Ægtepagt

En ægtepagt er en aftale mellem de to ægtefæller om den formueordning, der skal være gældende for ægteskabet. Hvis ikke man har en ægtepagt, har man i følge dansk ret fælleseje – her deles alle aktiverne ved død eller skilsmisse. Derfor kan ægtefællerne få lavet en aftale, hvor der bliver taget stilling til, om der skal være særeje over aktiverne, således at disse ikke skal deles.

Man kan vælge, at det kun er en del af aktiverne, som der skal være særeje over. Det kan være, at man ønsker særeje over bestemte aktiver som fast ejendom eller en virksomhed, ligeledes kan der oprettes særeje over et bestemt beløb. For en ægtepagt skal være gyldig, skal den være underskrevet personligt af begge parter og derefter tinglyses. Der er dog ikke en tidsfrist på, hvornår ægtepagten skal tinglyses - dog bortfalder retten til at tinglyse denne, ved død, separation eller skilsmisse.

I visse tilfælde skal der oprettes en ægtepagt:

  • Ved gaver mellem ægtefællerne, hvis der er tale om lejlighedsgaver
    • Dette sker blandt andet, hvis manden i familien ejer huset, og hustruen ønsker at være medejer for at sikre sin retsstilling.
  • Ved etablering af særeje
    • Det er væsentligt at ægtepagten udformes med den særejeform, der opfylder behovet bedst.
  • Ved aftale om deling af pensioner i tilfælde af separation eller skilsmisse
    • 
Dette gøres, hvis der er væsentlig forskel på værdien af ægtefællernes pensionsopsparinger, fx på grund af barsel eller deltidsarbejde.

Ægtepagter bør som udgangspunkt ikke stå alene men sammen med et gensidigt testamente, som tager stilling til den nærmere fordeling ved dødsfald.

Hvorfor kan det være nødvendigt at oprette en ægtepagt?

Det er ganske normalt blandt mange mennesker i Danmark at indgå en ægtepagt i forbindelse med et ægteskab. Når man indgår et ægteskab, så skal man nemlig sørge for at tænke på, hvordan ens partners økonomi ser ud, for det er i høj grad noget, der er væsentligt at have med i sine overvejelser, når et ægteskab indgås.

Hvis der eksempelvis er en ubalance i, hvor meget i hver især sparer op til alderdommen, eller hvis en af parterne har en større gæld end den anden part, vil det tit og ofte være en rigtig god idé at indgå en aftale om at lave en ægtepagt. Hvis man sørger for at lave en ægtepagt, vil man ikke være afhængig af den anden parts økonomi, og det er i høj grad noget, som rigtig mange folk i dagens Danmark vælger at benytte sig af.

Ved at indgå en ægtepagt vil man kunne sikre, at man ikke er afhængig af den anden parts økonomi, og det kan i langt de fleste tilfælde være en rigtig god idé at lave netop denne løsning i forbindelse med et ægteskab.

Få rådgivning omkring indgåelse af ægtepagt

Hvis der skal laves en ægtepagt mellem dig og din partner, så kan det helt afgjort være en rigtig god idé, at du sørger for at rådføre dig med en advokat, der vil være i stand til at kunne yde super god og topprofessionel rådgivning omkring netop dette felt. Der er rigtig mange forskellige advokater at vælge imellem her i landet, og det er faktisk tit og ofte sådan, at de forskellige danske advokatfirmaer har valgt at specialisere sig indenfor enkelte og meget snævre og nicheprægede områder.

Hvis du har et behov for at få drøftet det at få lavet en ægtepagt med en super dygtig, erfaren og specialiseret advokat, der vil være i stand til at kunne rådgive dig til at finde den helt rigtige løsning, så kan du være helt sikker på, at der vil være rigtig fine muligheder for at få en hjælpende hånd fra en dygtig, dedikeret og toperfaren advokat, som du kan finde igennem Ageras.

Hos Ageras har du nemlig mulighed for at finde specialiserede fagfolk, som blandt andet har specialiseret sig indenfor udarbejdelse af ægtepagter for folk lige såvel, som der hos Ageras også vil være mulighed for at finde advokater, der er specialiseret indenfor andre nicheprægede felter.

Du kan altså med andre ord se frem til at få kyndig og professionel rådgivning, hvis du vælger at finde en dygtig advokat via Ageras.

Mange advokater kan hjælpe med en ægtepagt

Der er naturligvis rigtig mange advokatkontorer at finde rundt omkring i landet, men det er i høj grad vigtigt, at du sørger for at få fundet den helt rigtige person til at hjælpe dig med at få lavet en ægtepagt. Det er nemlig i høj grad vigtigt, at man føler sig tryg og godt tilpas hos den pågældende advokat, som man får til at hjælpe sig med at lave en ægtepagt, og så er det jo naturligvis også i meget høj grad vigtigt, at du gør brug af en af de advokater, der er specialiseret indenfor sit fag, og som samtidig også vil kunne yde en fremragende service for netop dig.

Der er mulighed for at finde rigtig mange forskellige advokatfirmaer rundt omkring i landet, og det kan for rigtig mange folk være vanskeligt at få truffet en beslutning omkring valg af firma, da der naturligvis er rigtig mange forskellige valgmuligheder. Hvis du godt kunne tænke dig at få fundet den helt rigtige person til at hjælpe dig, så kan det være en rigtig god idé, at du sørger for at få valgt dig en advokat både ud fra pris og service, men det kan dog også stærkt anbefales, at du sørger for at få fundet dig en dygtig advokat, der holder til nærheden af din egen bopæl.

Vælg en dygtig advokat i nærheden af din bopæl

Det er helt afgjort en rigtig god idé, at du sørger for at få valgt dig en dygtig advokat, som du har tillid til, og her det det tit og ofte sådan, at mange folk foretrækker at gøre brug af et advokatfirma, der holder til nær det sted, hvor de selv er bosat.

Rigtig mange danskere vælger at benytte sig af en af de super dygtige og yderst erfarne advokater, som man vil have mulighed for at finde overalt i landet, og det er som oftest sådan, at folk vælger at gøre brug af en af de dygtige advokater, som holder til i samme område, som man selv er bosat i. Dette er noget, der for rigtig mange mennesker vil være med til at skabe en rigtig god tryghed, og det er naturligvis en af de ting, som rigtig mange danskere lægger meget stor vægt på, når der skal bruges hjælp til en større ting som eksempelvis udarbejdelse af en ægtepagt.

Når du står overfor at skulle have valgt dig en god advokat, så kan man dog naturligvis ikke komme udenom, at der er flere andre væsentlige faktorer, som man bør have med i sine overvejelser, når der skal vælges hvilket firma, man ønsker at gøre brug af.

Blandt andet er det naturligvis også meget væsentligt, at man sørger for at få fundet sig en virksomhed, der vil være i stand til at kunne tilbyde nogle priser, der er både fair og rimelige, så man kan være stensikker på, at man vil kunne få sig en løsning indenfor et prisleje, der er til at overkomme.

Væsentlige variationer i priserne på advokathjælp

Det er helt afgjort vigtigt, at man sørger for at sikre sig, at man får fundet en advokat, der vil kunne hjælpe en med at få lavet en ægtepagt til en pris, der er fair og rimelig. Det er væsentligt, at du som privatperson sørger for at holde rigtig godt øje med advokatpriserne, for der kan nemlig sagtens vise sig at være relativt store udsving i de priser, der vil kunne findes hos mange af de forskellige danske advokatfirmaer.

Dette skyldes blandt andet, at der er vidt forskellige timepriser, og det er selvsagt noget, man skal sørge for at have i baghovedet, når man står og skal have truffet en beslutning omkring valg af advokatfirma, så man derved kan være stensikker på, at man får valgt sig den helt rigtige advokat til at hjælpe sig med at lave en ægtepagt.

Hvis du står og skal have fundet en dygtig advokat, der vil være i stand til at kunne hjælpe dig og din partner med at lave en ægtepagt samtidig med, at du kan være stensikker på, at du vil få dig en fair og rimelig pris, kan du være helt sikker på, at der vil være ganske fremragende muligheder for, at du kan komme til at finde en super dygtig en af slagsen, der vil kunne hjælpe dig igennem Ageras.

Ved at gøre brug af Ageras til at finde den advokat, der kan hjælpe dig med at få lavet en ægtepagt, vil du lynhurtigt og nemt kunne få gennemskuelighed i markedet, og det vil med andre ord betyde, at du vil få mulighed for at finde frem til det absolut bedste tilbud på hjælp fra en advokat, der er super dygtig og yderst erfaren indenfor sit fag.

Hvad er Ageras?

Ageras er en side, som har til formål at skabe gennemskuelighed i markedet indenfor revisorer, bogholdere og advokater. Her på siden kan du gratis og uforpligtende få tilsendt 3 tilbud fra forskellige advokater, der vil kunne hjælpe dig med at lave en ægtepagt, og det kan bestemt være fornuftig af dig som privatperson at gøre brug af Ageras, hvis du netop nu står og har behov for at få kontakt til et advokatfirma, der vil kunne hjælpe dig i forbindelse med, at en ægtepagt skal laves.

Når du beslutter dig for at gøre brug af Ageras til at finde frem til den helt rigtige advokat, der kan hjælpe til med at lave din ægtepagt, så kan du være helt sikker på, at du vil få et godt overordnet overblik i forhold til, hvordan det generelle prisniveau er for hjælp til at få lavet en ægtepagt hos et dansk advokatfirma, det er naturligvis en stor fordel, at du ved at anvende Ageras kan få mulighed for let og hurtigt at finde frem til den helt rigtige advokat til at løse netop din opgave.

Få uforpligtende 3 tilbud på hjælp til en ægtepagt

Det at få lavet en ægtepagt vil naturligvis kræve, at du får hjælp fra en erfaren og super dygtig advokat, der vil være i stand til at kunne hjælpe dig med at udarbejde en ægtepagt på ordentlig og professionel vis, og når man skal have dette gjort, vil man selvfølgelig gerne have en pris på hjælp til at få lavet sin ægtepagt, som er ordentlig.

Hvis du gerne vil finde dig en fornuftig pris på hjælp til at få lavet en ægtepagt, vil du gratis og uforpligtende kunne anvende Ageras til at få den hjælp, du leder efter.

Såfremt du ønsker at komme i dialog med den helt rette advokat, skal du blot gøre brug af kontaktformularen her på siden, hvorefter du indenfor relativ kort tid vil modtage 3 gratis og uforpligtende tilbud på hjælp fra en advokat nær dig.