Især hvis du har manglende tiltro til din skilsmisseadvokats evner, er det vigtigt at overveje mulighederne for et skift uanset hvor i din skilsmisse, du befinder dig.

Fandt du ikke den service, du søgte?
Fortæl os, hvordan vi kan hjælpe dig