Få 3 tilbud

Find en ekspert i at stifte interessentskaber

Vil du oprette et interessentselskab, får du brug for en ekspert

Et interessentskab eller interessant selskab er en selskabsform mellem to ejere, der hver især hæfter personligt, ubegrænset og solidarisk overfor firmaet. Interessentskab forkortes I/S, hvilket også skrives efter firmanavnet. Det er ikke et krav, men det er vigtigt, at I får oprettet en Interessentskabskontrakt, når I starter et I/S, for at forpligtige hinanden på de løfter, I giver hinanden. Interessentskabskontrakten skal indeholde emner som forpligtelser, hæftelser, ophævelse etc. Uden en interessentskabskontrakt, er der ingen garantier mellem jer, og i princippet kan den ene partner snyde den anden, hvis I ikke har en kontrakt, hvor alt er nedskrevet.

Ageras kan hjælpe jer med at finde en ekspert i at stifte interessentskaber, der både kan rådgive og vejlede jer med hensyn til selskabsformen og kan hjælpe jer med at få oprettet interessentskabskontrakten. At få hjælp fra Ageras kræver blot tre enkle skridt:

Få 3 tilbud

Sådan virker det:

1
Udfyld formularen, som I finder her. Inkluder så mange informationer som muligt, så vi har chancen for at matche jer med den helt rigtige ekspert.
2
Læn jer tilbage, og vent på at modtage tre uforpligtende tilbud fra tre eksperter.
3
Gennemlæs tilbuddene, og vælg den ekspert i at stifte interessentskaber, I vil samarbejde med.

Opstart

Først og fremmest skal I være sikre på, at jeres idé kan bære, og her kan en ekspert nok have nogle meninger om jeres planer. I kan få hjælp til en forretningsplan, og I kan få rådgivning om, hvilken selskabsform der er smart at drive. Eksperten kan desuden hjælpe jer med at udfærdige en interessentskabskontrakt, hvor I skriver alt ned med hensyn til jeres fælles forpligtelser.

Drift

En ekspert i interessentskaber kan hjælpe jer med jeres interessentskab regnskab, kan vejlede jer omkring skat, selvangivelser og årsregnskab og kan hjælpe jer med problemer, der opstår hen ad vejen. Det forventes at I deltager aktivt i den daglige drift af et interessentskab, men eksperten kan guide jer til at finde ud af, hvem af jer der har hvilke opgaver med hensyn til driften.

Opløsning af interessentskab

Ønsker I at opløse jeres selskab, har I brug for en ekspert, der kan give gode råd til, hvordan I får afhændet eller lukket virksomheden, hvordan overskud skal fordeles, eller hvordan I afvikler en eventuel gæld.

Advokat i København

Indhent 3 tilbud nu

Advokat i Odense

Indhent 3 tilbud nu

Advokat i Aarhus

Indhent 3 tilbud nu

Advokat i Aalborg

Indhent 3 tilbud nu

Advokat i Esbjerg

Indhent 3 tilbud nu

Advokat i Randers

Indhent 3 tilbud nu

Ejerforholdet

Når I stifter et interessentskab, skal I naturligvis aftale ejerforholdet. Som udgangspunkt går man ud fra, at I har lige store ejerandele, når I opretter et interessentskab, og at I arbejder ligeligt i virksomheden.

Kapitalinskud

I har sikkert brug for et kapitalindskud, for at komme i gang. Kapitalindskuddet kan bestå af både kontanter, men også biler, maskiner, andre virksomheder, værdipapirer mv. Det er dog værd at bemærke, at der ikke er et kapitalkrav, når I stifter et I/S.

Skatteregler

Få hjælp til det skattetekniske. Hvis I for eksempel hæver mindre til jer selv end virksomhedens overskud, bliver det beløb, som bliver stående i interessentskabet blot beskattet med 25 %, hvis I har en virksomhedsordning.

Interessentskabskontrakt

Lad en ekspert udfærdige en interessentskabskontrakt, hvor I som interessenter nedskriver de problemstillinger, som kan forventes at opstå i forbindelse med for eksempel drift, overskudsfordeling og ophør af interessentskab.

Opløsning og overdragelse

Få hjælp i tilfælde af interessentskab opløsning, både hvis I ønsker at lukke selskabet, eller hvis en af jer vil overtage det.

Fandt du ikke den service, du søgte?