Find advokat til testamente

Hvad er et testamente?

Et testamente er et juridisk bindende dokument, hvori du kan bestemme, hvad der skal ske med din formue, når du går bort. Ved at udarbejde et testamente, så kan du altså vælge, hvordan din arv skal fordeles, såfremt du ikke ønsker, at arveloven skal afgøre, hvordan arven skal fordeles. 

Det er nemt at søge eksperthjælp gennem Ageras, og du skal blot gennem nogle få, enkle skridt for at komme i forbindelse med en advokat, der kan skrive dit testamente for dig.

Få hjælp til testamente

Sådan virker det:

1
Udfyld vores formular, så vi ved, hvad du har brug for hjælp til.
2
Du får 3 tilbud inden for 48 timer, der passer til dit behov.
3
Sammenlign de 3 tilbud. Vælg derefter det, du bedst kan lide.
Få hjælp til testamente
Få hjælp til testamente

Gifte eller samboende med sammenbragte børn

Ved at oprette et testamente kan I beslutte, hvordan jeres børn skal arve jer. For nogle kan det være et ønske, at ens egne børn skal arve det, man tog med ind i forholdet, og for nogle er det vigtigt, at alle sammenbragte børn arver det samme, eller at nogle børn skal arve så lidt som muligt. Det er også vigtigt, at I begunstiger hinanden, så den efterladte kan blive siddende i det fælles hus eller lejlighed.

Enlige uden familie

Har du ingen familie, er det vigtigt, at du tager stilling til, hvem der skal arve efter dig, ellers kan dine penge tilfalde staten. Hvad enten du har venner, som du ønsker skal arve, eller du ønsker at din arv skal gå til velgørende formål, er det vigtigt at få alt i orden, inden det er for sent. Tag derfor kontakt til en advokat gennem Ageras allerede i dag, og kom i gang med det vigtige arbejde.

Hvis du er alvorligt syg

Rammes du pludselig af uventet sygdom, kan du oprette et nødtestamente. Det kan gøres på SMS, e-mail eller på papir, og er din formue omfattende, er det en god idé at få en advokat til at bistå dig. Et nødtestamente gælder indtil det kan lade sig gøre at oprette et rigtigt testamente, eller i maksimalt tre måneder efter at nødsituationen er ophørt.

Advokat i København

Indhent 3 tilbud nu

Advokat i Odense

Indhent 3 tilbud nu

Advokat i Aarhus

Indhent 3 tilbud nu

Advokat i Aalborg

Indhent 3 tilbud nu

Advokat i Esbjerg

Indhent 3 tilbud nu

Advokat i Randers

Indhent 3 tilbud nu

Fordeling af arven

En fjerdedel af din formue går til dine tvangsarvinger, men resten kan du disponere over, og testamentere til hvem du vil. Har du ingen tvangsarvinger, kan du testamentere hele din formue, som du vil. Har du intet testamente, fordeles din arv ifølge arveloven.

Særeje

Du kan beslutte, at din arv skal være særeje for den eller de, som arver efter dig. Er arven efter dig særeje, kan den ikke tilfalde vedkommendes ægtefælle hverken ved indgåelse af ægteskab eller ved skilsmisse. Du kan også begrænse dine arvingers tilgang til deres arv ved at båndlægge arven, så de kun får udbetalt renter og indtægter fra den i en vis årrække.

Begrænsning af børnenes arv

Du kan få hjælp til at udfærdige papirer til fordel for længstlevende ægtefælle, så vedkommende sidder i uskiftet bo. Dette kræver dog samtykke fra dine egne børn. Ofte vil det være mindre kompliceret at oprette et gensidigt testamente. Alt dette kan en jurist gennemgå for dig.

Børnetestamente

Det kan være særdeles fornuftigt at beslutte, hvad der skal ske med jeres børn, hvis I begge dør, før de er myndige. Du kan ikke afgøre det 100%, men Statsamtet vil tage hensyn til dine ønsker og træffe en afgørelse ud fra, hvad der er bedst for barnet eller børnene.

Indbotestamente

Ønsker du at specifikke genstande skal gå i arv til bestemte personer, kan du oprette et indbotestamente, hvor du beskriver genstandene og arvingerne til dem. Det kan for eksempel være smykker, designermøbler eller kunstgenstande, som du indskriver i et indbotestamente.

Fandt du ikke den service, du søgte?